Kwartaallimiet w ING - zasady spłacania |
Autor |
Wiadomość |
agata2308
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 12:04 pm Kwartaallimiet w ING - zasady spłacania
|
|
|
Witam, właśnie otrzymaliśmy z mężem Kwartaallimiet w ING. Jednak przyznam, ze boje sie troszkę go zaczynać, bo nie wiem na jakich zasadach się go spłaca.... czytałam trochę w liście, który mi przysłali, jednak nie było tam jasnych informacji... Proszę pomóżcie... Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 5:47 pm
|
|
|
Co najmniej raz na trzy miesiace saldo konta musi byc dodatnie.Czyli np. jesli 13.10 zrobilas debet i masz -456 euro na koncie musisz do 12.01 miec saldo konta na plus przez jeden dzien roboczy.Na nastepny dzien mozaesz znowu zrobic minus i masz kolejne trzy miesiace na zadbanie o dodatnie saldo. |
|
|
|
|
agata2308
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 7:11 pm
|
|
|
ok, ale oni cos tam piszą o odsetkach tylko, które tam się nalicza od pobranej kwoty... a jak ja sobie wezmę np. 500euro i nie chcę ich spłacić od razu, tylko sobie rozłożyć na te 3 miesiace, to mogę tak zrobić, czy po prostu jak przychodzi wypłata na konto to oni automatycznie zabierają te 500 euro.?? |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 338 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 8:41 pm
|
|
|
agata2308 napisał/a: | ok, ale oni cos tam piszą o odsetkach tylko, które tam się nalicza od pobranej kwoty... a jak ja sobie wezmę np. 500euro i nie chcę ich spłacić od razu, tylko sobie rozłożyć na te 3 miesiace, to mogę tak zrobić, czy po prostu jak przychodzi wypłata na konto to oni automatycznie zabierają te 500 euro.?? |
to jest kredyt ktory oznacza tyle ze mozesz stac na minusie czyli wiecej wydac niz masz na rachunku. Jezeli wezmiesz te 500 euro to znaczy ze bedziesz 500 euro na minusie jak przyjdzie wyplata zalozmy 2000 euro to na rachunku bedzie widniala suma 1500 na plusie.
Mariusz. |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 7:42 am
|
|
|
agata2308 napisał/a: | ok, ale oni cos tam piszą o odsetkach tylko, które tam się nalicza od pobranej kwoty... a jak ja sobie wezmę np. 500euro i nie chcę ich spłacić od razu, tylko sobie rozłożyć na te 3 miesiace, to mogę tak zrobić, czy po prostu jak przychodzi wypłata na konto to oni automatycznie zabierają te 500 euro.?? |
Po trzech miesiącach musisz mieć na plusie te 500 euro przez cały jeden dzień, potem możesz z niego korzystać od nowa. Jak nie będziesz mieć to po jakimś czasie blokują taką możliwość i zabiorą Ci pierwsze 500 euro jakie pojawi się na rachunku. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
agata2308
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 8:18 am
|
|
|
No dzięki wam już zaczynam rozumieć o co chodzi:) tylko pytanie mi się nasuwa, czy te przykładowe 500euro, które wezmę na minus, pobiorą już w przyszłym miesiącu jak przyjdzie wypłata, czy za 3 miesiące?? |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 8:29 am
|
|
|
agata2308, agata2308 napisał/a: | czy te przykładowe 500euro, które wezmę na minus, pobiorą już w przyszłym miesiącu jak przyjdzie wypłata, czy za 3 miesiące?? |
Za kazdym razem jak wplywa gotowka to uzupelnia ewe. pobrany kredyt.
jak np masz te 500 e na minusie i dzis przyjdzie 1000 euro wyplaty , to te 1000 pokrywa ten 500 na minusie . na koncie wiec wtedy ma 500 euro na plusie a jak sprawdzisz mozliwa kwote do pobranie to jest 1000 e, |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 8:38 am
|
|
|
agata2308 napisał/a: | pobiorą już w przyszłym miesiącu jak przyjdzie wypłata, czy za 3 miesiące?? |
jak sama slusznie zauwazylas pobiora juz w przyszlym miesiacu lub odrazu jak przyjda pieniadze na rachunek, jak chcesz na dluzszy okres pozyczke to wez kredyt jest tanszy w oprocentowaniu. |
_________________ Mariusz |
|
|
|
|
MECENASEX
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 4:11 pm
|
|
|
a co z oplatami za ten kwartallimit, np biore 500 i oddaje 500 czy jest to jakos oprocentowane czy np schodze na - 500 a oddaje po miesiacu z prowizja 520 , jesli ktos ma jakies informacje na ten temat , to prosze sie nimi podzielic.
