Przesunięty przez: Gochna H Śro Gru 01, 2010 7:44 pm |
UWAGA OSZUST !!!! |
Autor |
Wiadomość |
ewela22
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 2:04 pm
|
|
|
Ja myślałam, że będą wypowiadały się osoby oszukane, a nie krytykujące... My same wiemy, że byłyśmy naiwne, ale już dostałyśmy za to nauczkę. Karol to człowiek wyjątkowo przebiegły i cwany, świetnie potrafi manipulować ludzmi i wyłudzać kasę. Dopuki sam nie znajdziesz się w sidłach takiego tłustego pająka, to nie wiesz jak to naprawdę jest. Niestety oszczerstwa pod jego adresem nie są bezpodstawne, on nie ma sumienia, zasad ani moralności (wiedział, że zrezygnowałam z poprzedniej pracy, ale miał to w dupie)... Miałam nadzieję, że nasze posty pomogą innym osobom, które Karol próbuje oszukać np. w tym momencie, może zanim dadzą mu pieniądze przeczytają o nim parę ciepłych słow...:) |
|
|
|
|
Layana87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 2:47 pm
|
|
|
a w sprawie tego auta, moze mi pan wyslac swojego maila? chcetnie wysle panu zdjecie karola. a ma pan moze namiary na tego goscia z hagi ktory przepisal te auto na siebie?? |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 3:15 pm
|
|
|
ewela22 napisał/a: | Ja myślałam, że będą wypowiadały się osoby oszukane, a nie krytykujące... My same wiemy, że byłyśmy naiwne, ale już dostałyśmy za to nauczkę. Karol to człowiek wyjątkowo przebiegły i cwany, świetnie potrafi manipulować ludzmi i wyłudzać kasę. Dopuki sam nie znajdziesz się w sidłach takiego tłustego pająka, to nie wiesz jak to naprawdę jest. Niestety oszczerstwa pod jego adresem nie są bezpodstawne, on nie ma sumienia, zasad ani moralności (wiedział, że zrezygnowałam z poprzedniej pracy, ale miał to w dupie)... Miałam nadzieję, że nasze posty pomogą innym osobom, które Karol próbuje oszukać np. w tym momencie, może zanim dadzą mu pieniądze przeczytają o nim parę ciepłych słow...:) |
Ewela, ja tez mam nadziejej ze wasza przestroga nie pojdzie na marno.
Moze opiszcie bardziej wyglad tego Karola bo mysle ze skoro oszukal tyle ludzi to teraz zapewne bedzie sie przedstawial pod innym imieniem.
[ Dodano: Pią Gru 03, 2010 3:23 pm ]
Layana87 napisał/a: | lusia0101 napisał/a: | a mnie interesuje... (i tu prosba do moderatorow) czy oszukane panie pisza z tego samego IP? |
hehehe dobre..... haga, amsterdam i ede i niby te same IP.... niezle
dlatego uwielbiam polskie fora... grzecznie zapytalam i poprosilam o pomoc, ale jak widze nie tu trzeba szukac, w tym momencie znam 11 oszukanych osob na kwote ok 9 tys euro.... ale taka wlasnie jest solidarnosc polakow i nie dziw ze wszyscy sie z nas smieja bo jeden drugiemu pomoc nie potrafi tylko durnowato komentuje.... thx rodacy |
Layana ja nie rozumiem dlaczego masz za zle ludziom na forum ze wyrazaja swoje opinie na temat tej calej sytuacji? Co to ma do tego solidarnosc POLAKOW? Okazalas sie bardzo nierozsadna dajac nieznajomemu mezczyznie jakies pieniadze, goszczac go u siebie w domu a teraz sie wsciekasz ze sie okazal kims innym niz na to liczylas. Czy myslisz ze zlodzieje chodza w czarnych ponczochach na glowie, mili faceci tez sa zlodzziejami. To zdrowy rozsadek podpowiada nie ufac nikomu kto oferuje jakas prace za pieniadze, ma wypadek z zatrzasnietymi drzwiami czy z karta wciagbnieta przez bankomat - przeciez to kupy sie nie trzyma. Jak mozna komus takiemu zaufac?
Jak ci pomoc, bluzgac na forum na faceta ktorego klamstwa na odleglosc smierdza? Sama sobei jestes winna ze nie zastanawiajac sie chcialas sybko fajna prace sobei znalesc, ze wystarczy komus zaplaci i juz. JA dlugo tutaj w Holandii nie mieszkam jak niektorzy uzytkownicy ale jedno wiem - tutaj nic nie ma za darmo, nawet darmowe gorace drinki z AH pozniej wyjda na rachunku za zakupy bo produkty drozsze
Mozesz byc zla tylko sama na siebei ze dalas sie oszukac i chyba tak jest bo teraz z tej zalosci na wszystkich sie rzucasz kto szczerze wyraza swoje zaskoczenie ze tak sie ludzie daja wrobic |
|
|
|
|
Layana87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 4:40 pm
|
|
|
jagodka napisał/a: | Sama sobei jestes winna ze nie zastanawiajac sie chcialas sybko fajna prace sobei znalesc, ze wystarczy komus zaplaci i juz. |
czytaj uwaznie co napisalam w pierwszym poscie... ja nie dalam mu kasy za prace!!! ja nie place nikomu za zalatwienie pracy! wiem ze jest to nielegalne, mial mi poprostu zalatwic papierek z kusow komputerowych, ja mialam ten papierek miec w ciagu 2 dni, jakis certyfikat czy cos... |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 4:58 pm
|
|
|
Layana87 napisał/a: |
czytaj uwaznie co napisalam w pierwszym poscie... ja nie dalam mu kasy za prace!!! ja nie place nikomu za zalatwienie pracy! wiem ze jest to nielegalne, mial mi poprostu zalatwic papierek z kusow komputerowych, ja mialam ten papierek miec w ciagu 2 dni, jakis certyfikat czy cos... |
I myslisz, ze stawia Cie to w lepszym swietle jesli dalas za papierek a nie za prace? I jedno i drugie to przekupstwo! |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 4:59 pm
|
|
|
Layana, a powiedz mi prosze czy Ty u niego zrobilas ten kurs komputerowy?
