NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezplatne porady prawne, windykacja dlugow
Autor Wiadomość
szeda 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 4:47 pm   Bezplatne porady prawne, windykacja dlugow

czy znacie moze kogos kto sie tym zajmuje? wiem ze np. jesli ktos nie ma wystarczajacych dochodow moze skorzystac z pomocy kogos takiego
gdzie szukac?

mam problem z gosciem od ktorego wynajmuje mieszkanie, place mu inclusiv kupe pieniedzy, a on nie placil za wode, zcego skutkiem bylo odciecie mi wody na weekend i wiekszosc poniedzialku, oczywiscie rozmowa byla taka ze przy miesiecznym placeniu odbijamy te 3 dni bez wody, teraz koles sie wypiera zgarnal cala sume, co zrobic? jak go 'postraszyc'?
chce sie tez wyprowadzic po wygasnieciu kontraktu, bo mi nie odpowiada stwarzanie problemow co chwile - pomalowalismy mu mieszkanie i byla mowa o zwrocie kasy za farby (nie jakies bajonskie sumy biala +2 barwniki) oczywiscie sie wyparl...
boje sie ze przy rozwiazaniu kontraktu nie zwroci mi borgu
czy sa takie osoby ktore zajmuja sie porada albo pomocy w windykacji (za niewygorowana oplata)

mieszkanie mam fajne w fajnym miejscu, niestety co to za ludzie od ktorych wynajmuje przyszlo mi sie przekonac zupelnie niedawno :( ((

magrach
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 4:57 pm   

Rada co do borgu . Jak sie wyprowadzaliśmy z wynajmowanego mieszkania w którym właściciel tez robił co chciał, obawialiśmy sie że nie dostaniemy kaucji z powrotem , wiec byliśmy sprytniejsi. Nie zapłaciliśmy za ostatni miesiąc a jak przyszedł po pieniądze to powiedzieliśmy żeby nam kaucji nie oddawał :-)
Kaucja była wysokości jednego czynszu.

nollewska 

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 7:00 pm   

Szeda, wydaje mi sie, ze nalezaloby sprawdzic swoja umowe najmu mieszkania, wszystkie punkty. Czy w umowie jest zawarta tresc, ktora mowilaby o wczesniejszym zerwaniu kontraktu przez strony. Jezeli wlasciciel mieszkania nie spelnia warunkow, ktore byly w umowie, mozesz smialo wypowiedziec umowe o wynajem tego mieszkania z miesiecznym wyprzedzeniem. Musisz to zrobic pisemnie w dwoch egzemplarzach, aby pozniej wlasciciel nie wyparl sie, ze nie bylo takiej rozmowy lub ze nie zrozumial.
Pytasz jak postraszyc? Zapytaj sie tylko czy placi podatek z tytulu najmu mieszkania oraz czy fakt najmu jest zgloszony do urzedu miejskiego, a wiec czy robi to oficjalnie. Reszte juz bedziesz wiedzial po jego odpowiedzi.

szeda 

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 7:22 pm   

kontrakt mam na pol roku (czyli do 1 listopada) z mozliwoscia ponowienia, ale nie bede raczej chciala sie 'uzerac' dluzej z tym gosciem no chyba ze nie znajde nast. mieszkania (czyt. nie bedzie mnie stac wynajac nastepne)

mysle ze caly szkopul z podatkiem itp. tkwi w tym ze to jest kontrakt polroczny, ale moge sie mylic
w moim all inclusiev place tez za ubezpieczenie mieszkania

marekholand
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 5:03 pm   

Poczytaj sobie tutaj www.boeder.nl

optymistycznie 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 9:14 pm   Hej

Mam problem z kontraktem na mieszkanie. mam podpisany kontrakt z agencja studencka na mieszkanie na rok czasu. W styczniu konczy mi sie okres zaplacenia i musze z gory za pol roku zaplacic. W kontrakcie jest napisane, ze nie mozna go zerwac. CZy w ogole moze byc tak, ze kontraktu nie mozna zerwac. NA uniwerku riobia ze mnie idiotke.

W mieszkaniu jest glosno, sa myszy. Agencja mowi, ze myszy to nie jest problem. JA juz po porostu nie wytrzymuje.

CZy kotos wie gdzie mozna zasiegnac porady polskiego prawnika czy jakiego kolwiek innego prawnika za darmo :/ Wiem, ze Wyzsza szkola Europejska czegos takiego udziela, ale nie sadze, ze znaja sie na holenderskim prawie,. \

Co mam zrobic POmocy!

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Lis 27, 2010 2:00 pm   

jesli jest to pierwszy kontrakt, to maja prawo powiedziec zemusisz caly rok przemieszkac...jesli sie wczesniej wyprowadzisz to maja nawet prawo rzadac zaplaty do konca kontraktu... radze sie dogadac z agencja lub znalesc kogos innego na twoje miejsce (czasem agencje sie na to zgadzaja)...

Wiktoria 
Poczatkujacy
Rotterdam

Wysłany: Śro Gru 01, 2010 6:56 pm   

Witam również mam problem ponieważ zostałam oszukana w raz z innymi osobami przez pewną kobiete a dotyczyło ono opieki nad jej synem przychodził koniec miesiąca kobieta znikała wraz z pieniędzmi zmieniała numer telefonu i slad po niej ginął ,kobieta znalazła sie ale pieniędzy nie chce oddac poniewaz wszystkim zarzuca brak profezjonalizmu.proszę o pomoc w jaki sposób mam je odzyskać .potrzebna mi pomoc prawna.

wuja1988
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Paź 30, 2014 9:01 am   

od 1 listopada wynajmuje mieszkanie mam kontrakt uzgodnilismy ze we wlasnym zakresie wymienimy plytki na podlodze w lazience. Okazalo sie ze podloda jest zgnita i sa dziury widac piwnice kto ma to naprawic?

mala40
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 19, 2014 6:46 pm   

wpis edytowany w calosci

taki post umiescilas juz w innym temacie
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 19, 2014 7:40 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu