Cele w Holandii, dlaczego przyjechaliście do tego kraju? |
Autor |
Wiadomość |
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 2:58 pm Cele w Holandii, dlaczego przyjechaliście do tego kraju?
|
|
|
Mam pytanie do użytkowników forum (reprezentatywna grupa)
1. Dlaczego przyjechaliście do Holandii - studia, rodzina, chęć zarobienia na coś (mieszkanie, samochód czy inne dobro), za chlebem, marihuana ?
2. Czy udało się Wam zrealizować ewentualny cel?
3. Dlaczego akurat Holandia?
Pytam czysto statystycznie, ponieważ jestem ciekaw co tu przyciąga tłumy naszych rodaków. |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 4:33 pm
|
|
|
doronio,
zanim zaspokoisz swoja ciekawosc (czysto statystyczna oczywiscie )
moze najpierw sam odpowiedz na punkty
1
2
3 .... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 5:07 pm Re: Cele w Holandii, dlaczego przyjechaliście do tego kraju?
|
|
|
Witam,
Ja mogę zacząć :
1. Przyjechałem do Holandi aby zarobić na lepszy start w pl ( tzn na studia i jakieś mieszkanko ) niestety plany sie zmieniły i chyba nie ma po co iść na studia w PL skoro pracy po nich nie ma wiec zbieram na jakieś autko i mieszkanie ...
2. Na auto już zarobiłem ( na dniach może będę już miał ) a na mieszkanie nadal zbieram ...
3. Czemu Holandia bo za młodu ( jak miałem 18 lat po raz pierwszy przyjechałem tu do pracy na wakacje , potem co roku smigałem do Nl do pracy w przerwie szkolnej , a po szkole postanowiłem wyjechać na dłużej ( Sister była na miejscu w Nl więc pomogla znaleść prace ...)
Pozdrooo |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 7:07 pm
|
|
|
Mogę być drugi
1. Przyjechałem tu, żeby zarobić na kawalerke.
2. Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem mieszkania 3 pokojowego w moim mieście i niedługo wracam na stałe.
3. Gdyż wcześniej bywałem tu i jako "mieszczuchowi" spodobała mi się infrastruktura i niesamowicie mała odległość między miastami, miejski styl życia.
Również bliska odległość od PL tj. dobry dojazd własnym samochodem.
Pozdrawiam |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
Ostatnio zmieniony przez doronio Śro Wrz 29, 2010 7:09 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 9:13 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | 1. Przyjechałem do Holandi aby zarobić na lepszy start w pl ( tzn na studia i jakieś mieszkanko ) niestety plany sie zmieniły i chyba nie ma po co iść na studia w PL skoro pracy po nich nie ma wiec zbieram na jakieś autko i mieszkanie ... |
To nie do końca jest prawda, trzeba tylko wybrać kierunek który dobrze rokuje i być dobrym. Mój mąż nie miał problemu z pracą w żadnym kraju gdzie mieszkaliśmy, nasze przeprowadzki raczej wiążą się z jego ambicjami by dążyć do bycia jeszcze lepszym.
Także chłopaku głowa do góry i śmigaj zapisać się na studia |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Wrz 29, 2010 9:40 pm
|
|
|
Cytat: | 1. Dlaczego przyjechaliście do Holandii - studia, rodzina, chęć zarobienia na coś (mieszkanie, samochód czy inne dobro), za chlebem, marihuana ? |
Milosc : ) Po roku bycia ze soba na odleglosc, ja w Polsce, on tutaj, postanowiam zaryzykowac i zamieszkac z nim : )
doronio napisał/a: | 2. Czy udało się Wam zrealizować ewentualny cel? |
Teoretycznie nadal jest kontynuowany, wciaz jestesmy razem a na choryzoncie nowe cele.
