NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki wozek dla dziecka
Autor Wiadomość
ja1206 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 8:51 pm   jaki wozek dla dziecka

Prosze o pomoc w lutym bede rodzic wiec potzrebuje jakis wozek kupic.Wiadomo ze gondoli za dlugo uzywac nie bede(tak mi sie wydaje) ale jakąs trzeba ją miec znalazlam taki wozek co o nim myslicie ,prosze mamy o opinie .Z gory dziekuje http://allegro.pl/wozki-3...1285313319.html
Ostatnio zmieniony przez ja1206 Pon Paź 25, 2010 8:53 pm, w całości zmieniany 2 razy  

marta75 
Gaduła
marta75

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 6:15 am   

ja mam quinny buzz 3,caly komplet i jest super,zaskakuje nas za kazdym razem.jest bardzo przemyslany,prawdopodobnie kobiety-mamy mialy ogromny udzial w tworzeniu

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 9:06 am   

Ten wozek mi s ie nie podoba bo ma plastikowe kolka a ja tego naprwde nie chcialabym dla mojego dziecka szczegolnie noworodka no chyba ze ma naprawde dobre resory ;)

A kto Ci powiedzial ze gondoli nie bedziesz za dlugo uzywac? Ja swoja corke ktora byla zawsz eponad norme wyzsza od holenderskich (!) dzieci wozilam w gondoli az ta skonczyla 9 miesiecy, miescila sie swietnie w gondoli i lubila spac na spacerze w wozku :)

Ja bralam pod uwage tylko wozek do ktorego moge zamontowac krzeselko samochodowe, pozniej gondole i spacerowke. Asolutnie nie bralam pod uwage takie wozki Graco gdzi en aspacerowke wstawia sie krzeselko samochodowe - wg mnie to bez sensuzbedny balast. Wiec aby byl stelarz z adapterem i mozna bylo latwo nalozyc krzeselko lub gondole.

Jezeli masz gondole i rodzisz w lutym to sprawdz czy jest wystarczajaco okryta bo to bedzie zimno dla malucha, oslona przeciwdeszczowa.

Jezeli masz samochod sprawdz czy sie wozek zmiesci do bagaznika...i czy bedzie miejsce tam tez na zakupu obok tego wozka i rzeczy dla dzieckaq bo mysle ze to nie wytarczy by zapakowac wozek a reszte upychac do samochodu zwlaszcza jezeli pojedziesz na dluzsze podroz i nawet nei bedziesz miala miejsce w samochodzia aby dziecko przewinac.
No i czy wozek bedzie poreczny by brac do tramwaju, autobusu.

Druga wazna sprawa: pompowane kolka, dla mnei to bylo edno z wazniejszych spraw.

Siatka na zakupy - sprawdzx czy Ci pasuje. Ten wozek co pokazalas link nie wiem jak jest praktyczny bo gdy masz gondole ja nie widze czy tam wogole jest dostep do siatki, koszyka na zakupy?

Ochrona przeciwsloneczna - u mnie jest do dupy i wcale nie oslania przed niczym nawet przed wzrokiem wscibskich ludzi ;)

Spacerowka powinna byc wygodna dla dziecka, aby mozna bylo swobodnei rozlozyc gdyby zasnelo, aby miala dobra podstawke pod nogi.
Pasy bezpieczenstwa powinny byc dobre.

Nie polecam wozkow z 3 kolami nie sa tak naprawde stabilne i gdy wchodzisz np na wysoki chodnik to te przednei kolo gdy podnosisz tyl wozka nie jets godne zaufania.

Kola wozka obracajace sie wokol wlasnej osi - uwazam ze jest swietne i latwo taki wozek sie manewruje jedna reka.

Jezeli mieszkasz w Holandii to polecam abys pojechala do http://www.babypark.nl/ oni tam maja sekcje z produktami na wyprzedarz i naprawde niezle oferty.
Albo marktplaats bo sa wozki ktore sa naprawde malo uzywane i w dobrym stanie

jso 

Wysłany: Wto Paź 26, 2010 10:14 am   

Jeszcze mała rada - nim wózek węższy (szczególnie na wysokości kół) tym będzie Ci wygodniej się przecisnąć na wąskim chodniku czy wsiąść do środka komunikacji miejskiej.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 10:59 am   

jagodka,
moze chodzi tez o cene ?
w Holandii nowe markowe wozki wcale nie sa tanie
zerknij w link ktora autorka tematu podala, na allegro wozek za 400 zl tu za 400 euro

pozdrawiam

( ͡° ͜ʖ ͡°).

