Wizzair Eindhoven - Wroclaw |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 10:14 pm
|
|
|
nie wiem jak sie skonczylo |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
manon
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 9:41 am
|
|
|
m4rcin napisał/a: | tak mi sie przypomina, ze to bylo €30kg bo babka im powiedziala ze €900 maja zapalic... Ogolnie jazda |
czlowieku jakie 900 euro ????????
za 30 kg nadbagarzu trzeba zaplacic 90 euro a nie 900!!!!!!
stawka wynosi 3 euro za kg!! |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Lip 28, 2010 11:41 am
|
|
|
EdysiaK
Cytat: |
ja bym tez poleciala, ale nigdy nie moge wybiec tak daleko w przyszlosc |
Lecisz czy nie?
Jeśli ktoś leci w ten piątek z Eindhoven do Wrocławia to niech da znać (a najlepiej jak by wyjeżdżał z Hagi) |
|
|
|
|
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Śro Lip 28, 2010 5:33 pm
|
|
|
Coccolinco, no a teraz juz za pozno hehe Bilety drogie jak cholera, a pozatym w pracy wolnego nie dostane. Ja planuje cos na wrzesien - mam nadzieje |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 7:24 am
|
|
|
Trudno,, jakoś to przeboleje |
|
|
|
|
nuta
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 5:12 pm
|
|
|
hejka, chcialabym sie z Wami podzielic zdarzeniami ktore mialy miejsce wczoraj (8 pazdziernik 2010) na lotnisku w Eindhoven.
Otoz wykupilam sobie jakis czas temu lot w 2 strony do PL ja plus niemowle. Jestem z Hagi wiec dojechalam sobie na lotnisko tramwajem,pozniej pociagiem i autobusem. o 14;05 mial byc odlot. No minela 14;00 samolotu nawet nie bylo i cisza w tym temacie, gdzies okolo 14;30 podali ze jest opozniony. o godz 15;00 ludzie zaczeli ustawiac sie do ostatniej odprawy przy wyjsciu do samolotu. juz bylysmy w polowie drogi do samolotu gdzie bez zadnych wyjasnien nas cofnieto i po chwili oglosili ze nie moga okreslic kiedy wystartuje samolot, bez adnych wyjasnien. pozniej dalo sie slyszec, zep onoc samolot gdy lecial z wroclawia mial zderzenie z ptakiem, pozniej ze ptak wpadlw silnik i samolot jest w stanie leciec ale czekaja na mechanika ktory jedzie z amsterdamu (niedorzecznosc) i tylko ma stwierdzi ze tak samolot moze leciec. do godziny 19;00 co pol godziny przekladali odlot. no i ciagle wersja ze naprawiaja, co bylo klamstwem gdyz przy samolocie nawet nikt sie nie krecil i jak zaloga z niego wyszla i zmaknela tak juz nikt tam nie wchodzil. ruch sie zaczal dopiero o 19;00 gdy drugi raz przechodzilismy ostateczna odprawe. no i znowu jako jedna z piewszych bylam odprawiana bo z dzieckiem, w sumie jszcze 3 inne mamy plus kilka osob.w sumie przestrezn dla nas to byla jakos 1,5 metra szerokosci i z 5 metrow dlugosci i znowu 1,5 godziny czekania nie wiem na co. dzieci wymeczone tez zdenerwsaoane, bo to juz 5 godzin spoznienia, w koncu madra Pani z lotniska otworzyla sobie drzwi robiac przeciag akurat na dzieci i tak stala godzine z obrazona mina.wiekszosc lecacych to holendrzy,wyjatkowo malo bylo Polakow. ciagle ktos z holendrow podchodzilz awantura do owej Pani, ktora w koncu chwycila za krotkofalowke i kazala wezwac ochrone bo POLACY SA AGRESYWNI, poprostu zenada. jakos przed 20;00 bylow idac ze do samolotu wnosza jakas czesc, wiec zaczeli go naprawiac jak juz ludzie stali gotowi do wejscia. nmimo ze minelo 5 godz i kazdy mial prawo do rezygnacji, specjlnie nas zamkneli zeby nie mozna bylo zrezygnowac ani odzyskac bagazu.okolo 20;30 przyszedl facet i bez mikrofonu bez niczego, oglosil ze lotu nie bedzie,moze z 10 osob uslyszalo o co chodzi a powod taki ze pilot POLAK haha nie chce leciec. i kazali udac sie po bagaz i do informacji . a w informacji kolejne rewelacje, narzucili wylot nazajutrz o 8;00 i o 6;00 rano odprawa. dla mnie jak jestemz Hagi rewelacja, musialabym wyjechac z domu o 4;00 rano. no proponowali hotel ale niestety nie przewidzialam tego ze tyle to potrwa bo po godzinie lotu mialam byc w polsce, wiec ani zapasu pampersow ani mleka ani jedzenia.makabra. chcialam przelozyc lot na inny dzien powiedzieli absolutnie tylko jutro. co dla mnie niedorzeczne. ale gdy ludzie juz opuscili lotnisko inna Pani w informacji stwoerdzila ze mozna jednak przebukowac i polece w poniedzialek. wniosek nasuwa sie tylko jeden dziadowskie linie dziadowskie lotnisko i dyskryminacja. swoich nie obsmarowali wszytsko wina polaczkow jak zwykle.dobrze wiedzieli o tym ze samolot nie wystartuje makabra, tyle nerwow i energii co wczoraj stracilam to nikt mi tego nie wynagordzi. bede pisala skarge na lotnisko oraz na Wizzair mam nadzieje ze odzyskam chociaz pieniadze za to ze musialam wrocic do domu i dojechac jeszcze raz.