doronio napisał/a: | 3. Dlaczego akurat Holandia? |
O to trzeba by zapytac mojego mezczyzne, czemu akurat tu sie urodzil : D |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 10:03 am
|
|
|
1. Potrzebowałem drastycznej zmiany w życiu, bo nic mnie już nie zaskakiwało. Co weekend żona ciągnęła mnie do galerii handlowej, co miało być sposobem spędzenia czasu. Każdy wieczór podobny do poprzedniego. Monotonność próbowałem zmienić wypełniając życie przedmiotami. Przed zakupem kolejnych przedmiotów w głowie wielka wizja jak po zakupie nagle życie płynie inaczej i ile mam frajdy dzięki nowej zabawce. Po zakupie okazywało się, że wcale tak nie było. Kiedy się złapałem na tym, że nie jestem w stanie sobie przypomnieć co robiłem w ciągu kilku ostatnich dni to doszło do mnie, że to jest tylko egzystencja, że życie przecieka mi między palcami. Lata mijają, może zmienia się stan konta, ale reszta pozostawała bez zmian, bez emocji, a we wspomnieniach czarna (a raczej szara) dziura. Jednym słowem - stracony czas w życiu.
2. Tak, na pewno na jakiś czas. Kiedyś może i Holandia mnie przestanie zaskakiwać. Jak znajdę się w podobnej sytuacji do tej wspomnianej w 1. to na pewno będę chciał wyjechać.
3. Chciałem wyjechać do jakiegoś kraju 3. świata. Holandię uważałem za kraj spośród europejskich, w którym NAJMNIEJ chciałbym mieszkać. Żona nie chciała wyjeżdżać w ogóle, ale tu miałem ofertę pracy i żona powiedziała, że jeśli zgodzi się wyjechać z Polski to tylko tutaj ze względu na zapewnioną pracę i na pewno nie zgodzi się jechać nigdzie w ciemno. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
cela
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 4:23 pm
|
|
|
a to ja tez cos napisze:):):):)
przyjechalam bo poznalam swoja zyciowa milosc,jedynie i wylacznie tylko dlatego
mieszkam prawie 3lata i hmm kase zarabiam,prace ciagle coraz lepsze:)wiec nie jest az tak zle
i wcale nie chcialambym wrocic do pl :)pozdrawiam |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 4:43 pm
|
|
|
1. zdobyc doswiadczenie
2. tak, caly czas realizowany...
3. rownie dobrze moglaby byc anglia czy irlandia....
ale zauwazcie ze kobiety dziwnym trafem tu przyjezdzaja za facetem... czy taki maja cel? |
Ostatnio zmieniony przez guust Pią Paź 08, 2010 4:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bukol
Poczatkujacy

Wiek: 53 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 8 Skąd: Wołomin - Hilversum
|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 5:27 pm
|
|
|
1. Wybieram się do Holandii, bo w Polsce. w mojej branży, nie ma już dla mnie perspektyw rozwoju. Branża dość niszowa, a w Holandii jest wiele międzynarodowych firm mających swoje centrale i zespoły do których mogę dołączyć. Zatem celem jest rozwój zawodowy i zdobycie doświadczenia.
2. Nie wiem - napiszę za rok
3. Dlatego Holandia, bo tu ma siedzibę firma, która mnie zatrudniła Bliskość Polski pomogła w podjęciu decyzji. |
_________________ Pozdrawiam - Maciek |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 8:18 pm
|
|
|
1. Za facetem, bez którego świat mi się zawalił.
2. Jedne zrealizowane, inne w trakcie, a jeszcze inne oczekują...
3. Tam gdzie on - tam i ja. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 130 Skąd: ROTTERDAM
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 9:37 am
|
|
|
1) za chlebem
2) jeszcze musze uzbierać na konia wierzchowego,poza tym już mam wszystko
3)przypadek |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 4:10 pm
|
|
|
dawidkami napisał/a: | Witam przyjechałem do Holandii bo uważam, że to nudny kraj i można tu podreperować nerwy. |
Powodzenia, porozmawiamy za jakis czas |
|
|
|
|
chris-nb
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 4:49 pm
|
|
|
post dawidkami to jedna wielka reklama.
do smieci. |
|
|
|
|
iwon3010
iwon3010
|
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 12:05 pm dlaczego wyjazd?
|
|
|
Chciałoby sie napisac ,wyjeżdzam bo nie chce stracic kogos kogo kocham ,ale czy on jest tego wart ?Zmieniac wszystko ??Bo on tego chce ,wybaczyć tylko po to zeby za jakis czas okazało sie że ta decyzja nie mniała sensu ?Na takie pytania niema jednej odpowiedzi . |
|
|
|
|
|