NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Uszkodzenie nerwu strzalkowego ischiadicus
Autor Wiadomość
Jagoda97 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Śro Gru 08, 2010 9:10 pm   Uszkodzenie nerwu strzalkowego ischiadicus

Podczas operacji wstawienia protezy biodrowej lekarz przeciol nerw strzalkowy.
Wywieziono mnie do inego szpitala na zszycie tego nerwu.
Pytanie jekie beda efekty tej naprawy, jak na razie nie poruszam noga, czy kiedys to sie zmieni?
Ewidentnie zawinil lekarz operujacy, czy powinnam skarzyc szpital o odszkodowanie?

.:Paco:. 

Wysłany: Śro Gru 08, 2010 10:01 pm   Re: Uszkodzenie nerwu strzalkowego ischiadicus

Jagoda97 napisał/a:
Pytanie jekie beda efekty tej naprawy, jak na razie nie poruszam noga, czy kiedys to sie zmieni?
Ewidentnie zawinil lekarz operujacy, czy powinnam skarzyc szpital o odszkodowanie?

pierwsze pytania to do lekarza...zapytam sie swojej dziewczyny (doktoreczka :083: ) moze cos mi powie....

apropo drugiego jak najbardziej..jesli bedziesz miec problemy z noga to jest to trwaly uszczerbek na zdrowiu..a w USA bys miala z tego grube miliony;) ale serio jesli podejrzewasz cos takiego to zbieraj wszystkie dokumenty, dowody itd. bo jak wszedzie nie jest latwo udowodnic wine lekarza...

jagodka 
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Śro Gru 08, 2010 10:24 pm   Re: Uszkodzenie nerwu strzalkowego ischiadicus

Jagoda97 napisał/a:

Najpier dowiedz sie od specjalisty, zasiegnij opinie innego lekarza i dowiedz sie co tak naprawde stalo i jakie sa konsekwencje przeciecia tego nerwa. Jakos tak mam przeczucie ze tu na forum akurat takiego nie ma :033:

A domagac sie odszkodowania hmm sprawdz jakie papiery podpisalas przed operacja i czy byly tam jakies informacje o "skutkach ubocznych", ryzyku... bedziesz miala wieksze pojecie co dalej robic i czy naprawd enie da sie tego naprawic kolejna operacja czy tez rehabilitacja - absolutnie nie mam na ten temat pojecie ale gdyby mi si to prZytrafilo to napewno bym szukala odpowiedzi na te pytania u specjalistow w szpitalu a nie tu na forum...

Mam nadziejej ze wszytsko dobrze sie ulozy i odzyskasz czucie w nodze :023:

Odpowiedz do tematu