ZORGTOESLAG - błędny numer sofi na wniosku |
Autor |
Wiadomość |
frugosek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 12:40 pm ZORGTOESLAG - błędny numer sofi na wniosku
|
|
|
Cześć mam następujący problem. Mieszkam w Holandii od 6 miesięcy. Jestem zameldowany, mam stałą pracę i płacę ubezpieczenie zdrowotne.
Jakieś dwa miesiące temu dowiedziałem się iż istnieje możliwość ubiegania się o dofinansowanie do ubezpieczenia. Niestety z racji tego że nie znam niderlandzkiego poprosiłem kumpla holendra o pomoc. Wypełniliśmy wszystkie dokumenty ( przez program ) wszystko przebiegło bezproblemowo.
Dwa dni po tym jak wypełniliśmy wnioski moja szefowa poinformowała mnie że na kontrakcie wpisała mi zły numer sofi( wiem mogłem sprawdzić) . Problem polega na tym że ja przepisywałem wszystkie dane z mojego kontraktu na formularze o dofinansowania ubezpieczenia. Tak wiec mam błąd w papierach o dofinansowanie.
Kwestia jest tego typu że dzisiaj dostałem od BELASTINGDIENST APELDOORN na konto 22euro. Te pieniążki mi się nie należą i nie wiem teraz jak mam sprawę rozwiązać. Czy ktoś rzetelny byłby w stanie mi pomoc?
Z góry dziękuje.
PS. Jeżeli to nie ten dział to przepraszam. |
Ostatnio zmieniony przez frugosek Pon Lis 22, 2010 12:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 10:56 pm
|
|
|
Napisali Ci w tytule przelewu za co to jest? Nie wiem dokładnie jak jest z Belastingiem, ale wydaje mi się, że w bazie danych mają Twoje dane, i błędny numer sofi mogli sami skorygować. Dostałes od nich jakies pisma dotyczące zorgtoeslag? |
|
|
|
|
AdG
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 10 razy Wiek: 41 Dołączyła: 04 Paź 2009 Posty: 85
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 10:52 am
|
|
|
Radze zadzwonic do Belastingdienst i wyjasnic cala sytuacje.
Mozesz ponownie zlozyc wniosek z poprawnym numerem sofi i dolaczyc list z wyjasnieniem, ze poprzedni nr sofi nie jest poprawny. |
_________________ don't hate me because you ain't me |
|
|
|
|
frugosek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 6:59 pm
|
|
|
W tytule przelewu mam tak
MAAND DEC. NR. 2*55**841T000013
ZORGTOESLAG 2010 (BL****YK )
BELASTINGDIENST¬APELDOORN
Bez** |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 8:16 pm
|
|
|
frugosek, Cytat: | ZORGTOESLAG 2010 MAAND DEC. |
to jest wlasnie dodatek do ubezpieczenia ,za miesiac grudzien |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lis 23, 2010 8:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
frugosek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 24, 2010 9:41 am
|
|
|
Gochna H napisał/a: | frugosek, Cytat: | ZORGTOESLAG 2010 MAAND DEC. |
to jest wlasnie dodatek do ubezpieczenia ,za miesiac grudzien |
Gochna H wiem żę to jest dodatek, ale nie mój. W nawiasie tytułu przelewu jest nie moje nazwisko i nr sofi tez się nie zgadza. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Lis 24, 2010 11:37 am
|
|
|
frugosek,
czyli nie pozostaje nic innego jak z tym pismem osobiscie udac sie do najblizszego belasting'u
i tam juz na miejscu wyjasnic sprawe ,zrob to jak najszybciej ,inaczej bedzie sie to ciagnelo w nieskonczonosc
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
frugosek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 5:07 pm
|
|
|
Mam jeszcze takie pytanie.
Czy mogę po prostu napisać list do belastingdienst? Ponieważ nie mam zbytnio czasu, ze względu na pracę, udać się osobiście do tej instytucji.
Jeżeli tak to mogę wysłać pismo do najbliższego belastingdnienst? W moim przypadku
Belastingdienst regio Holland-Noord
Bossingschaaf 20
1507 HK Zaandam
Telefoon: 0800-0543
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez frugosek Pią Lis 26, 2010 5:15 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Lis 27, 2010 2:15 pm
|
|
|
tak, mozesz wyslac list... co wiecej mozesz rowniez zadzwonic do Belastigdienst |
|
|
|
|
|