Przesunięty przez: Panicelinka Pią Mar 25, 2016 1:27 pm |
Skad taka agresja? |
Autor |
Wiadomość |
Athlon
Gaduła
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 11:13 pm
|
|
|
Wyobrazcie sobie analogiczna sytuacje na targowisku na jednym z polskich blokowisk, auto na tureckich czy marokanskich blachach i dwie mlode dziewczyny wewnatrz niego, ktorych nota bene coraz wiecej w okolicy, grupka nawalonych malolatow, szukajacych okazji , zeby komus dokopac...
Dobrze, ze rzucali tylko sniezkami a nie kamieniami, wiekszosc z tych mlodych turkow czy marokanow tutaj sie urodzila i wychowala to jest ich kraj, a polacy sa tu tylko przyjezdnymi intruzami.. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 11:23 pm
|
|
|
Athlon napisał/a: | Wyobrazcie sobie analogiczna sytuacje na targowisku na jednym z polskich blokowisk, auto na tureckich czy marokanskich blachach i dwie mlode dziewczyny wewnatrz niego, ktorych nota bene coraz wiecej w okolicy, grupka nawalonych malolatow, szukajacych okazji , zeby komus dokopac...
Dobrze, ze rzucali tylko sniezkami a nie kamieniami, wiekszosc z tych mlodych turkow czy marokanow tutaj sie urodzila i wychowala to jest ich kraj, a polacy sa tu tylko przyjezdnymi intruzami.. |
Czyli mam rozumieć ze każda inna rejestracja niż pl w PL( na osiedlu ) na starcie dostaje wpierd ... dziwne bo u mnie w okolicy w Pl pełno aut na de lub nl i nikt nikogo nie "atakuje "
Ich kraj to czemu nie mieszkają razem z Wiatrakami a tworzą GETTA ( oni po prostu stworzyli sobie Państwo w Państwie )
Ich kraj tzn ze Polacy mają chodzić lub jeżdzić "kanałami " |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 12:20 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | W połowie drogi kumpel sie zorientował że zapomniał tel w domu wiec pobiegł po niego ( do domu było jakieś 10-15 min z buta ) po ok 5 min dostaje sms ze ta sama grupa Turaców biegnie za naszym kumplem i że kilku z nich próbowało go " uderzyć "
Więc ja razem z Kolegą nie myśląc biegniemy pomóc Kumplowi - na szczęście Kumpel im uciekł i spotkaliśmy go w drodze .... |
Beny super kolega ze uciekajac potrafil wyklikac sms bo ja bym pewnie nie potrafila zwiewac od turkow i jeszcze produkowac smsa w biegu:) |
|
|
|
|
jasmin_nl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 10:54 pm Witam serdecznie
|
|
|
Chcialam podziekowac wszystkim osobom,ktore zrozumialy moje rozgoryczenie po sobotnim incydencie,dziekuje za slowa otuchy...
Slusznie ktos zauwazyl iz nie napisalam nazwy miejscowosci,chodzi o Hage i okolice Lidla przy ''bazarze tureckim''.
Odnosnie wypowiedzi MAARIT-a ,pochopnie oceniasz ludzi....Jezdze i nadal bede jezdzic na polskich blachach,nie mam sie czego wstydzic,naleze do jednego z krajow Unii Europejskiej i spelniam wszystkie warunki aby na tych tablicach jezdzic jeszcze dlugo(na str.inter.Niedzieli dosc obszernie pisano na ten temat).
Taniej?Owszem ,dla mnie tak...jestem tutaj od roku dopiero i uwierz mi MAARIT ,nie spie na pieniazkach ...mam nadzieje ,ze juz czujesz sie lepiej ...nie chcialabym aby komus zaszkodzil moj post:)
Te sniezki,ten glupi i bezssensowny atak >>>cenzura<<< i marokanow to nie jest jedyna ''przykrosc''delikatnie mowiac jaka mnie tutaj spotkala...
Minelo juz kilka miesiecy od tego co mnie spotkalo gdy mieszkalam przy ''bazarze tureckim''w Hadze...moze napisze o tym w nastepnym poscie''skad taka agresja 2'' ?
