Złodzieje z T-Mobile |
Autor |
Wiadomość |
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 4:17 pm Złodzieje z T-Mobile
|
|
|
Witam,
Przedstawię Wam ciekawą sprawę, jestem posiadaczem iPhone'a 4 z T-Mobile. Telefon nie ładuje praktycznie od nowości, wysyłam go na gwarancję i otrzymuje list od serwisanta, że koszt naprawy to ponad 600 € (buhahaha!). W opisie piszą, że jest problem z wyświetlaczem lub kamerą.
Dzisiaj dostaję telefon, włączam i bum, wyświetlacz działa oczywiście, ale telefon nadal nie ładuje. Dzwonię do szanownego T-Mobile i oczywiście czekam 10 minut, bo łaskawie nikt nie potrafi odebrać telefonu. W końcu przedstawiam sprawę szczegółowo, a babka mówi, że zaraz przekieruje do odpowiedniego działu, a tu bum - rozłączyła mnie.
Ciekawe, jak mam sprawę wyjaśnić, skoro nikt nie odbiera telefonów, a lokalne sklepy T-Mobile pytają tylko - zamawiał Pan przez Internet, czy u nas? Internet? To tam proszę się zgłosić. Totalne olewanie |
|
|
|
|
nuta
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 5:02 pm
|
|
|
no ty to oglnie masz jakiegos pecha :/ |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 7:09 pm
|
|
|
Winter napisał/a: | [ Dodano: Pią Lis 12, 2010 5:17 pm ]
P.S: Wczoraj odszedł mój iPhone 4 do krainy wiecznych telefonów, ewidentnie zamoczony. Jestem już 800 € w plecy, a ten skurczysyn nadal tu jest. |
zamoczony telefon nie podlega gwarancji... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Winter
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 7:59 pm
|
|
|
Marcin, zgadza się, ale dostałem nowego z opcji Contract Opnieuw i dostałem nówkę za 150 € z przedłużeniem gwarancji. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 9:46 pm
|
|
|
A probowales kontaktowac sie z aplem? |
|
|
|
|
Winter
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 12:32 am
|
|
|
Nie, a co oni mogą? Serwisantem jest firma Solid Vision. Wyliczyli mi ponad 600 € za naprawę. Najlepsze, że w prepaidzie iPhone 4 kosztuje już 649 €. Co oni myślą, że na kolejnego durnego Polaczka trafili? |
|
|
|
|
MAARIT
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 1:31 am
|
|
|
Winter napisał/a: | Nie, a co oni mogą? Serwisantem jest firma Solid Vision. Wyliczyli mi ponad 600 € za naprawę. Najlepsze, że w prepaidzie iPhone 4 kosztuje już 649 €. Co oni myślą, że na kolejnego durnego Polaczka trafili? | Z kazdego Twojego posta widze straszna nienawisc do Holandii i Holendrow ,Nie pasuje Ci ,to bierz manele i smigaj z powrotem do Polski,a nie caly czas narzekarz na Holendrow w pracy ,na T-mobile itp.To nie ma nic do rzeczy kim jestes ,Holendrowi tez kaza zaplacic za telefon |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 1:32 am
|
|
|
napisz do nich opisz jak sytuacja wyglada i... czekaj na odpowiedz. kolega mial przejscia z serwisem samsunga, napisal do customer-care samsunga, samsung skontaktowal sie z serwisem (tez jakas zewn firma) i wszystko zostalo zalawione ok |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 8:13 am
|
|
|
no ale jak to jest? jak sam zalales fona to przeciez maja prawo odmowic bezplatnej naprawy gwar. w polsce tez tak jest przeciez :/ |
|
|
|
|
nuta
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 10:11 am
|
|
|
no czytaj ze zrozumieniem, jednego zalal, ale kupil drugiego. |
|
|
|
|
Winter
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 2:27 pm
|
|
|
T-Mobile ma w abonamencie taką opcję, jak odnowienie abonamentu. Przedłużasz go od okresu dostania nowego telefonu, za którego płacisz po prostu. Ten nowy okazał się felerny. Czytajcie ze zrozumieniem, bo nieraz naprawdę aż szkoda wszystkiego tłumaczyć ponownie. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 7:07 pm
|
|
|
zobacz moj poprzedni post... w przypadku Samsunga u mojego kolegi pomoglo |
|
|
|
|
Winter
|
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 8:00 pm
|
|
|
Tylko ciężko się do nich dodzwonić, prawdopodobnie olewają klientów, którzy dzwonią z nienumeru T-Mobile, a są klientami.
Jutro będę do nich dzwonił, a nie mogę jeszcze raz odnowić kontraktu, bo taka opcja jest tylko raz dostępna. Mogę za to wysłać telefon do jakiegoś serwisu w Holandii, ale jest to dodatkowy koszt i strata czasu. Już wolę nowy telefon, żeby mieć spokój. |
|
|
|
|
|