a czy jest ktos kto lecial wczoraj z wroclawia do eindhoven i wie co konkretnie stalos ie z tym samolotem? pozdrawiam i prponuje korzystania z tego dziadostwa tylko w ostatecznosci :/ |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 6:48 pm
|
|
|
Nie zapominj sie upomniec o odszkodowanie. |
|
|
|
|
nuta
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 8:34 pm
|
|
|
odszkodowanie raczej mi nie przysluguje, bo to dziadowskie linie zeby co kolwiek sie nalezalo, trzeba bylo wykupic ubezpieczenie od spoznienia, mam nadzieje ze chociaz za ten dojazd zwroca. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 8:41 pm
|
|
|
nuta, suska ma racje. Nalezy ci sie odszkodowanie. Pogoogluj troche. Tu masz cos na poczatek: http://tvn24.lajt.pl/1629...Cwiadomosc.html |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Sob Paź 09, 2010 8:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kocica
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Wiek: 40 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: HOLANDIA
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 9:25 pm
|
|
|
ja mialam podobny problem w sierpniu. samolot nie odlecial. powiadomili mnie ze dostane 120%. wyslalam im wszystkie papiry jakie chcieli i do dzis nie ma kasy. tyle juz do nich wydzwanialam ze rachunek za tel wiekszy mi przyjdzie. porazka |
|
|
|
|
nuta
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 9:51 pm
|
|
|
no ja juz poczytalam dzieki suska i zaq, zaraz zaczynam skrobac swoja skarge ojj duzo tam bedzie , musze ich zmeczyc tak jakmnie moje dziecko wymeczylo.
kocica to jak oni cie olali to musisz napisac do prezesa ULC.i wsylac do niego tez cala korespondencje z nimi. ja nie zamierzam odpuscic gnojom. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 10:02 pm
|
|
|
nuta walcz o swoje. Zdawaj relacje jak ci idzie. Trzymam kciuki:) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
nuta
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 10:30 pm
|
|
|
no zaq pewnie to potrwa i nie skonczy sie na jednym liscie ale ja mam czas.
[ Dodano: Nie Paź 10, 2010 6:20 pm ]
kolejne rewelacje odnosnie wizzair, kolezanka ktora przebukowala lot na dzisiaj do katowic, mial odleciec o 13;05, o 18;00 jeszcze nie siedziala w samolocie.co za skurr... |
|
|
|
|
Ainka
Super gaduła Princess of the Sun

Pomogła: 4 razy Wiek: 40 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 239 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 9:49 pm
|
|
|
nuta napisał/a: | no zaq pewnie to potrwa i nie skonczy sie na jednym liscie ale ja mam czas.
[ Dodano: Nie Paź 10, 2010 6:20 pm ]
kolejne rewelacje odnosnie wizzair, kolezanka ktora przebukowala lot na dzisiaj do katowic, mial odleciec o 13;05, o 18;00 jeszcze nie siedziala w samolocie.co za skurr... |
Widac Ty i znajoma macie pecha. Nigdy wiecej niz godziny opoznienia nie mialam, a dosc czesto z nimi latam. Z Eindhoven tez latalam i do Warszawy i do Katowic. W tanich liniach trzeba liczyc sie z tym ze jak jeden lot sie opozni/samolot sie popsuje to kolejne iles lotow ma ten sam problem. Taki efekt domina.
A tu masz liste praw pasazerow linii lotniczych http://www.ulc.pl/_download/kopp/Ulotka_PL.pdf |
_________________ ...And I am filled
With the sweetest devotion
As I, I look into your perfect face...
|
Ostatnio zmieniony przez Ainka Nie Paź 10, 2010 9:51 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
.:Paco:.
|
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 1:04 pm
|
|
|
Ja tez kiedys mialem problem i nawet zadzwonilem na infolinie Wizzair a babka na infolinii poprostu odlozyla sluchawke w czasie rozmowy. Napisalem skarge do Wizziar z imieniem i nazwiskiem tej osoby czasem kiedy to bylo i..... cisza zero odpowiedzi a niby mieli w ciagu 30 dni...byl to moj ostatni lot Wizzair gdziekolwiek! Latam sobie Lotem z Amsterdamu jak czlowiek, ostatnio kupilem bilet na swieta w obydwie strony za 525zl! mam dosc takich gniotow linii - po co sie denerwowac, dojezdzac na lotnisko..placic za dodatkowy bagaz, czychac na samolot czy przyleci czy wylecimy o czasie itd. A ubezpieczenie od opoznien lotow itd to WSZYSTKIM SIE NALEZY nie wymaga wykupywania zadnego dodatkowego ubezpieczenia. Jest to prawo UE i kazda linia na rynku europejskim musi sie do nich stosowac. Ja mysle ranking chyba jest taki (zaczynajac od najgorszego) :ryanair, wizzair, easyjet.. |
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Pon Paź 11, 2010 1:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|