...Bardzo pomaga takie wyzalenie sie na forum,zwlaszcza jak sie jest tutaj samemu...nie o wspolczucie w takich sytuacjach chodzi ale o to ,ze znajdzie sie ktos, kto tak jak ja potepia takie zachowanie pseudo-Holendrow,ktorzy potworzyli GETTA i nie maja zamiaru asymilowac sie ze spoleczenstwem,zachowujac sie chamsko i arogancko...
Rodowici Holendrzy przez ten rok czasu zawsze sluzyli mi pomoca,byli mili i sympatyczni.Zawsze zostalam uprzejmie potraktowana,wychodzac oczywiscie z zalozenia ze z usmiechem na twarzy duzo lepiej zalatwia sie wszystko...Zwlaszcza jesli sie jest ''gosciem''w innym kraju niz Polska...
Serdecznie pozdrawiam Wszystkich i dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Joanna. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 11:21 pm Re: Witam serdecznie
|
|
|
jasmin_nl napisał/a: | . ,nie spie na pieniazkach .
|
Teraz to juz mi sie robi slabo... a wszyscy co jezdza na holenderskich blachach i placa podatki to spia na pieniadzach?? Teraz to komedie odstawiasz kobieto |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 11:34 pm Re: Witam serdecznie
|
|
|
jasmin_nl napisał/a: |
Odnosnie wypowiedzi MAARIT-a ,pochopnie oceniasz ludzi....Jezdze i nadal bede jezdzic na polskich blachach,nie mam sie czego wstydzic,naleze do jednego z krajow Unii Europejskiej i spelniam wszystkie warunki aby na tych tablicach jezdzic jeszcze dlugo(na str.inter.Niedzieli dosc obszernie pisano na ten temat).
Taniej?Owszem ,dla mnie tak...jestem tutaj od roku dopiero i uwierz mi MAARIT ,nie spie na pieniazkach ...mam nadzieje ,ze juz czujesz sie lepiej ...nie chcialabym aby komus zaszkodzil moj post:)
|
Mieszkasz w Holandii już rok, co równa się obowiązkowi meldunkowemu, co równa się jeździe na żółtych blachach. Nie wiem gdzie wyczytałaś te obszerne opisywania na niedzieli. |
|
|
|
|
jasmin_nl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 08, 2010 10:31 pm Re: Witam serdecznie
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | jasmin_nl napisał/a: |
|
Mieszkasz w Holandii już rok, co równa się obowiązkowi meldunkowemu, co równa się jeździe na żółtych blachach. Nie wiem gdzie wyczytałaś te obszerne opisywania na niedzieli. |
Mucha _75 masz racje....do pol roku mozna jezdzic na polskich blachach...kolezanka wlasnie wrocila ze spotkania na temat praw i obowiazkow w Holandii i pocieszyla mnie ta informacja...
musze dowiedziec sie zatem co i jak i wziasc sie za zmiane blach...trudno..jak sie powiedzialo A trzeba powiedziec B.... |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Gru 08, 2010 10:44 pm
|
|
|
jagodka napisał/a: | Beny.rac napisał/a: | W połowie drogi kumpel sie zorientował że zapomniał tel w domu wiec pobiegł po niego ( do domu było jakieś 10-15 min z buta ) po ok 5 min dostaje sms ze ta sama grupa Turaców biegnie za naszym kumplem i że kilku z nich próbowało go " uderzyć "
Więc ja razem z Kolegą nie myśląc biegniemy pomóc Kumplowi - na szczęście Kumpel im uciekł i spotkaliśmy go w drodze .... |
Beny super kolega ze uciekajac potrafil wyklikac sms bo ja bym pewnie nie potrafila zwiewac od turkow i jeszcze produkowac smsa w biegu:) |
Nie dość ze biegnąć napisał sms to jeszcze jeden TUREK w "ząbki " zarobił (oczywiscie była to odpowiedz na wcześniejszy atak ze strony TURKA - kumpel nie zaczął tylko sie bronił ) |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Gru 08, 2010 10:44 pm
|
|
|
jasmin_nl, temat jazdy na zoltych blachach byl juz wielokrotnie maglowany na forum. i chyba jednak jest tak, ze bedac tu zameldowanym mozesz sie poruszac autem na obcych blachach przez max 2 tygodnie w roku... |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Gru 08, 2010 10:56 pm Re: Witam serdecznie
|
|
|
jasmin_nl napisał/a: | Mucha_75 napisał/a: | jasmin_nl napisał/a: |
|
Mucha _75 masz racje....do pol roku mozna jezdzic na polskich blachach...kolezanka wlasnie wrocila ze spotkania na temat praw i obowiazkow w Holandii i pocieszyla mnie ta informacja...
