Antena satelitarna |
Autor |
Wiadomość |
wredotka006
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 3:12 pm
|
|
|
Robinson mam ten sam problem i nie mam pojęcia co zrobić. jeden sąsiad ma antenę na balkonie i właśnie ustawioną w stronę mieszkania,ale nie wierzę, że mu działa, bo moja nie łapie żadnego sygnału. pozdrawiam |
|
|
|
|
robkar1889
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 24, 2010 9:34 pm antena
|
|
|
masz 2 mozliwosci montaz na dachu albo jezeli masz okna z drugiej strony mozna w niektorych przypadkachodbierac sygnal przez zamkniete okno ,ale zalezy to od wielkosci anteny ,rodzaju szyby (podwojna czy pojedyncza) z gazem w srodku czy bez
www.polsat.nl |
|
|
|
|
Batang
Poczatkujacy Bati
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 8:58 pm
|
|
|
Rybki moje kochane,
Kupilem mieszkanie, mam antene za balkonem sobie wisi.
Dostalem pismo ze mam sciagnac bo szpeci budynek, Ale chce sie odwolac czy kos moze napisac jasno na jaki artykul, kodeks Uni czy Konwencji praw czlowieka sie powolac aby sie odczepili od mojej anteny... ?
Pozdro dla wszytskich! |
|
|
|
|
Madziorex81
Poczatkujacy
Pomogła: 2 razy Wiek: 44 Dołączyła: 09 Gru 2008 Posty: 31 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 9:05 pm
|
|
|
powies antene w srodku balkonu...bedzie spokoj |
_________________ ...malować dni najpiękniej jak się da... |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 12:22 am
|
|
|
Batang, a przeczytales ten temat od poczatku ? |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 12:26 am
|
|
|
Miep, po co mial sie trudzic? przeciez forumowicze pomoga:) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Batang
Poczatkujacy Bati
|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 11:22 am
|
|
|
czytalem, czytalem
Ale do konca mnie te artykuly nie bardzo przekonywuja...
moze ktos zna mocniejsze strony...
list napisze zobaczymy co bedzie sie dzialo
wczoraj rozmawialem tez z jednym z przedstawicieli wladz wspolnoty ( tu jakas klika jest)
im chodzi ze anteny obnizaja koszt mieszkan w przypadku sprzedazy bo zle to wyglada.
ale na mojej dzielnicy (a'dam zuidoost) sami sasiedzi (czarni ) obizaja cene mieszkania
a nie moja antena |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 11:41 am
|
|
|
Batang,
Cytat: | ale na mojej dzielnicy (a'dam zuidoost) sami sasiedzi (czarni ) obizaja cene mieszkania
a nie moja antena | pogratulowac toku myslenia...
a antene i tak bedziesz musial sciagnac |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
hoolio
Gaduła FSW ZACHÓD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 116 Skąd: Świebodzin FSW
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 8:23 pm
|
|
|
Witam.
Dzisiaj dostałem z "Dienst Stedelijke Ontwikkeling" wezwanie do ściagniecia anteny SAT z elewacji.
Probowalem powiesic antene od podworka (mieszkam na parterze) ale jest to nie mozliwe.
Prosze Was o pomoc. Nie dam rady bez polskiej TV. JEstem już uzależniony
CO mogę zrobić w tej sprawie. W dokumencie jest napisane że mam 7 dni na swoją opinie lub zażalenia do sprawy. Bardzo prosze o pomoc. Moze jakiś wzor dokumentu, ktory mogł bym przesłać lub prośbę o pozostawienie anteny na elewacji.
Licze na Waszą pomoc w sprawie (na prv A.U.B)
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
langerob25
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 9:52 pm
|
|
|
Zgodnie z werdyktem amsterdamskiego sądu, właściciele domów i nieruchomości w Holandii nie mogą już zabraniać instalacji i używania anten satelitarnych przez ich najemców. Zakaz jest dozwolony tylko w przypadku dostępności odpowiedniej alternatywy, takiej jak sieć kablowa lub telewizja/radio poprzez Internet, ale tylko wtedy, gdy dostępny jest ten sam wybór kanałów. Przypadek z Holandii może być precedensem na skalę całej UE.
Sędzia odwołał się do werdyktu Europejskiego Trybunału Praw Człowieka sprzed dwóch lat, kiedy orzeczono, że prawo do gromadzenia informacji jest ważniejsze od powódek estetycznych, powołując się na artykuł 10. Europejskiej Konwencji Praw Człowieka, która gwarantuje wolność słowa i gromadzenia informacji.
Podobny problem występuje także w innych krajach Unii Europejskiej, takich jak Niemcy, Irlandia i Wielka Brytania. Największy problem mają tam imigranci, w tym wielu Polaków, którym nie pozwala się instalować anten satelitarnych na polskie kanały, a żadnej alternatywy nie ma. Polacy w kraju również wielokrotnie skarżą się na brak możliwości zainstalowana własnej anteny satelitarnej w szczególności na nowo wybudowanych obiektach, bo nie pozwalają na to administratorzy lub właściciele. Wprowadzając zakaz montowania anten, właściciele nieruchomości powołują się na estetykę, jednak zgodnie z werdyktem Europejskiego Trybunału Praw Człowieka powinno to być niedozwoloną praktyką. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 10:13 pm
|
|
|
langerob25,
podaj prosze link do tych nowosci
byc moze ta informacja okaze sie pomocne w sytuacji kiedy ktos bedzie chcial bez zgody wlasciciela domu zamontowac sobie antene np,na balkonie
(w co nie do konca moge uwierzyc ..a dlaczego nie wierze juz zachowam dla siebie ) |
|
|
|
|
real_mateo
Poczatkujacy experienced...

|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 9:04 am
|
|
|
Może komuś się to przyda
Ja ostatnio po awarii dekodera wykupiłem telewizje przez internet, koszt niewielki bo 15zł na 30 dni, a kanałów trochę jest (około 20/30) zaczynając od tvp, tvn na hbo i canal + kończąc. Śmiga bez problemów. Można też oglądać za darmo, ale w takim wypadku pierszeństwo mają osoby z premium i po 30 minutach oglądania jest 30 minut przerwy
Laptop podłączony do TV, i tak do Świąt przetrzymam, pojadę i dekoder wymienię
Nie chcę podawać strony, bo nie chcę reklamować, ale chętnie podam na PW |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 8:47 am
|
|
|
Moze wiecie gdzie moge kupic urzadzenie do naprowadzania sygnaly sat.i jak sie nazywa? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 9:45 am
|
|
|
stroopwafel, nazywa sie satfinder.
kojarzy mi sie, ze widzialem takie cos w praxisie. ale mozesz tez kupic online, np. http://www.kieskeurig.nl/...tml?q=satfinder |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 10:27 am
|