NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Śro Sty 12, 2011 5:34 pm
weterynarz
Autor Wiadomość
Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 4:41 pm   

enjoy,

oni wszyscy ,to jeden ....zeby brzydko sie nie wyrazic, ale sa kompetentni
i biora podobna kase ''od sztuki ''za swoja usluge... :039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Gru 12, 2010 4:42 pm, w całości zmieniany 1 raz  

kaskanl 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 5:31 pm   

Jesli masz taki powazny problem to proponuje ci abys z psem pojechala do Universiteit Dierenklinik w Utrecht, jak ci tam niepomoga to zaden lekarz tego nie zrobi. Mi pol roku temu weterynarz wykonczyl psa :022: mial paraliz tylnich lap i wet mu przepisal tabletki na 8 dni, bez przeswietlenia kregoslupa NIC! Po 4 dniach jak go wyprosilam o skierowanie do kliniki tam juz rozlozyli rece, bylo za pozno. Pies na drugi dzien zdechl :022: Wiec sie nieogladaj na weterynarza bo oni podchodza do tego ''bezpolciowo''. Tylko idz tam, ale przygotuj sie na koszta. Powodzenia.

Athlon 
Gaduła

Wysłany: Nie Gru 12, 2010 5:53 pm   

kaskanl napisał/a:
Jesli masz taki powazny problem to proponuje ci abys z psem pojechala do Universiteit Dierenklinik w Utrecht

Dokladnie !!! Sam jestem wlascicielem szesciu psiakow, juz kilka lat temu ograniczylem uslugi mojego weterynarza do podstawowych czynnosci (np. czyszczenie uszu, zebow, pobieranie krwi,szczepienia) wszystkie inne zabiegi (sterylizacja, operacje, amputacje) przeprowadzane sa klinice uniwersyteckiej.
Przerobilem juz kilku weterynarzy w Nl(klinik) i musze przyznac , ze poziom ich kwalifikacji ma sie nijak w porownaniu do ich polskich kolegow.
Polecam Utrecht i Universiteit Dierenklinik.

enjoy 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Gru 13, 2010 7:41 pm   

kaskanl, Athlon
Na szczescie zadnego powaznego problemu jeszcze nie ma, ale dzieki za rade, z pewnoscia jak trzeba bedzie to skorzystam.
Stawiam w NL dopiero pierwsze kroki, a ze mam tez psiaka to chcialam zorientowac sie co i jak w razie awarii. Poki co wszystkie szczepienia robilam jeszcze w PL, wiec narazie spokoj na jakis czas.

Ibi12 
Poczatkujacy
Ja jestem chaos

Wysłany: Pon Gru 13, 2010 8:09 pm   

Athlon napisał/a:
Polecam Utrecht i Universiteit Dierenklinik.

Przyda sie bardzo ten namiar .Do tej pory jak cos sie z moimi psinami działo to w auto, i do Polski jechalem :083:
by evo7 rs

enjoy 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Gru 13, 2010 9:03 pm   

Ibi12
to dosc kosztowne to leczenie musialo byc :-)

Ibi12 
Poczatkujacy
Ja jestem chaos

Wysłany: Pon Gru 13, 2010 9:29 pm   

Daje rade :033: Mam tu tylko psiaki wiec dbac trzeba :082:
by evo7 rs

kaskanl 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Gru 20, 2010 2:09 pm   

Mimo wszystko taniej go wyjdzie jazda do PL niz wizyta w Utrecht :036: bo ja za sama konsultacje zaplacilam 160 euro !!! Popatrzyli tylko na psa, i to wszystko :( W kazdym razie do Utrechtu musicie miec skierowanie, mimo ze sie placi, to bez tego ani rusz ;) Zycze zdrowka waszym pociecha ;)

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Śro Gru 22, 2010 10:16 pm   

Ja mam super weterynarza dla moich psow , nawet moj poprzedni pies ktory zawsze bal sie lekarzy szedl do niego chetnie ( niestety 2 lata temu musialam go uspic bo mial raka ale moj wetreynarz walczyl razem z nami o niego przez ponad pol roku ) ten facet robi to z milosci do zwierzat a nie do pieniedzy .Kiedy w nocy lub w siweta przychodzil do chorego psa nie bral za to zadnych dodatkowych pieniedzy.