musze dowiedziec sie zatem co i jak i wziasc sie za zmiane blach...trudno..jak sie powiedzialo A trzeba powiedziec B.... |
Witam,
Polecam ten art:
http://www.niedziela.nl/archiwum/223.pdf
Strona 4 ...
Pozwole sobie zacytować :
"Jeżeli chce się zatrzymać polskie tablice rejestracyjne to należy się
najpierw zgłosić do Douane, a nie do RDW (organizacja rządowa
zajmująca się ruchem drogowym). Trzeba wyraźnie zaznaczyć, że chce
się zatrzymać polskie tablice rejestracyjne. Wtedy zostanie wyliczony
podatek BPM i zapisany w dokumencie, który otrzyma właściciel samochodu.
Ten dokument należy zawsze mieć ze sobą w razie kontroli,
aby okazać że podatek BPM został uiszczony."
Więc MOŻNA jeżdzić LEGALNIE AUTEM NA PL blachach po NL ( tylko sam już nie wiem czy mowa o osobach zameldowanych czy nie zameldowanych w Nl)
Polecam poczytać w temacie:
http://www.niedziela.nl/f...r=asc&start=270
Pozdrawiam Serdecznie |
|
|
|
|
zaq

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Gru 08, 2010 11:01 pm
|
|
|
Beny.rac, racja. moja poprzednia wypowiedz byla niekompletna. chodzilo mi o poruszanie sie samochodem na obcych tablicach bez dopelniania formalnosci, o ktorych napisales. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Gru 08, 2010 11:02 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | Beny.rac, racja. moja poprzednia wypowiedz byla niekompletna. chodzilo mi o poruszanie sie samochodem na obcych tablicach bez dopelniania formalnosci, o ktorych napisales. |
Nie ma problemu jesteśmy tutaj aby wzajemnie sobie pomagać ... |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Śro Gru 08, 2010 11:04 pm
|
|
|
doczytalem artykul i nawet na te 14 dni potrzebna jest zgoda douane.
[ Dodano: Sro Gru 08, 2010 11:11 pm ]
dodatkowo tez doczytalem na stronie douane (http://www.douane.nl/part...sbagage-10.html ), ze okres 14 dni (raz w roku) dotyczy osob zameldowanych. osoby bez meldunku maja 3 miesiace. |
Ostatnio zmieniony przez zaq Śro Gru 08, 2010 11:11 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 9:46 am
|
|
|
Athlon napisał/a: | Wyobrazcie sobie analogiczna sytuacje na targowisku na jednym z polskich blokowisk, auto na tureckich czy marokanskich blachach i dwie mlode dziewczyny wewnatrz niego, ktorych nota bene coraz wiecej w okolicy, grupka nawalonych malolatow, szukajacych okazji , zeby komus dokopac...
u nas pewnie by sie usmiechali i gwizdali "aby poderwac"...
zal sciska a wczoraj mowili,ze Turcja chce do UE..chyba za 100 lat bo teraz to niewyobrzalbym sobie tego. z Reszta jak Turcja do UE skoro to juz nie Europa...powinni sobie stworzyc Wspolnete Krajow Blisko Wschodnich czy jaks tak...to zupelnie inna kultura...
NIe odbierzcie mnie zle bo mam znajomych z Turcji Pakistanu...i oni sami mowia,ze to inna kultura zupelnie inna i sami by nie byli za tym aby tamte kraje sie przylaczyly |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 5:13 pm
|
|
|
fakt, calkowicie inna kultura, .Choc ciekawostka jest ze tylko turcja akceptowala polske na mapie podczas rozbiorow, i premier turcji przyjechal na pogrzeb pary prezydenckiej samochodem a Barack Obama gral w golfa |
|
|
|
|
|