Przesylka - platnosc przy odbiorze |
Autor |
Wiadomość |
Alexxandra
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 51 Skąd: Hellevoetsluis
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 3:28 am Przesylka - platnosc przy odbiorze
|
|
|
Witam. Przeszkulam chyba cale Forum, spedzilam kilka godzin dzisiaj i nic nie znalazlam. Jak po holendersku nazywa sie cos takiego jak w Polsce przesylka awizowana z platnoscia przy odbiorze?
Znalazlam ksiazke na Marktplaats. Sprzedajacy (rowniez obcokrajowiec) moglby mi ja wyslac (z adresu nl na adres nl). Ja zaplacilabym za ksiazke + koszta pocztowe przy jej odbiorze. Jak to zrobic? O co trzeba poprosic na poczcie? Znalazlam tylko cos takiego jak Rembours (€15 w TNT),ale nie wiem czy to o to chodzi. A moze ma nadac nie jako paczke, tylko list o wiekszej wadze. Musze jednak przeciez jakos zaplacic tez za ksiazke a nie tylko koszta jej wysylki? Jak to zrobic, zeby pieniadze za ksiazke dotarly do sprzedajacego, nie korzystajac np. z przelewu bankowego?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 7:05 am
|
|
|
Rembours (€15 w TNT) - to jest wlasnie to o co pytasz. huhuhu ja myslalam ze tnt juz zrezygnowalo z tej oferty, 2 lata temu bylo glosno o zlikwidowaniu tej uslugi.
dlaczego nie chcesz zaplacic przelewem? Alexxandra napisał/a: | Sprzedajacy (rowniez obcokrajowiec) | a to co?
przeciez jak ci wysle przez basis pakket (tez do sprawdzenia na tnt = 6,75e) to dostaniesz track code- gdzie na stronie www.tracktrace.nl mozesz sledzic gdzie ta paczka jest. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 7:27 am
|
|
|
Mozna przeslac jako list rzecz do 2 kg jezeli zmiesci sie do skrzynki na listy. Ceny znaczkow w zaleznosci od wagi:
http://www.tntpost.nl/voo...t-kost-het.aspx
a ksiazke mozesz wtedy oplacic przelewem, z tym ze wtedy nie bedzie mozliwosci -rembours. |
|
|
|
|
Alexxandra
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 51 Skąd: Hellevoetsluis
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 2:45 am Przesyłka
|
|
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi. Chodzi o to, ze boje sie komus wyslac pieniadze na konto bankowe, moze mi potem wcale tej ksiazki nie wyslac. Ufam tylko sobie
Rembours jednak najpewniejszy, tyle ze drogi troche. |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 8:50 am
|
|
|
rozumiem twoj brak zaufania. zrobisz jak zechcesz (dodam tylko ze nie kazdy sprzedajacy moze wyrazic zgode na wysylke rembours, bo w tym momencie sprzedajacy moze nie miec zaufania do ciebie)
ja jestem aktywnym sprzedajacym/kupujacym od 4 lat na maarktplats, nigdy nie zdarzylo mi sie zebym nie otrzymala przesylki za ktora zaplacilam, fakt 2 razy dostalam towar niezgodny z opisem, ale jaki to odsetek biorac pod uwage ze przez 4 lata kupilam dzieki tej stronie setki towarow.
ja sama wysylalam okolo 20 razy rembours i bylam stratna. i naprawde nie ma znaczenia od kogo kupujesz a piszac ,,sprzedajacy rowniez obcokrajowiec" dla mnie to jakbys miala uprzedzenia, bo co istnieje mniejsze prawdopodobienstwo ze oszuka cie polak lub holender :/
dobra, zycze milego czytania! |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
|