SZW - Ministerie van Sociale Zaken en Warkgelehenheid |
Autor |
Wiadomość |
jawitta
Gaduła jawitta

Pomogła: 4 razy Wiek: 44 Dołączyła: 12 Maj 2008 Posty: 103
|
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 1:56 pm SZW - Ministerie van Sociale Zaken en Warkgelehenheid
|
|
|
http://polski.szw.nl/
Strona internetowa i broszura w języku polskim gorąco polecam można na niej znaleźć wszystkie odpowiedzi na nurtujące nas pytania związane z pobytem w Holandii .
"30 września, podczas spotkania w swoim ministerstwie, minister Donner zaprezentował nową stronę internetową i broszurę w języku polskim. Na spotkaniu obecni byli między innymi ambasador RP i przedstawiciele polskiej społeczności w Holandii.
Minister Donner uważa, iż zapewnienie prawidłowych i ogólnie dostępnych informacji dla pracowników z Polski jest bardzo ważne. Podjęcie pracy w Holandii jest dla polskich pracowników odważną decyzją. Muszą zatem wiedzieć, jaki jest cel ich podróży, czego mogą oczekiwać, a także jakie prawa im przysługują. Organizacje branżowe i Inspekcja Pracy podejmują obecnie również wszelkie niezbędne środki w tym celu.
Dobrze poinformowani pracownicy rzadziej padają ofiarą np. nieuczciwych agencji pracy tymczasowej lub właścicieli lokali czynszowych. „Zapewniając odpowiednie informacje, możemy zapobiegać wielu rozczarowaniom i nadużyciom.
Poza tym złe doświadczenia pracowników mają negatywny oddźwięk w Polsce. Sprawia to, że Holandia staje się mniej atrakcyjna dla polskich pracowników, podczas gdy wciąż potrzebujemy ich pomocy”, mówił Donner podczas prezentacji broszury i strony internetowej.
Strona internetowa i broszura powstały w wyniku ścisłej współpracy z kilkoma innymi holenderskimi ministerstwami (edukacji, ochrony środowiska/gospodarki przestrzennej, zdrowia i sportu, finansów), gminą Rotterdam, ambasadą RP oraz przedstawicielami polskiej społeczności w Holandii. Broszura będzie rozprowadzana zarówno w Holandii (za pośrednictwem polskich kościołów, sklepów, ambasady RP oraz pracodawców), jak i w Polsce. 16 kwietnia tego roku minister Donner spotkał się w Hadze ze swoją polską odpowiedniczką – minister Fedak. Podczas tego spotkania obiecał on między innymi zapewnienie pomocy w rozpowszechnianiu broszury także w Polsce" |
_________________ "Korzystaj z każdego dnia , nie pytaj o to, co jutro przyniesie " |
|
|
|
|
PVE
Poczatkujacy Czas na zmiany !

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 9:58 am
|
|
|
Najwyzsza pora aby zaczeto rozprowadzac ta broszure, bo jak narazie to spotyka ja sie bardzo sporadycznie. Sama broszura jest naprawde godna uwagi ! |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 8:50 pm
|
|
|
Korzystałam już z tej stronki. Pisałam również e-mailowo zapytanie w jednej sprawie. Wprawdzie na odpowiedź musiałam czekać ponad 2 m-ce, ale najważniejsze, że w ogóle się pokwapili i odpowiedzieli wyczerpująco na dręczące mnie wątpliwości |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Batang
Poczatkujacy Bati
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 6:47 am
|
|
|
stron nie dziala |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 10:15 am
|
|
|
u mnie strona dziala |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 6:27 pm
|
|
|
i u mnie działa |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
magiz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 9:16 pm
|
|
|
Działa i jest aktualizowana |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 7:03 pm
|
|
|
niestety strona juz nie jest w jezyku pl |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
Gik
Nieśmiały użytkownik Mgr Ambiwalencja

|
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 4:08 pm
|
|
|
Strona jest dostępna również w języku polskim. U góry, z lewej strony witryny jest opcja 'Other languages', gdzie można wybrać m.in. polski. |
_________________ Everything could have been anything else and it would have just as much meaning. [Mr. Nobody] |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 6:57 pm
|
|
|
wiec sie pojawila znowu. Wczesniej po probie wpisywania jezyka wyrzucalo z powrotem na strone glowna. ok! zaraz sobie poczytam nowosci (albo nic nowego ) |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
|