NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
akt małżeństwa
Autor Wiadomość
piotrunia 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Lis 21, 2010 10:47 pm   akt małżeństwa

czy ktos wie czy do zameldowania dziecka w gminie po jego narodzinach dobry bedzie akt małżeństwa na druku europejskim? zaznaczam że ma on prawie rok.., jak bylam w styczniu w Polsce to go wyciagałam.Czy taki akt moze być już nie uznany w Holandi?

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Nie Lis 21, 2010 11:23 pm   

tak. holendrzy honoruja taki dokument.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Lis 22, 2010 12:19 pm   

Zarejestrujcie Wasze małżeństwo w gminie jeszcze przed narodzinami. Znajomy nawet pomimo bycia zarejestrowanym jako małżonek był zarejestrować dziecko i pani wpisała mimo tego "ojciec nieznany" (raczej błąd urzędnika, bo w moim przypadku było ok, ale też byłem zarejestrowany jako małżonej PRZED narodzinami dziecka). Udało mu się to odkręcić, ale musiał się trochę nabiegać. Zalecam więc rejestrację małżeństwa PRZED, zamiast PO narodzinach dziecka.

anetaad4 
Poczatkujacy
anetaad4

Wysłany: Pon Lis 22, 2010 4:56 pm   

ja zanosilam akt slubu do gminy po urodzeniu dziecka i wtedy poprosilam o nowy akt urodzenia synka na ktorym ja i maz widniejemy jako rodzice
po urodzeniu synka gdy maz go meldowal na akcie urodzenia widnialam ja jako matka dane ojca nie byly podane no i meza wpisali w pozycji3 jako opiekuna osobe meldujaca
po zaniesieniu aktu slubu do gminy mam nowy akt urodzenia gdzie oboje z mezem widniejemy jako rodzice

Odpowiedz do tematu