NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesylka - platnosc przy odbiorze
Autor Wiadomość
Alexxandra 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 3:28 am   Przesylka - platnosc przy odbiorze

Witam. Przeszkulam chyba cale Forum, spedzilam kilka godzin dzisiaj i nic nie znalazlam. Jak po holendersku nazywa sie cos takiego jak w Polsce przesylka awizowana z platnoscia przy odbiorze?
Znalazlam ksiazke na Marktplaats. Sprzedajacy (rowniez obcokrajowiec) moglby mi ja wyslac (z adresu nl na adres nl). Ja zaplacilabym za ksiazke + koszta pocztowe przy jej odbiorze. Jak to zrobic? O co trzeba poprosic na poczcie? Znalazlam tylko cos takiego jak Rembours (€15 w TNT),ale nie wiem czy to o to chodzi. A moze ma nadac nie jako paczke, tylko list o wiekszej wadze. Musze jednak przeciez jakos zaplacic tez za ksiazke a nie tylko koszta jej wysylki? Jak to zrobic, zeby pieniadze za ksiazke dotarly do sprzedajacego, nie korzystajac np. z przelewu bankowego?
Pozdrawiam

lusia0101 
Gaduła nad gadułami :-)
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 7:05 am   

Rembours (€15 w TNT) - to jest wlasnie to o co pytasz. huhuhu ja myslalam ze tnt juz zrezygnowalo z tej oferty, 2 lata temu bylo glosno o zlikwidowaniu tej uslugi.

dlaczego nie chcesz zaplacic przelewem?
Alexxandra napisał/a:
Sprzedajacy (rowniez obcokrajowiec)
a to co?

przeciez jak ci wysle przez basis pakket (tez do sprawdzenia na tnt = 6,75e) to dostaniesz track code- gdzie na stronie www.tracktrace.nl mozesz sledzic gdzie ta paczka jest.

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 7:27 am   

Mozna przeslac jako list rzecz do 2 kg jezeli zmiesci sie do skrzynki na listy. Ceny znaczkow w zaleznosci od wagi:
http://www.tntpost.nl/voo...t-kost-het.aspx
a ksiazke mozesz wtedy oplacic przelewem, z tym ze wtedy nie bedzie mozliwosci -rembours.

Alexxandra 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 2:45 am   Przesyłka

Dziekuje Wam za odpowiedzi. Chodzi o to, ze boje sie komus wyslac pieniadze na konto bankowe, moze mi potem wcale tej ksiazki nie wyslac. Ufam tylko sobie :-)
Rembours jednak najpewniejszy, tyle ze drogi troche.

lusia0101 
Gaduła nad gadułami :-)
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 8:50 am   

rozumiem twoj brak zaufania. zrobisz jak zechcesz (dodam tylko ze nie kazdy sprzedajacy moze wyrazic zgode na wysylke rembours, bo w tym momencie sprzedajacy moze nie miec zaufania do ciebie)

ja jestem aktywnym sprzedajacym/kupujacym od 4 lat na maarktplats, nigdy nie zdarzylo mi sie zebym nie otrzymala przesylki za ktora zaplacilam, fakt 2 razy dostalam towar niezgodny z opisem, ale jaki to odsetek biorac pod uwage ze przez 4 lata kupilam dzieki tej stronie setki towarow.

ja sama wysylalam okolo 20 razy rembours i bylam stratna. i naprawde nie ma znaczenia od kogo kupujesz a piszac ,,sprzedajacy rowniez obcokrajowiec" dla mnie to jakbys miala uprzedzenia, bo co istnieje mniejsze prawdopodobienstwo ze oszuka cie polak lub holender :/ :079:

dobra, zycze milego czytania!

Odpowiedz do tematu