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Paź 26, 2010 12:06 pm   

My z zona kupilismy w Polsce X-Lander XA - narazie sprawuje sie OK. Na stelaz zakladasz gondole lub spacerowke lub fotelik Maxi-Cosi lub ich wlasny.
Wozki te mozna kupic tez w NL http://www.deltim.nl/

Przymierzaslimy sie do Quinny ale byly dosc drogie.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Wto Paź 26, 2010 1:50 pm   

Gochna, moze masz racje dlatego tez zasugerowalam babypark wyprzedaz albo marktplaats :)

ale tak ogolnie napisalam czym ja sie teraz kierowalabym kupujac wozek po raz drugi :)

nuta 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 4:58 pm   

ja jak jsobanski dla swojej dzidzi kupilam x-landera, wozki bardzo trwale, no ale za caly zestaw z adapterami i fotelikiem dalam 2tys zl, wiec nieco odbiega od tego wozka ktory upatrzylas.
moja rada jest taka, nie kupuj wozka, ktorego nie ogladasz namacalnie :) jesli chodzi ci o koszty, by je troche podciac,lepiej kupic uzywany a porzadniejszy.
pozatym tez nieprawda co piszesz o gondli, tym bardziej ze zbliza sie zima i raczej szybko dziecka nie przelozysz do spacerowki.
fakt jest taki ze wozki 3 funkcyjne z reguly maja ciezkie, duze spacerowki, my ze swojej dlugo nie korzystalysmy bo byla wlasnie za szeroka i za ciezka. spacerowke kupilismy nowa i jedyne co to zalowalam, bo moglam kupic tylko gleboki wozek a poziej dokupic lekka spacerowke.
pozdrawiam

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 5:01 pm   

nuta, chyba jednak Marcin ....kupil :030:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

nuta 

Pomogła: 4 razy
  Wysłany: Wto Paź 26, 2010 5:02 pm   

hehe, no tak.

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Wto Paź 26, 2010 6:43 pm   

Moje dziecko ma 3 i pol roku i ja wciaz uzywam spacerowki choc juz coraz mniej. Chce powiedziec ze wozek u nas byl dosc wazny i dlatego nie szukalam tanich modeli bo wiedzialam ze to dlugoterminowa inwestycja. Kupilam dodatkowo tansza spacerowke typu parasolka i uzywalam ja mniej bo glownie do samolotu czy wyjazdy na wakacje samochodem aby mnuiej miejsca zajmowala i po roku hamulce poszly, nie dzialaja. Kolezanka tez kupila spacerowke chicco niby juz nie taka tania ale wszystkei sruby pordzewialy co ja po raz pierwszy z takim czyms sie spotkalam. Owszem widzialam zerdzewiale wozki ale...na strychu u moich rodzicow, nasz stary wozek na ktorym ja bylam jeszcze wozona ;)

Moim zdaniem jezlei ktos bedzie czesto uzywal wozek tyo nie am co kupowac taniego bo takie tanie nie ida w parze z jakoscia, siostra kupila w Polsce tani wozek i gdy miala drugie dziecko musiala kupic nowy bo pierwszy ten tani poszedl w rozsypke. Jezeli bedziesz czesto uzywac to naprawde warto troche zinwestowac w to zwlaszcza jezeli sie planuje kolejne dziecko wiec sie napewno przyda. Ewentualnie mozna pozniej sprzedac na aukcji.

Ja teraz osobiscie to bym kupila Bugaboo Cameleon i wcale nie musi byc taki drogi
http://kind-baby.marktpla...fta_ind=14&fs=1

[ Dodano: Wto Paź 26, 2010 7:45 pm ]
dodatkowo co jeszcze przydatne jets w wozku to mozliwosc obracania siedzenia, dziecko moze byc twarza do matki lub w kierunku jazdy, uwazam ze to swietna opcja

mamqa 

Wysłany: Wto Paź 26, 2010 8:51 pm   

Również przymierzam się do kupna wózka, ja akurat termin mam na marzec :) Z tego co oglądałam w internecie to najbardziej podobają mi się wózki xadventure.nl - tylko najpierw muszę je zobaczyć w sklepie i się do tego "przymierzyć" :)

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Wto Paź 26, 2010 9:24 pm   

mamqa napisał/a:
Również przymierzam się do kupna wózka, ja akurat termin mam na marzec :) Z tego co oglądałam w internecie to najbardziej podobają mi się wózki xadventure.nl - tylko najpierw muszę je zobaczyć w sklepie i się do tego "przymierzyć" :)

mamqa a ktory model sobei upatrzylas?

mamqa 

Wysłany: Śro Paź 27, 2010 8:44 am   

jagodka napisał/a:
mamqa a ktory model sobei upatrzylas?

Model Researcher koloru zielonego. Z tym że na tej stronie pokazują trójkołowca a w reklamie któregoś ze sklepów internetowych widziałam czterokołowego i taki właśnie by mi odpowiadał.

clauditka 
Nieśmiały użytkownik
clauditka

Wysłany: Śro Paź 27, 2010 9:31 am   

ja mam termin na luty i upatrzyłam sobie ten wózek http://allegro.pl/tako-ju...1289006456.html ale własnie niewiem czy wózek typu 3w1 przyda mi się na te pierwsze lata, czy spacerówka będzie mi służyć długi okres, czy tak jak ktoś tu wspominał kupił sobie lżejszą a wózek 3w1 poszedł w odstawke?

Odpowiedz do tematu