NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogrzewanie w domu
Autor Wiadomość
mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 5:02 pm   

No właśnie może być tak że w miejscu gdzie się znajduje czujnik jest ciepło i wtedy on wyłącza piec gdyż wg. niego jest już odpowiednia temperatura... może dla pewności ustaw choć na chwilkę termostat np. na 25 i zobacz ile będzie pokazywało na termostacie w momęcie wyłączenia się pieca.
Zresztą takie podejrzenie że piec jest zepsuty możesz zgłosić do maklera i on to sprawdzi, a lepiej to sprawdzić zanim zrobi się naprawdę zimno.

Winter 

Wysłany: Nie Lis 14, 2010 9:42 pm   

A więc tak. W salonie nade mną jest jeden czujnik, ale jest on zaokrąglony bez żadnych wyjść, nic na nim nie ma. Nieco dalej w kuchni jest kolejny czujnik, ale to na pewno na wypadek pożaru.

Makler ogólnie ma w pupie, mówił, żeby dzwonić do właściciela, ale właściciela numeru nie mam. Mam natomiast numer serwisu InterGAS i infolinię, może oni pomogą.

Jeśli chodzi o wodę, na wyświetlaczu nic się nie pojawia, jeśli włączę wodę i ustawię na ciepłą, po prostu wtedy się włącza, nagrzeje i wyłącza. Myślałem, że podobnie będzie z piecem CV, ustawiłem na nim 80 stopni i nagrzał mi trochę salon, ale grzeje może z 15 minut. Zawsze lepsze to niż nic, szczególnie, że siedzę w salonie, a w nim jest zimno.

.:Paco:. 

Wysłany: Nie Lis 14, 2010 10:38 pm   

Winter napisał/a:
A więc tak. W salonie nade mną jest jeden czujnik, ale jest on zaokrąglony bez żadnych wyjść, nic na nim nie ma. Nieco dalej w kuchni jest kolejny czujnik, ale to na pewno na wypadek pożaru.

Makler ogólnie ma w pupie, mówił, żeby dzwonić do właściciela, ale właściciela numeru nie mam. Mam natomiast numer serwisu InterGAS i infolinię, może oni pomogą.

Jeśli chodzi o wodę, na wyświetlaczu nic się nie pojawia, jeśli włączę wodę i ustawię na ciepłą, po prostu wtedy się włącza, nagrzeje i wyłącza. Myślałem, że podobnie będzie z piecem CV, ustawiłem na nim 80 stopni i nagrzał mi trochę salon, ale grzeje może z 15 minut. Zawsze lepsze to niż nic, szczególnie, że siedzę w salonie, a w nim jest zimno.

Przewaznie w kontrakcie najmu jest numer do wlasciciela a jak nie ma to makler powinnien Ci dac- albo nawet przy Tobie zadzwonic. A jak niechce tego zrobic to do "pupy" agencja.
Natomiast jesli masz instrukcje z netu i robisz wszystko wedlug niej a nadal nie dziala ja bym probowal najpierw z wlascicielem pogadac a jak nei to serwis ale ktos bedzie musial za to zaplacic - a wlasciciel moze znac sprawe.

Odpowiedz do tematu