NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
water wratten, kurzajki
Autor Wiadomość
lusia0101 
Gaduła nad gadułami :-)
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 8:25 pm   water wratten, kurzajki

Wiec.. moj lekarz domowy :/ kazal nic nie robic maja urosnac i odpasc same :/ (mimo ze jego poprzednik zawsze je usuwal albo lyzeczkowaniem albo wypalal gdy byly wystarczajaco duze).

ale o co chodzi:

Moim dziecia dokuczaja kurzajki (water wratten) corka ma ich na ciele na dzien dzisiejszy okolo 30 najwiecej w okolicy pachy i widze ze ja irytuja, drapie je, synek +- 10 ale 1 dosc duza ulokowala mu sie na dolnej czesci twarzy.

Jesli znacie dobre rady jak sie ich pozbyc, prosze pomozcie.
Moze jest cos co moge kupic bez recepty, a moze ktoras z mam albo tatusiow borykali sie z tym problemem.

p.s.: nie mam mozliwosci przywiezienia lekow z pl wiec prosze o mozliwe srodki dostepne w nl.
Ostatnio zmieniony przez lusia0101 Nie Lis 07, 2010 8:26 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 8:50 pm   

lusia0101,dla dzieci kupisz w drogerii lub aptece Betadine
http://www.waterwratjes.n...CFdgq3god2H6wGg

kurzajki mozna tez smarowac olejkiem z drzewa herbacianego
tu pod nazwa TEA TREE OIL :039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 9:30 pm   

Ale lekarz pierwsza klasa :) Dobrze ,że paracetaolu nie polecił :038:
Ja mogę polecic Tobie bez recepty http://www.drogisterij.ne...nspray/P/169957
Mojemu mężowi pomogło szybko .
Powodzenia ;)

MAARIT 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 1:00 am   

Idz do lekarza powiedz ,ze ma dluzej jak rok i mu zamroza

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Wysłany: Pon Lis 08, 2010 7:41 am   

MAARIT napisał/a:
Idz do lekarza powiedz ,ze ma dluzej jak rok i mu zamroza

napisalam w pierwszym poscie ze przeciez bylam u lekarza, ba nawet mamy specjalna wratten uur, gdzie mozna przyjsc i je usunac. ale nam powiedzial ze to sa water wratten i same im odleca :/

alicja ja tez to widzialam, ale napisane jest ze jest do dloni i stop, ja nie wiem czy moge zaryzykowac i stosowac go na twarzy?

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 8:08 am   

Są 2 rodzaje tego specifiku jeden jest własnie do kurzajek na stopach i dloniach a na tym co podałam linka nic nie jest tam napisane ale najlepiej zakup ten produkt w aptece i podpytaj sie .Na pewno jak pojdziesz do apteki lub drogerii to podpowiedza cos.
Moj maz mial pod stopa ,stosowal ten spray wlasnie specjanie przeznaczony do takich miejsc i pozbyl sie szybko.
Pozrdrowionka.
Ostatnio zmieniony przez alicja2911 Pon Lis 08, 2010 8:09 am, w całości zmieniany 1 raz  

MAARIT 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 9:16 am   

No wlasnie mowia ,ze same odleca.Ale jak powiesz ,za sa dluzej niz rok i nie odlecialy same ,to musza usunac

Sanne 
Gaduła

Wysłany: Pon Lis 08, 2010 11:46 am   

A ja polecam lakier Formule W moja corka miala kurzajki i tylko to jej pomoglo. Stosowala wartnera ale po kilku tygodniach wraty wracaly. Po formule w nie bylo nawrotow.

http://www.wratten.nl/con...w/formule-w.asp

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Śro Lis 10, 2010 10:07 am   

Lusia jest jeszcze homeopatyczny srodek - thuja tinctuur van dr Vogel, ponoc skuteczny. Z holenderskiego forum:

Cytat:
Mijn zoontje had ongeveer 15 wratten op zijn handen en we hadden speciaal spul bij de dermatoloog gehad wat je erop moest aanbrengen en dan de volgende dag een laagje eraf schrapen met een soort mesje. Daarmee zijn we maanden zoet geweest en zijn handen zagen er erg misvormd uit, vooral bij de nagelriemen. Toen heb ik Thuja tinctuur van Dr Vogel gehaald en ben de wratten daarmee gaan aanstippen. En na een week of 3 begonnen de wratten te verdwijnen, hij heeft weer hele gave handen.

Tylko gdybys sie zdecydowala zwroc uwage czy jest do stosowania zewnetrznego czy wewnetrznego, bo mozna uzywac albo do wcierania (uitwendig) albo na jezyk krople, tabletki( inwendig).

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Wysłany: Czw Gru 02, 2010 3:24 pm   

kochani, wiec poszlam do apteki i wyprobowalam na poczatek betadine (oplossing).

dzisiaj po okolo 3 tygodniach uzywania (i to nie codziennie) widze zmiane! kurzajki, jakby sie wysuszyly, 2 nawet zniknely. srodek napewno brudzi ubranie, wiec zakladam jakies stare podkoszulki coreczce. srodek nakladam bezposrednio na kurzajke i potem ,,wklepuje" palcem. jest on w formie plynnej, nie ma zapachu i ma kolor brazowy.

polecam serdecznie. napisze jeszcze jak zakonczy sie ta kuracja. niestety poinformowali mnie w aptece, ze nawet jak kurzajki zniknal to istnieje b :039: ardzo duze prawdopodobienstwo ze powroca.

gosik 
Gaduła

Wysłany: Pią Sty 07, 2011 2:31 pm   

mój syn ma 6 lat czy może też stosować ten specyfik? na stronie internetowej nie znalazłam wieku od jakiego można go stosować. u nas lekarze-huisarts i z ggd- też mówią że to samo odpadnie, ale minął już ponad rok a one nie tylko nie giną ale się strasznie rozmnażają. pozdrawiam

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Wysłany: Pią Sty 07, 2011 5:04 pm   

moja coreczka ma 2,5 roku i stosuje (to co podalam wyzej), a synek ma 7 lat tez stosuje u niego ten srodek u syna snikly praqktycznie w 100% (ale wracaja pojedyncze egzemplarze).

u coreczki jak sie rozmnozyly to myslalam ze oszaleje, najwiecej ma okolica pach. zaczely jakby usychac.

gosik 
Gaduła

Wysłany: Pon Sty 10, 2011 12:04 pm   

mój synek ma sporo pod kolankiem i na pleckach oraz wiele innych na całym ciele. huisarts powiedział że to najpierw egzema, potem kurzajki a teraz znowu egzema. maści na egzeme zupełnie nie skutkują. a w ggd lekarka powiedziała że to na pewno water wratten i że u niego w szkole 70%dzieci to ma i mam się nie martwić bo one same znikną. łatwo powiedzieć trudniej zrobić :119: . pozdrawiam i lecę do sklepu po ten specyfik.

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 1:53 pm   

Na plecach to raczej nie kurzajki, idz do innego lekarza jesli mozesz.

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

gosik 
Gaduła

Wysłany: Wto Sty 11, 2011 9:56 pm   

błagam tylko mi nie mów że to nie kurzajki. przebolałam egzemę- strasznie się tym przejełam- leki od lekarza, nawet homeopatia, baa nawet udało mi się pośrednio dostać skierowanie na testy alergiczne, teraz jestem na etapie water wratten- sugestia drugiego lekarza- więc szukam po internecie co to i jak to leczyć- a nie czekać aż samo odpadnie... a tu kolejna sugestia...może twoja okaże się trafna- masz jakiś pomysł? pozdrawiam

Odpowiedz do tematu