Kadry Tax zbyt długi czas oczekiwania na zwrot podatku holen |
Autor |
Wiadomość |
Madziaesiu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 10:26 am Kadry Tax zbyt długi czas oczekiwania na zwrot podatku holen
|
|
|
Rozliczałem się przez inne biuro jednak pieniądze trafiły na konto Kadry Tax u których rozliczałem się rok wcześniej. Skontaktowałem się z nimi i zapłaciłem pieniądze za użyczenie konta. Było to w maju 2010 r. Do tej pory pieniędzy jak nie było tak nie ma. Gdy dzwonię do biura co tydzień mówią mi, że już wysyłają i pieniądze będą u mnie w przyszłym tygodniu. Jak widać jest to tekst zbywającu żeby mieli tydzień spokoju. Jestem umówiony z adwokatem w tej sprawie i będę dochodził sprawy w sądzie. Jeśli ktoś też jest w podobnej sytuacji proszę o kontakt na maila ([email protected]) - może uda się wystosować wniosek zbiorowy. Takie przetrzymywanie pieniędzy jest nielegalne gdyż z tego co wiem powinni oddać pieniądze w ciągu miesiąca od ich otrzymania z Belastingdienst. A wiem że je otrzymali bo mam potwierdzenie z US. Robią wszystko aby zniechęcić do siebie klientów tych obecnych jak i przyszłych. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
KINDRI
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Lip 2009 Posty: 59 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 11:27 am
|
|
|
Mam ten sam problem.
Tylko ja sie sama rozliczylam za posrednictwem tel firmy, na pieniadze czekam od 2 mies.
Jak dzwonie to Pani mi mowi ze wie oc co chodzi ale Pan prezes nie zlecil przelewu.
Mialam dostac pieniadze 15 wrzes do tej pory dzwonie i czekam |
|
|
|
|
anetapajak2
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 11:51 am
|
|
|
Miałam podobny problem, ale z firmą Euro Tax. Belasting zwrócił nasz podatek pomyłkowo na konto Euro Taxu, z którym rozliczaliśmy się wcześniej. Wypierali się, że nic takiego nie mają, wiele telefonów, maili i dopiero zastraszenie ich sądem poskutkowało. Nagle pieniądze się znalazły, żadnej prowizji za użyczenie konta im nie płaciliśmy, niby jakim prawem?! Przywłaszczenie cudzych pieniędzy jest przestępstwem, gdy im to uświadomiliśmy - kasę oddali w kilka dni.
Ostro trzeba! |
|
|
|
|
Madziaesiu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 7:15 pm
|
|
|
Będę działać. Mam nadzieję że wkońcu oddadzą moje pieniądze. W Polsce wszystko jest możliwe ale to co robi Kadry Tax przechodzi najśmielsze oczekiwania. Biuro bierze pieniądze za rozliczenie podatku, użyczenie konta -czyli na tym zarabia i jeszcze przywłaszcza pieniądze ze zwrotów. To się nadaje do Interwencji albo Uwagi. Czekam od maja a pani która odbiera telefon twierdzi że prezes jest na urlopie i nie zatwierdził przelewów. Od maja na urlopie i nie wyszedł żaden przelew?!? Coś tu nie gra!!! |
|
|
|
|
magdalena14
Super gaduła Polka
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 8:41 pm
|
|
|
działaj!
wygląda na to,że nie mają płynności finansowej.
żeby nie skończyli jak Orbis....
powodzenia! |
_________________ możesz się ze mną nie zgadzać,ale mnie nie obrażaj... |
|
|
|
|
Madziaesiu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 16, 2010 9:15 pm
|
|
|
Jest wkońcu przelali pieniądze na moje konto. A już wątpiłem. Mam nadzieję że inni też odzyskają. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
agula_000
Poczatkujacy agula_000
|
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 12:39 pm
|
|
|
Witam.Ja równiez dostałam moje pieniadze,czekałam 4tygodnie(mialy byc 2tygodnie ,przynajmniej tak twierdziła Pani z biura Kadr)Dzwoniłam do niech codziennie,napewno mieli mnie dosyc,zawsze znalazła sie wymówka a to prezes nie wyraził zgody na przelew,a to prezes wyjechał.w koncu poprosilam numer do Pana Prezesa i po krotkiej rozmowie obiecal wypłate pieniadzy.Potem niestety juz moich telefonów nie odbierał,ale po paru dniach dostałam moja kase.Musiałam zapłacic 60złotych za uzyczenie konta.Ciesze sie ze odzyskalam juz swoj zwrot i wszystkim co czekaja na swoje pieniadze radze wydzwaniac do nich.Mudze z przykroscia stwierdzic ze nie polecam tego biura.pozdrawiam |
|
|
|
|
KINDRI
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Lip 2009 Posty: 59 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 10:55 am
|
|
|
piszcie sms, smsy Pan prezes czyta. A przetrzymywanie pienedzy to przywlaszczenie mozna bez gadania isc na policje, pan prezes to wie |
|
|
|
|
|