Zamknięty przez: Gochna H Wto Mar 12, 2013 7:15 pm |
płatny urzad emigracyjny |
Autor |
Wiadomość |
bobmaster
Poczatkujacy bobmaster
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 10:33 pm płatny urzad emigracyjny
|
|
|
witam mam pytanko czy ktureś z was wnosilo jakies oplaty w urzedzie emigracyjnym.mam umuwione spotkanie i podobno sie płaci |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 10:38 pm
|
|
|
bobmaster,
napisz jeszcze raz poprawna polszczyzna, bo naprawde trudno zrozumiec o co biega w tym poscie |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 10:49 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | bobmaster,
napisz jeszcze raz poprawna polszczyzna, bo naprawde trudno zrozumiec o co biega w tym poscie |
Postaram sie rozszyfrować ta wiadmość :
Pan pyta czy sie płaci za spotkanie w urzędzie emigracyjnym ( bo ma takie spotkanie ustalone a nie wie czy jest za darmo czy odpłatnie )
Psss
Chyba jest dyslektykiem bo błędów sporo w tym zdaniu ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 11:03 pm
|
|
|
2 lata temu nic sie nie placilo |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
lena930
Super gaduła lena930
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 261
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 11:20 am
|
|
|
4 miesiace temu tez nie |
|
|
|
|
piternl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 3:03 pm Re: płatny urzad emigracyjny
|
|
|
bobmaster napisał/a: | witam mam pytanko czy ktureś z was wnosilo jakies oplaty w urzedzie emigracyjnym.mam umuwione spotkanie i podobno sie płaci |
Nie w IND nic sie nie placi.Trzeba miec dokument tozsamosci Paszport by wkleic do niego tzw wklejkie.
Prosze pamietac ze dowód osobisty jest tylko dokumentem do podrózowania po krajach unji europejskiej.Wedlug przepisów paszport daje wieksze mozliwosci np.wpisy do paszportu.W polskim dowodzie osobistym nic nie da sie wpisac. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 5:04 pm
|
|
|
piternl, zarejestrowałeś się dzisiaj i za przeproszeniem robisz gówno w każdym poście w którym coś napiszesz.
Cytat: | Dowód osobisty jest dokumentem stwierdzającym tożsamość osoby, poświadczającym obywatelstwo polskie oraz uprawniającym obywateli polskich do przekraczania granic państw członkowskich Unii Europejskiej, państw Europejskiego Obszaru Gospodarczego nienależących do Unii Europejskiej oraz państw niebędących stronami umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym, których obywatele mogą korzystać ze swobody przepływu osób na podstawie umów zawartych przez te państwa ze Wspólnotą Europejską i jej państwami członkowskimi, uznających ten dokument za wystarczający do przekraczania ich granicy. |
Źródło: Kod: | http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/363/4532/Informacje_ogolne.html |
W IND dostaniesz "wlepkę" na osobnj kartce.Jeśli się nie mylę do Gochna podesłała źródło... |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
Ostatnio zmieniony przez LeGolasik Nie Gru 19, 2010 5:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lena930
Super gaduła lena930
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 261
|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 6:54 pm
|
|
|
musi byc paszport dochody z /akurat w naszym przypadku/z ostatniego tj 2009 rok i kwartalne z tego roku ,uitreksel |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 7:27 pm
|
|
|
lena930 napisał/a: | musi byc paszport | Nie musi
[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 7:28 pm ]
LeGolasik napisał/a: | W IND dostaniesz "wlepkę" na osobnj kartce |
|
|
|
|
|
piternl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 10:06 pm
|
|
|
LeGolasik napisał/a: | piternl, zarejestrowałeś się dzisiaj i za przeproszeniem robisz gówno w każdym poście w którym coś napiszesz.
Cytat: | Dowód osobisty jest dokumentem stwierdzającym tożsamość osoby, poświadczającym obywatelstwo polskie oraz uprawniającym obywateli polskich do przekraczania granic państw członkowskich Unii Europejskiej, państw Europejskiego Obszaru Gospodarczego nienależących do Unii Europejskiej oraz państw niebędących stronami umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym, których obywatele mogą korzystać ze swobody przepływu osób na podstawie umów zawartych przez te państwa ze Wspólnotą Europejską i jej państwami członkowskimi, uznających ten dokument za wystarczający do przekraczania ich granicy. |
Źródło: Kod: | http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/363/4532/Informacje_ogolne.html |
W IND dostaniesz "wlepkę" na osobnj kartce.Jeśli się nie mylę do Gochna podesłała źródło... |
jak napisalas:uznających ten dokument za wystarczający do przekraczania ich granicy.Napominam do przekraczania granicy.Dobrze przeczytaj zanim ocenisz .Logika
[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 10:09 pm ]
lena930 napisał/a: | musi byc paszport dochody z /akurat w naszym przypadku/z ostatniego tj 2009 rok i kwartalne z tego roku ,uitreksel |
Masz racje zaswiadczenie od pracodawcy jest potrzebne.by moc udowodnic ze mamy dochod na utrzymanie |
Ostatnio zmieniony przez piternl Nie Gru 19, 2010 10:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 10:34 pm
|
|
|
1.Napisałem.
2.I kto tu mówi o czytaniu ze zrozumieniem? W zdaniu jest "łącznik" - oraz - który określa dodatkową funkcję.
3. Cytat: | Dowód osobisty jest dokumentem:
1) stwierdzającym tożsamość osoby;
2) poświadczającym obywatelstwo polskie;
3) uprawniającym obywateli polskich do przekraczania granic państw członkowskich
Unii Europejskiej, państw Europejskiego Obszaru Gospodarczego
nienależących do Unii Europejskiej oraz państw niebędących stronami umowy
o Europejskim Obszarze Gospodarczym, których obywatele mogą korzystać
ze swobody przepływu osób na podstawie umów zawartych przez te
państwa ze Wspólnotą Europejską i jej państwami członkowskimi oraz na
podstawie jednostronnych decyzji innych państw, uznających ten dokument
za wystarczający do przekraczania ich granicy. |
Źródło: ustawa z dnia 10 kwietnia 1974r.o ewidencji ludności i dowodach osobistych (Dz.U. z 2006r. Nr 139, poz. 993 z późń. zm.) Art.1;rozdz.1 pkt 3; Ustawa
4. Cytat: | Dokument paszportowy uprawnia do przekraczania granicy i pobytu za granicą oraz
poświadcza obywatelstwo polskie, a także tożsamość osoby w nim wskazanej w zakresie danych, jakie ten dokument zawiera. |
Źródło: Ustawa z dnia 13 lipca 2006 r. o dokumentach paszportowych (Dz.U. z 2006 Nr 143, poz.1027, z późn. zm.), Rozdz.1;art.4 Ustawa
Z czego wynika że oba dokumenty są dokumentami o tych samych właściwościach w krajach które je akceptują.
PS.Radzę się troszeczkę podszkolić w czytaniu ze zrozumieniem oraz gramatyce. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
Ostatnio zmieniony przez LeGolasik Nie Gru 19, 2010 10:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|