zdjęcie do paszportu |
Autor |
Wiadomość |
kassia7
Poczatkujacy kassia7
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 1:19 pm zdjęcie do paszportu
|
|
|
witam
chcę wyrobić sobie w Holandii paszport i czytałam że w tutaj są inne wymogi co do zdjęcia i fotograf może mieć problemy. czy naprawdę tak ciężko wytłumaczyć jak ma wyglądać zdjęcie? ktoś na forum pisał że przy ambasadzie jest fotograf który wie jak zrobić zdjecie do polskiego paszportu . czy ktoś może mi podać namiary bliższe na tego fotografa? nie jestem z Hagi i będę musiała zrobić to zdjęcie jak przyjadę złożyć papiery i obawiam się że mogę go nie znaleźć. czy ktos może robił już zdjęcie paszportowe tutaj i nie miał z tym problemu? wolałabym mieć z głowy i zrobić u fotografa obok jednak boje sie że zdjęcie okaże sie złę. choć z drugiej strony to przecież chodzi jedynie o odpowiednie wymiary i żeby było na wprost... |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 1:28 pm
|
|
|
na stronie ambasady jest wzor zdjecia paszportowego. moze pokaz takie cos fotografowi, to bedzie wiedzial jak zrobic zdjecie.
http://www.haga.polemb.ne...ia_paszp_pl.pdf |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
justynamartyna
Poczatkujacy
Wiek: 46 Dołączyła: 21 Maj 2009 Posty: 30 Skąd: nieuw-vennep
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 3:26 pm
|
|
|
hej moj maz skladal pare dni temu wniosek na nowy paszport i mial ten sam problem.pani w ambasadzie wytulmaczyla gdzie jest najblizszy fotograf, jakies 300metrow od ambasady i tam juz pan fotograf mial wypisane kraje i wymogi zdjec na polske powiedzial " big head" takze dasz rade nie martw sie na zapas |
|
|
|
|
Lida29
Poczatkujacy Lida
|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 9:35 pm
|
|
|
Ja robiłam zdjęcia w sklepie fotograficznym,poprosiłam do paszportu,fotki są biometryczne,takie same robi się w NL i w PL,pani w konsulacie nie narzekała,że są złe:)
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
AdG
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 10 razy Wiek: 42 Dołączyła: 04 Paź 2009 Posty: 85
|
Wysłany: Sob Lis 13, 2010 12:59 pm
|
|
|
Witaj, 2 tyg. temu wyrabialam paszport a zdjecia robilam:
Foto Prof
Frederikstraat 16
2514LK Den Haag
zadnego problemu w Ambasadzie, zdjecia masz w ciagu kilku minut. |
_________________ don't hate me because you ain't me |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 10:35 pm
|
|
|
Odswieze troche temat i pytam zorientowanych forumowiczow. Czy wymogi co do zdjecia paszportowego w Polsce i Holandii sa rozne? Robil ktos w ostatnim czasie zdjecie do PL paszportu u NL fotografa? |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 10:53 pm
|
|
|
i owszem, robilam miesiąc temu u holenderskiego fotografa zdjecie do polskiego paszportu i w polskiej ambasadzie nie robili zadnych problemow przy przyjeciu zdjecia... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Lip 16, 2013 12:18 am
|
|
|
agastepa13 napisał/a: | Czy wymogi co do zdjecia paszportowego w Polsce i Holandii sa rozne? |
Obecnie wlasciwie niczym sie nie roznia (do 2010 r i owszem).
Aktualne przepisy prawne w Polsce
Obecnie, zgodnie z §3.1 ust. 3 rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 16 sierpnia 2010[1] w Polsce obowiązują ściśle określone przepisy (zgodne z dyrektywami UE), co do wyglądu zdjęcia paszportowego.
Rozmiary: 35×45 mm;
Tło: jednolite, jasne;
Forma: en face, z otwartymi oczami, nieprzesłoniętymi włosami, z naturalnym wyrazem twarzy i zamkniętymi ustami;
W kolorze[a], dobra ostrość, pokazujące wyraźnie oczy i twarz z obu stron od wierzchołka głowy do górnej części barków, tak, aby twarz zajmowała 70-80% fotografii;
Bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami;
Wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy.
Przepisy w Holandii
Rozmiary: 35x45 mm
Aktualne zdjęcie
Twarz widziana en face (na wprost), patrząca w obiektyw, uszy po obu stronach twarzy widoczne
Na jasnym tle
Forma: bez okularów, nawet jeśli na co dzień nosi okulary, jeśli już w okularach to oczy muszą być dobrze widoczne, nie może być odblasków na szkłach, szkła nie przyciemniane, całkowicie pokazujące oczy
http://pl.wikipedia.org/w...cie_paszportowe |
Ostatnio zmieniony przez Mathnl Wto Lip 16, 2013 12:19 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gustaw79
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 14, 2017 2:22 pm
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pią Lip 14, 2017 2:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|