Polamana plyta CD |
Autor |
Wiadomość |
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 5:03 pm Polamana plyta CD
|
|
|
Mze glupie pytanie ale skoro kolezanka mogla odzyskac z karty pamieci aparatu zdjecia sprzed lat ktore dawno byly skasowane to moe i to sie jakos da zalatwic:
mam plyte CD do nauki jezyka holenderskiego, kupiona razem z ksiazka ktora wcale do tanich nie nalezala niestety. I teraz ta plyta sie polamala, dwie czesci. Niestety nawet nie pomyslalam aby zrobic jakas kopie. Czy sa jakies mozliwosci aby odzyskac to co jest na plytce, jakos ja sklepic? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 5:40 pm
|
|
|
a ta plyta to do komputera, czy do sluchania w odtwarzaczu? Jak do odtwarzacza, to czesc jest nie do odzyskania (to co jest na uszkodzonych krawedziach). jezeli do komputera to teoretycznie da sie zrobic, jezeli ktos ma odpowiedni sprzet.
ale taka usluga nie bedzie tania i jestem przekonany, ze mimo wszystko taniej bedzie kupic ksiazke
jest jeszcze 1 mozliwosc. poniewaz posiadasz ksiazke, to nie bedzie piractwo. poszukaj w internecie czy nie da sie tej plytki sciagnac... |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 6:57 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | jest jeszcze 1 mozliwosc. poniewaz posiadasz ksiazke, to nie bedzie piractwo. poszukaj w internecie czy nie da sie tej plytki sciagnac... |
Myślę że kontakt z wydawnictwem być może też może być dobrym pomysłem. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 7:54 pm
|
|
|
zag to jest audio-cd
moze rzeczywiscie moglabym sie skontaktowac z wydawnictwem a conajmniej z ksiegarnia gdzie ja maz kupil i pokazac ta nieszczesna plyte i moze to bedzie wystarczajacym dowodem aby dostac nowa ewentualnie kopie.
ja nie lubie nic sciagac z neta oprocz tego co jest bezpieczne i co potrzebuje jakies dokumenty, nawet chyba bym nei wiedziala gdzie szukac |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 8:11 pm
|
|
|
to tak jak pisalem. Audio cd nie posiada zadnej kontroli bledow nosnika, wiec czesc jest juz bezpowrotnie stracona.
Co do sciagania z neta, to umiejetne pobieranie audio jest bezpieczne (umiejetne, czyli nie nabieranie sie na plik-audio.exe itp.). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Czw Lis 18, 2010 8:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|