NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z kindgebonden budget
Autor Wiadomość
daga9192 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Paź 10, 2010 8:43 pm   problem z kindgebonden budget

Witam szukam pomocy w sprawie w ktorej nawet ksiegowi nie sa w stanie mi pomoc. A wiec mieszkam w HOLANDI dwa lata mam meldunek,prace na kontrakt,ubezpieczenie ,i jestem mama dwojga dzieci , w wieku 7 i5 lat , ktore uczeszczaja tu do szkoly. W styczniu 2010 roku zostal mi przyznany zasilek rodzinny ,dostalam zwrot za 2009 i od kwietnia 2010 juz na bierzaco . Na decyzji jest napisane ze nalezy mi sie dodatek do rodzinnego(kindgebondenbudget) i do 12 lutego mam sobie zrobic aanvragen na belastingdienst.toeslagen, wiec tak zrobilam. Po paru dniach dostalam pismo w , ktorym jest napisane ze dodatek do rodzinnego mi sie nie nalezy poniewaz mam dzieci w wieku 17 lat i nie mam przyznanego zasilku rodzinnego.Od stycznia do dnia dzisiejszego nie pamientam ile razy dzwonilam w tej sprawie do balastingu i svb ,problem polega na tym ze balasting nie dostal zadnej informacji od svb ze ja pobieram zasilek rodzinny ,a svb ze informacja zostala wyslana,i jeszcze za kazdym razem kaza mi na nowo skladac wniosek wiec juz 5 razy to zrobilam i zawsze jest odmowa. Po osobistej wizycie w balastingu tez nic nie zalatwilam nie pomogla decyzja w rece , a na pytanie co mam z tym zrobic nie uzyskalam zadnej odpowiedzi.Ale to jeszcze nie koniec , dwa tygodnie temu zalatwialam pare spraw finansowych w gementee i gdzie musialam przedstawic wszystkie decyzje o moich dodatkach i zasilkach tz huurtoslag,zoorgtoslag,zasilek rodzinny ,i pani urzedniczka pyta sie mnie czemu nie mam dodatku do rodzinnego ,ktory mi sie nalezy .Wiec wszystko jej powiedzialam i ona jeszcze przy mnie zaczela dzwonic i wyjasniac te sprawe,w balastingu powiedzieli ze wiedza ze jest blad w systemie i ze wyjasnia ta sprawe oraz wyplaca mi zalegle pieniadze od stycznia oraz ze w dwa dni ktos do mnie zadzwoni z balastingu w tej sprawie. Oczywiscie dzwonil do mnie pan i powiedzial mi ze to czy dostane ten dodatek zalezy od mojego ubezpieczenia(kompletnie nie wiem o co chodzi)i ze decyzje dostane w przeciagu dwoch dni . Minelo juz dwa tygodnie i cisza poprostu(czeski film).Bardzo prosze o porade w tej sprawie ,moze ktos mial podobna sytuacje i wie jak to zrobic ,gdzie szukac pomocy?

Odpowiedz do tematu