Mikołaj w przedszkolu? |
Autor |
Wiadomość |
hania109
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 12:26 pm Mikołaj w przedszkolu?
|
|
|
Witajcie, mam problem bo nie mówię po holendersku, a u nas w przedszkolu nie mówią po angielsku . Chciałam się zapytać czy może ktoś się orientuje jak to jest z mikołajem w grupie zerowej peuterspeelzaal, czy rodzice coś zanoszą jakieś prezenty, czy może przynoszą jakieś słodycze? Albo dzieci przebierają się za zwarte piety? Jeśli jest ktoś kto mógłby mi przedstawić jak wygląda mikołaj w takiej grupie, proszę piszcie. Pozdrawiam |
_________________ Munia |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 2:18 pm
|
|
|
hania, oni powinni ci dac list z informacja co czeka dzieci w tym okresie a wtedy mozesz to sobie w domu przetlumaczyc na google na polski
mysle ze kazda szkola inaczej to organizuje
u mojej dzieciny duzo sie dzieje w tym czasie: zostawiaja buty w szkole, robia dekoracje, rozne piosenki spiewaja, mieli maraton sinterklaasowy, jakies quizy, zagadki za co dostali dyplomy, niedlugo przyjda czarne piotrusie i sinter do szkoly i wtedy napewno zalorzymy stroj piotrusia
a swoja droga zastanawiam sie jakie to przedszkole gdzi enikt nei mowi po angielsku, w holandii WSZYCY holendrzy mowia po angielsku (przykre ale wylacze z tej grupy wiekszosc marokanczykow i turkow) u nas tez jest holenderskei przedszkole ale z kazda wychowawczynia bez problemu mozna porozmawiac po angieslku a jezeli nie z nimi to inni rodzice tlumacza. sprobuj porozamawiac z rodzicami na ten temat bo jak juz pisalam niestety kazda szkola ma swoje zasady i chyba nie da sie powiedziec ze tak samo wszytskie postepuja. |
|
|
|
|
hania109
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 3:03 pm
|
|
|
Wiem miałam tą kartkę tyle że mi się gdzieś zapodziała:(. Ja mieszkam w małej wiosce, ale też sama się dziwię że jego wychowawczyni nie mówi po angielsku. Innym sposobem pozostawię tę kwestię mężusiowi;) Mi pozostaje szukać tego listu;/
Dziękuję i pozdrawiam:) |
_________________ Munia |
|
|
|
|
jagodka

|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 6:06 pm
|
|
|
Hanie, najlepiej jest po prostu poprosic o nowa kartke, zrob trening z mezem jak to powiedziec po holendersku ewentualnie niech on napisze dla wychowawczyn list i przekarz. One napewno maja kopie. U nas takie listy, plany zawsze oprocz tego ze daja rodzicom to wieszaja na tablicy ogloszew. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 8:23 pm
|
|
|
hania109,
Cytat: | a u nas w przedszkolu nie mówią po angielsku |
na pewno znaja ten jezyk i w razie czego uzywaja ale nie chca sie wysilac ,albo w ramach ''integracji ''robia wszystko by uzywac tylko jezyka niderlandzkiego
oj spotkalam sie tu z niejednym dziwactwem z ich strony ... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
jagodka

|
Wysłany: Śro Lis 24, 2010 11:42 am
|
|
|
no to niezle, nasze wychowawczynie sa o tyle fajne ze do dzieci anglojezycznych wlasnie mowia po angielsku jezele te nie rozumieja holenderskiego. corka byla w dwoch psz i w kazdym to samo stosowano- najpierw holenderski a jesli ona nie rozumie to po angielsku do niej mowily i do innych anglojezycznych dzieci takie same nastawienie |
|
|
|
|
|