heffingskorting |
Autor |
Wiadomość |
pikipiki24
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 5:36 pm
|
|
|
Hej, a ja mam takie pytanie. Bo juz sie troche zagubilam. Czy wniosek o przyznanie heffingskorting nalezy skladac samemu w belastingdienst?? Czy robi to takze pracodawca i potem jest to zapisane w jaaropgave jako ingehoudene loonheffingskorting.
dziekuje za odpowiedz
Agata |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 8:00 pm
|
|
|
Pierwsze slysze zeby cos tu pracodawca (nie uitzendbureau) za ciebie zalatwial.
Ja sam zalatwialem w Belastingu. |
|
|
|
|
pikipiki24
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 8:23 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Pierwsze slysze zeby cos tu pracodawca (nie uitzendbureau) za ciebie zalatwial.
Ja sam zalatwialem w Belastingu. |
Ja mam kontrakt bezposrednio od prywatnego pracodawcy, bez zadnych agencji i jak podpisywalam umowe to kazali mi podpisac jakies papiery abym miala heffingskorting (tak mi powiedzieli). A jak sie okaze, ze nie to jakie papiery sie sklada?
A jest to okreslone na jaaropgave jako loonsheffingskorting?? |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 10:46 pm
|
|
|
Elke werknemer heeft in principe recht op de loonheffingskorting. Dit geldt ook voor werknemers die niet in Nederland wonen. Uw werknemer moet voor het toepassen daarvan wel een schriftelijk verzoek bij u doen, bijvoorbeeld met een 'Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen'. Als uw werknemer de loonheffingskorting niet meer bij u wil of mag laten toepassen, moet hij u dat ook schriftelijk vragen.
To pracodawca na twoj pisemny wniosek uwzglednia ulge podatkowa przy wyplacie.
|
|
|
pikipiki24
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 30, 2010 7:38 am
|
|
|
alfa napisał/a: | Elke werknemer heeft in principe recht op de loonheffingskorting. Dit geldt ook voor werknemers die niet in Nederland wonen. Uw werknemer moet voor het toepassen daarvan wel een schriftelijk verzoek bij u doen, bijvoorbeeld met een 'Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen'. Als uw werknemer de loonheffingskorting niet meer bij u wil of mag laten toepassen, moet hij u dat ook schriftelijk vragen.
To pracodawca na twoj pisemny wniosek uwzglednia ulge podatkowa przy wyplacie.
|
|
|
|
annab
Gaduła zocha
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 7:25 am
|
|
|
Witam
czy tzw ,,rozłakowe" jest wypłacane razem z podatkiem czy w innym terminie , jezeli tak to długo sie czeka? |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 9:35 pm
|
|
|
Te tzw "rozlakowe" to znizka podatkowa, wiec zazwyczaj jest wyplacane wraz ze zwrotem podatku. Mozna rowniez zlozyc wniosek o wyplecanie tej znizki raz na miesiac, nazywa sie to chyba Voorlopige Teruggaaf |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Gru 11, 2010 1:04 pm
|
|
|
No wlasnie ja tak mialem w tym roku ale podobno od 2011 zmieniaja sie przepisy i juz mi nie bedzie sie nalezalo. Czyli za 2010 jeszcze razem mozemy sie rozliczyc wspolnie z podatku ale juz za rok nie. |
|
|
|
|
|