NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam chce sie dowiedziec cos wiecej na temat ciec budzetowy
Autor Wiadomość
iwona2008 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Lis 01, 2010 7:39 pm   Witam chce sie dowiedziec cos wiecej na temat ciec budzetowy

Witam wszystkich chce sie dowiedziec cos wiecej na temat ciec budzetowych jakich ma dokonac nowy rzad holenderski(podobno maja zniesc zoortoeslag,obciaic huurtoeslag i.t.d)wiecie moze cos wiecej na ten temat?[/u]

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 8:03 pm   

iwona2008,

o zorgtoeslag czytalam, tu cos na ten temat

http://financieel.infonu....-werkt-het.html
od stycznia eigen risico, tez drozeje

jak do tej pory nic mi jednak nie wiadomo na temat ciec innych dodatkow ... :039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lis 02, 2010 2:16 am, w całości zmieniany 1 raz  

iwona2008 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Lis 01, 2010 8:10 pm   

podobno tez maja byc ciecia finansowe zwiazane z dodatkami na dzieci!!!

szeda 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 11:17 pm   

tak to prawda, podaje linka do dyskusji na ten temat z Forum Rodzicow w Holandii
(warto wejsc tez w te linki z ustalen rady w tegorocznym Prinsjesdag)

nie podajemy linkow do innych for
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lis 02, 2010 2:17 am, w całości zmieniany 1 raz  

LeGolasik 
LeGolasik

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 7:09 pm   

Tak eigen risicoi zdrożało - mi podnieśli 20 E ( Delta Lloyd Basis zv.) i stawke o 8 E...

Kurt Cobain

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 7:43 pm   

Pisałem jakiś czas temu w innym temacie, co słyszałem z dobrego źródła. Przede wszystkim mają zabrać wszelkie dodatki, jak właśnie zorgtoeslag osobom nie mającym meldunku w Holandii, wszelkie dodatki na rodziny siedzące w Polsce, spore akcje mają być na auta osób zameldowanych, w dalszym ciągu jeżdżących na polskich blachach.

Athlon 
Gaduła

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 8:08 pm   

N a r e s z c i e ! ! ! :026:

Miep 
Super gaduła

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto Lis 02, 2010 8:19 pm   

Mucha_75, zapomniales o :
zliwidowac huurtoeslag i dostosowac wysokosc czynszu <-> wysokosc wyplaty

iwona2008 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 9:23 pm   

czy to sa narazie pomysly czy juz realna przyszlosc?Jak tak to moze byc troszke ciezko z zyciem w Holandii!!!!

[ Dodano: Wto Lis 02, 2010 9:25 pm ]
szeda, co mialas?es na mysli podajac to forum jakie maja byc ciecia finansowe na dzieci jak mozesz to rozwin ten temat!!!

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 9:28 pm   

iwona2008 napisał/a:
czy to sa narazie pomysly czy juz realna przyszlosc?Jak tak to moze byc troszke ciezko z zyciem w Holandii!!!!

[ Dodano: Wto Lis 02, 2010 9:25 pm ]
szeda, co mialas?es na mysli podajac to forum jakie maja byc ciecia finansowe na dzieci jak mozesz to rozwin ten temat!!!
Wydaje mi sie że w tych wiadomościach jest wiecej plotek i poboznych życzeń niz konkretów.Chyba nie ma sie co martwic na zapas.

szeda 

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Wto Lis 02, 2010 11:41 pm   

nie, nie ma tam plotek sa przykladowe wyliczenia jak to mialo by wygladac (na przykl. zarobkow jednej z osob) ale skoro nie mozna podawac linkow do innych for :119: (swoja droga co w tym zlego jesli znajduja sie tam przydatne linki, m.in do orzeczenia na ten temat w dniu Prinsjesdag) a dyskusja swoja droga...

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Lis 03, 2010 6:09 pm   

Ja wiem jedno ze jak zabiorą dodatek do ubezp to pewnie zwiekszy sie liczba osob ktore przestanie byc ubezp w NL ... :091:

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Lis 03, 2010 6:54 pm   

Beny.rac,

zapewne masz na mysli osoby ktore tu przyjada ....bo ci ktorzy zostali juz wciagnieci do ewidencji holenderskich ubezpieczlan nie wykreca sie tak latwo od tego zeby nie placic ...to jest raczej niemozliwe

od jakiegos czasu przerabiam temat na biezaco ,pomagam osobie ktora przez trzy lata pracowala w Holandii ,w kwietniu wrocila na stale do Polski i mimo iz zamknela wszystkie swoje sprawy ,okazuje sie iz ubezpieczenie nalicza jej nadal skladki
jest z tym sporo zamieszania ,co jakis czas piszemy listy wyjasniajace o umozenie naliczonych kwot wraz z niemalymi odsetkami karnymi i jak sie okazuje ,konca nie widac ....
a ja powaznie zastanawiam sie nad jakas paczka z odpowiednim ladunkiem... co by im tam podeslac ,tak dla otrzezwienia :033:

moze w koncu zajeli by sie sciganiem tych co nie placa.... a nie tymi co nie maja juz takiej potrzeby

( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 03, 2010 6:56 pm, w całości zmieniany 1 raz  

iwona2008 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Lis 03, 2010 8:36 pm   

Skoro nie mozna podac linkow na inne forum internetowe,to podajcie przyklad tych wyliczen np od rocznych zarobkow w wysokosci 20,000 euro!!!

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Lis 03, 2010 9:20 pm   

Gochna H napisał/a:
Beny.rac,

zapewne masz na mysli osoby ktore tu przyjada ....bo ci ktorzy zostali juz wciagnieci do ewidencji holenderskich ubezpieczlan nie wykreca sie tak latwo od tego zeby nie placic ...to jest raczej niemozliwe

Szczerze mowiąc nie rozumiem masz na mysli osoby które płacą ubezp ze nie beda mogly go nie płacic pracując nadal w NL czy masz na mysli zasiłek do ubezp ze jak ktoś juz go otrzymuje to NL rząd tak łatwo nie będzie go mógł przestać płacić ...???

Pracuje od prawie 2 lat w Nl i co miecha dostaje ok 62 euro dof do ubezp i jakoś nie widzi mi sie teraz go nie dostawać ... :072:

Odpowiedz do tematu