-------------------------------------
To mamy za darmo co zrobimy sami ,,, |
_________________ Adrian. A |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 4:40 pm
|
|
|
MECENASEX napisał/a: | a co z oplatami za ten kwartallimit, np biore 500 i oddaje 500 czy jest to jakos oprocentowane czy np schodze na - 500 a oddaje po miesiacu z prowizja 520 , jesli ktos ma jakies informacje na ten temat , to prosze sie nimi podzielic.
-------------------------------------
W momencie kiedy schodzisz ponizej zera sa naliczne odsetki do momentu kiedy wychodzisz z dlugu. Odsetki sa odciagane raz w miesiacu. |
|
|
|
|
MECENASEX
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 4:49 pm
|
|
|
i oto mi wlasnie, a czy masz moze jakies blizsze informacje jakiego rzedu to sa oplaty , np. zadłuzam sie na 500 i w ciagu miesiaca oddaje w tym czasie. |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 4:58 pm
|
|
|
MECENASEX napisał/a: | i oto mi wlasnie, a czy masz moze jakies blizsze informacje jakiego rzedu to sa oplaty , np. zadłuzam sie na 500 i w ciagu miesiaca oddaje w tym czasie. |
14,5% rocznie czyli 1,20% miesiecznie odsetki sa odciagane 27 kazdego miesiaca |
|
|
|
|
MECENASEX
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 7:58 pm
|
|
|
ok dzieki, ty zapewne korzystasz z tej usługi,(ja sie zastanawiam czy ja podciagnac do mojego rachunku, nie lubie sie zadłuzac, ale na czarna godzine taki limit, bylby dobra sprawa) Napisz mi jeszcze, czy jestes zadowolony z tej uslugi, czy moze lepiej oplaca sie credit karta w ING, sory za takie pytania , ale jestem żółtodziobem w Holandii ,,,
Pozdrawiam !!! ( i czekam na odpowiedz)
-----------------------------------------------------
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 9:42 pm
|
|
|
MECENASEX napisał/a: | ok dzieki, ty zapewne korzystasz z tej usługi,(ja sie zastanawiam czy ja podciagnac do mojego rachunku, nie lubie sie zadłuzac, ale na czarna godzine taki limit, bylby dobra sprawa) Napisz mi jeszcze, czy jestes zadowolony z tej uslugi, czy moze lepiej oplaca sie credit karta w ING, sory za takie pytania , ale jestem żółtodziobem w Holandii ,,,
Pozdrawiam !!! ( i czekam na odpowiedz)
-----------------------------------------------------
To jest zalezne od tego co chcesz robic z karta kredytowa jezeli chcesz sie zadluzyc to proponowalbym lepiej ten limit kwartalny. karta kr. sama w sobie juz kosztuje bo pakiet platniczy jest drozszy, a roznica w oprocentowaniu niewielka. Najlepiej polaczyc rachunek z dorlopend kredit jak Ci potrzebne pieniadze to mozesz od razu przelac z tej pozyczki na rachunek a jak masz nadwyzke od razu oddac oprocentowanie to polowa tego co karta albo limit. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Paź 27, 2010 6:39 pm
|
|
|
Ja też korzystałem z tej usługi - u mnie zawsze przelewy są tydzień do tyłu wiec jak ostatnio wyjeżdżałem na urlop to wypłaciłem wiecej a po tyg kasa wpłynęła na konto i po problemie ( nawet nie wiem ile pobrało mi odsetek ale pewnie niewiele )
Wiec polecam tą usługę w ING
[ Dodano: Pon Lis 01, 2010 9:20 pm ]
Pobrali mi jakies 0.28 centów ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|