Zamknięty przez: Gochna H Pon Lis 29, 2010 4:48 pm |
Polak złodziej, jak to rozwiązać |
Autor |
Wiadomość |
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 12:59 am Polak złodziej, jak to rozwiązać
|
|
|
Siema,
Mam problem z jednym z lokatorów, któremu wynajmuję pokój. Zaprasza on na chatę jednego cwaniaczka, którego niegdyś wyrzuciłem i teraz gość odgrywa się, w czasie mojej nieobecności przychodzi i podbiera mi rzeczy. Nie ma pada do PS3, poginęły płyty na PS3 (pudełka zostały) oraz filmy.
Czy można coś takiego zgłaszać na policję? Gość początkiem stycznia wyjeżdża do Polski i znając takich kretynów może mi rzeczy opierniczyć.
P.S: Pracujemy na jednym zakładzie, czy warto taką sprawę załatwić w pracy, czy jedynie policja? |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 7:07 am
|
|
|
za reke zlapales? ze wiesz ze to on?
kamerke sobie zainstaluj w pokoju i z takim dowodem to mozna na policje. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 9:22 am
|
|
|
Jak najbardziej mozna zglosic na policji.
Powiesz jakie byly problemy itd , zrob jak mowi ;lusia zainstaluj sobie kamerke jako dowod . I za klazdym razem jak ci cos ginie poprostu zglaszac na policji.
Ponoc mozna na stronie policji zglaszac takie rzeczy o ile znasz dane sprawcy. |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 10:01 am
|
|
|
Aby móc się zgłosić na policję nie trzeba mieć znalezionego winnego. Możesz więc iść już teraz nie mając żadnych dowodów, opowiesz o swojej sytuacji i kto mógł mieć dostęp do Twoich rzeczy. Policja powinna przesłuchać dane osoby (co nie znaczy, że to zrobi, bo wiadomo, że są opieszali), współlokator aby zdjąć zarzuty z siebie może wskaże tamtego gościa, Ty zrobisz to samo, a jemu zrobi się ciepło. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
|
|
|
|
chris-nb
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 12:52 pm
|
|
|
zawsze mnie dziwi bezradnosc polakow w takiej sytuacji. gdyby to sie wydarzylo w polsce tez bys o tym pisal w internecie z prosba o pomoc? |
|
|
|
|
nuta
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 1:02 pm
|
|
|
no tez sie dziwie, przeciez ta sytuacja ma juz miejsce dluzszy czas z tego co kojarze co opisywales, tak siedzisz bezradnie i skrobiesz na forum. a czemu piszesz, ze mozesz zalatwic to w pracy?na jakiej to mialoby byc zasadzie?
juz dawno bym poszla na policje i to na tego wspollakatora bym zglosila, bo on tam prawnie mieszka, to jego gosc i pod jego obecnoscia ciagle cos ci ginie. pisales juz o iphonie,teraz gry,pad,przeciez to nie sa tanie rzeczy, co jeszcze musza ci zrobic,zebys pokazal ze masz jaja? |
|
|
|
|
Winter
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 1:11 pm
|
|
|
lusia0101 napisał/a: | za reke zlapales? ze wiesz ze to on?
kamerke sobie zainstaluj w pokoju i z takim dowodem to mozna na policje. | Stary, jak mi gość o 3 rano wchodzi w weekend do domu i mówi "to jest jego dom" to chyba ma coś nierówno pod sufitem.
[ Dodano: Pon Lis 29, 2010 1:53 pm ]
Bo mówiłem temu znajomemu co mieszka u mnie na chacie, że ten ćwok nie ma wstępu. Do soboty go pierwszy raz tutaj zobaczyłem, także teraz nie ma tematu - idę na policję. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|