Sama przeciez widzisz ze to troche podejrzanie brzmi a wlasciwie to jest bardzo nielegalne zalawtianie "jakis" papierkow z data wstecz z kursu, szkolenia czy cpo tam to mialo byc ktorego nei zrobilas a przynajmniej nie u tego Karola..
Swietnei ze ostrzegacie innych tu na forum tylko tak wypadaloby wyprostowac na czym te oszustwa polegaly i kto i na jakich warunkach zostal ofiara |
|
|
|
|
ewela22
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 5:04 pm
|
|
|
Ja byłam gotowa pójść na ten kurs komputerowy, tylko on koniecznie musiał być ze wsteczną datą, a tego nie mogłam załatwić...:( no cóż..., ale myślę że ON dostanie za swoje i to mnie trochę posiesza:) |
|
|
|
|
Layana87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 5:43 pm
|
|
|
ja napisalam tu na forum nie dlatego zeby ktos ocenial to co zrobilam ja czy inne dziewczyny, trudno stalo sie, bylam glupia, naiwna i dalam mu kase a nie powinnam, chcialam ostrzec innych zeby uwazali, a widze ze potraficie tylko jechac nam po berecie ze dalysmy sie nabrac... niezle. A kursu nie robilam u niego i prosze was nie udawajcie niewidadomo jakich swietych, ze wszystko zawsze robicie jak nalezy, kazdemu moze powinac sie noga a pomoc nie polega na wysmiewaniu i oczernaniu osob ktore zostaly oszukane....
[ Dodano: Pią Gru 03, 2010 6:41 pm ]
jagodka napisał/a: | Moze opiszcie bardziej wyglad tego Karola bo mysle ze skoro oszukal tyle ludzi to teraz zapewne bedzie sie przedstawial pod innym imieniem. |
problem (albo i nie) ze Karol jeszcze nie wpadl na to zeby "kupic" sobie dowod, caly czas posloguje sie prawdziwymi danymi, mam jego adres w polsce, sprawdzilam go i wszystko jest ok. Choc dziwi mnie to ze nie boi sie tego ze w koncu zlapie go policja, a donosy skladalo w sierpniu kilka osob. Mam nadzieje ze odezwie sie ktos kto wie gdzie on teraz jest i pomoze nam go zlapac... |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 9:28 pm
|
|
|
ojjj nie boj sie na pewno sie boi, tym bardziej ze musi sie ukrywac, co mu przeszkadza w dalszym kretactwie.kiedys wpadnie na pewno, ale odzyskanie straconej kasy to pewnie nie takie proste. my do 2 lat mamy sprawe u adwokata, bo szef nie wyplacil kasy i zwial (4tys e). niestety solidnie sie ukrywa, albo slabo go szukaja. o kasie juz w sumie zapomnielismy. |
|
|
|
|
girasol
Poczatkujacy

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2012 12:09 pm
|
|
|
a ja mam pytanie gdzie w takiej sytuacji mozna sie zglosic? jesli np. dostalam umowe od rzekomo istniejacej firmy, a sie okaze, ze firma wlasciwie nie istnieje (nie jest zarejestrowana w kvk) co w takim razie powinna zrobic poszkodowana osoba? czytalam mnostwo na temat oszukanych przz uitzendbureau, ale co jesli prywatne osoby oszukaja, juz nawet nie mowie o wyludzeniu pieniedzy, ale o pracy na niewaznym kontrakcie, czyli wlasciwie na czarno |
_________________ byNieUmrzecPośródZgiełkuMiastWcieniuMartwychDrzew |
|
|
|
|
michaelt
Nieśmiały użytkownik

Wiek: 46 Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 87 Skąd: Zuid-Holland
|
Wysłany: Sob Cze 30, 2012 2:40 pm
|
|
|
Wrzuć tutaj zdjęcie tego Karola. Myślę, że moderatorzy nie powinni mieć nic przeciwko, a jeśli tak to na darmowym hostingu zdjeć np:http://www.picshot.pl/ i podaj linka tutaj.
Myślę, że Karol nadal będzie dzialał w NL to ktoś go w końcu rozpozna... i dalej zrobi z nim co trzeba |
|
|
|
|
|
|