W Niemczech tylko na zimowkach |
Autor |
Wiadomość |
karolek85
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 1:20 am
|
|
|
taka ostra ze samochod wzieli na lawete do wulkanizacji wymienili mu na nowe + mandat zaplacil 500euro. Dlatego tez sie usmialem z tych mandatow 40e. Stary moze komus zaimponowales swoja znajomoscia ortografii wiedz ze ja mam to glemboko Sa wazniejsze problemy niz znajomosc pisowni dla kumpla czy kumplowi ... Ucz sie dalej... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 4:21 pm
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | wracałem po świętach do Holandii, widziałem jak przede mną stanął po paru piruetach, bokiem Porsche Cayenne, który ma chyba wszystkie możliwe systemy kontroli jazdy, poślizgu, abs itp. |
ESP i inne wynalazki sa OK ale nalezy pamietac ze nawet najlepsze ESP nie przeskoczy praw fizyki |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 7:48 pm
|
|
|
jezeli podczas jazdy zaczyna ci pracowac esp, to znaczy, ze cos zle zrobiles/robisz. system jest jak najbardziej dobry i warto go miec, ale warto tez nauczyc sie tak jezdzic, zeby esp nie mial co robic |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 8:55 pm
|
|
|
Mialem tka w zeszlym roku - zima, na dworze -22 jade sobie spokojnie 80 jakas droga miedzy wioskami i zaczyna mi migac wielka kontrolka ESP zastanawiam sie co jest grane... Okazalo sie, ze pod niewielka warstwa sniegu byl lood... Zrobilo mi sie mocno cieplo |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 9:11 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | Mialem tka w zeszlym roku - zima, na dworze -22 jade sobie spokojnie 80 jakas droga miedzy wioskami i zaczyna mi migac wielka kontrolka ESP zastanawiam sie co jest grane... Okazalo sie, ze pod niewielka warstwa sniegu byl lood... Zrobilo mi sie mocno cieplo |
no tak, w aucie bez ESP przekonałbyś się o tym dopiero podczas hamowania :/ |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 10:35 am
|
|
|
mlubinski napisał/a: | m4rcin napisał/a: | Mialem tka w zeszlym roku - zima, na dworze -22 jade sobie spokojnie 80 jakas droga miedzy wioskami i zaczyna mi migac wielka kontrolka ESP zastanawiam sie co jest grane... Okazalo sie, ze pod niewielka warstwa sniegu byl lood... Zrobilo mi sie mocno cieplo |
no tak, w aucie bez ESP przekonałbyś się o tym dopiero podczas hamowania :/ |
Nie mam ESP, ale mam na to takie lekarstwo: co jakiś czas lub przy zmianie nawierzchni przy małych prędkościach (np. na drugim biegu) daję dużo gazu oraz przy jeszcze mniejszych gwałtownie hamuje. Takie doświadczenie pozwala mi ocenić z jaką nawierzchnią mam do czynienia.
W piątek jadę do Weeze na letnich oponach (mam umówione spotkanie w warsztacie na wymianę dopiero na sobotę). Zobaczę czy mnie zhaltują. Na wszelki wypadek biorę moje zimówki do bagażnika, żeby uniknąć opisanej tu sytuacji, że kogoś odholowano do warsztatu, gdzie przymusowo mu sprzedano i założono nowe opony. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 2:13 pm
|
|
|
bylam w Niemczech w zeszlym tygodniu, nadal jezdze na letnich oponach
no i pech chce ,ze przed wjazdem do miasta, kiedys granica Niemiecko - Holenderska stoi policja i duane ,akcja na calego
okazalo sie, ze droge obsadzono w/w sluzbami
bo zrobili sobie '' lapanke '' na przewozacych maryske i sylwestrowe sztuczne ognie
poprosili o wysiadke z auta ,przekopali bagaznik ,pies w srodku poweszyl ,na opony cale szczescie nikt nie patrzyl a moze ktos zerknal, ale nic nie powiedzial .... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Gru 09, 2010 11:49 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Gru 08, 2010 12:42 pm
|
|
|
artykul z lista krajow, w ktorych przepisy cos wspominaja o zimowkach:
http://moto.pl/MotoPL/1,9...k_ani_rusz.html |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
aneczka26
Poczatkujacy anka
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 4:42 pm
|
|
|
robią kontrole i to nie tylko polaków akcja zimówki jest w całych niemczech także w centrach miast na parkingach itp. |
|
|
|
|
Ibi12
Poczatkujacy Ja jestem chaos
Wiek: 42 Dołączył: 26 Lip 2010 Posty: 43 Skąd: Holandia/Dania
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 9:31 pm
|
|
|
wczoraj trasa Zandvoort-Nurburg na oponach torowych i zero kontroli |
_________________ Tor Poznań-1.48 min
"green hell"- 8.38 min
Hockenheim -1.19 min
by evo7 rs |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 9:53 pm
|
|
|
Faktycznie łyse opony - powód do dumy ;/ |
|
|
|
|
Ibi12
Poczatkujacy Ja jestem chaos
Wiek: 42 Dołączył: 26 Lip 2010 Posty: 43 Skąd: Holandia/Dania
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 10:04 pm
|
|
|
Gdzie wyraziłem dume?Raczej szczęście ze obeszło sie bez mandatu... Opony wbrew pozorą daja rade.Jak by co opony sniegowe były w aucie |
_________________ Tor Poznań-1.48 min
"green hell"- 8.38 min
Hockenheim -1.19 min
by evo7 rs |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 10:38 pm
|
|
|
Byłem w piątek na lotnisku w Weeze i na kontrolę się nie załapałem. Wczoraj za to "wszkoczyłem" w zimówki, więc się już Niemców nie boję |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 3:50 pm
|
|
|
Hej W Pl zima jak cholera.Nie dalo sie z osiedla wyjechac ! Osiedla !!! Co ja tez pisze ! Mialam na mysli z wiochy Widzialam jak sie turlał do rowu samochód ,ktory miał wszystkie kola exstra zimowe ! Tak wiec Panowie pamietajcie :nawet najlepsze kola same nie pojada ! trzeba jeszcze mocno wytęzyc umysł |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Gru 15, 2010 10:46 pm
|
|
|
Witam,
Ma ktoś jakieś dokładne namiary jaka będzie pogoda w Niemczech na dniach - dokładnie ma na mysli sobote od rana do wieczora bo jadę do PL i ciekaw jestem na ile godz jazdy mam sie przygotować ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|