Radze wam psy i koty ubezpieczyc od kosztow leczenia ,ja za moje dwa Goldeny place 40 euro Miesiecznie w firmie Proteqe moj poprzedni pies tez tam byl ubezpieczony , to naprawde warto

Monika

kaskanl 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Gru 28, 2010 8:03 pm   

To mogla bys podac jeszcze na niego namiar ;) bo o najwazniejszym zapomnialas :D

Podam wam jeszcze moj, ten rok mam tragiczny jesli chodzi o zwierzaki. 4 miechy temu zdechl mi jeden psiak tydzien temu mialam z suka problem cala noc wzdychala, niespala a zrana miala niewladny ogonek, myslalam ze teraz ona ma ''paraliz'' I znalazlam w necie tego weterynarza (bo na tego starego juz patrzec nie moge!!) Rowniez czlowiek z powolania !!! Zrobil suce USG, badanie krwi i wyszlo ropomacicze! Kazal odrazu operowac, tak tez zrobilismy jeszcze tego samego dnia psa odebralismy. A on na drugi dzien dzwoni jak ''pacjetka'' sie czuje Bylam w lekkim szoku bo jeszcze z czyms takim sie niespotkalam przemily lekarz i naprawde podchodzi do zwierzaka z SERCEM ! Tu jest do niego namiar, a na zdjeciu z ta kobietka to on. Po jutrze mija tydzien od operacji i idziemy na kontrole. Swietny lekarz, sprawdzilismy na sobie ;) i POLECAMY !

Dierenkliniek '' Nederlandplein''
Nederlandplein 101
5628 AJ Eindhoven

ikony usuniete
upstrzylas ten post tyloma ikonkami ,ze az oczoplasu mozna bylo dostac
prosze o umiar potem trudno sie to czyta
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Gru 28, 2010 10:47 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Mucha_75 
Gaduła nad gadułami :-)
Mucha

Wysłany: Wto Gru 28, 2010 10:44 pm   

Mam pytanie dotyczące ubezpieczenia dla psiaka. Piesio ma polski paszport (unijny znaczy :) ), jeszcze nigdy nie byłem z nim u weta w Holandii. W związku z tym moje pytanie, czy nie ma problemu z ubezpieczeniem psa tutaj, czy raczej powinienem najpierw iść z nim do konowała, zarejestrować go tutaj, nie wiem czy mają jakiś system rejestracji psów?

kaskanl 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 29, 2010 12:25 pm   

Mucha 75 ja psa rejestrowalam w gemente, i dostajesz taki okragly wisior na obrorze z numerkiem dla psaka (jak by zginal) mimo ze moj ma rowniez czipa. Zglaszanie psiakow jest w NL obowiazkowe. Jesli ty tego niezrobisz a bedziesz musiala skorzystac z wizyty u nl weta. to on sam to zrobi (bo podajesz swoje dane) i bedziesz miala kontrole :033: Ja tak kiedys mialam ;) A co do ubezpieczenia to nie wiem, ale mysle ze nie ma to roznicy czy piesek ma UE paszport czy NL, skoro mieszkasz tu na stale i sama sie mozesz ubezpieczyc to mysle ze i psiaka tez ;) Ale moze wiecej na temat ci ktos bardziej zorjetowany powie?

Mucha_75 
Gaduła nad gadułami :-)
Mucha

Wysłany: Śro Gru 29, 2010 5:38 pm   

Nie chodziło mi o rejestrację w gminie, bardziej o jakiś system rejestracji medycznej dla psów. Mój akurat w gminie jest zarejestrowany, żadnego wisiora co prawda nie dostałem, dostałem za to acceptgiro z podatkiem za honda :) No nic, dzięki za odpowiedź, i tak notabene, już któryś raz z kolei ktoś pisze do mnie jak do kobiety, ludzie czytajcie znaczki przy nicku, kobiety mają znak Wenus, mężczyźni znak Marsa :)

kaskanl 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 29, 2010 8:52 pm   

Sorki rzeczywiscie niezauwazylam :082: Ale z takim nikiem spotkalam sie tylko z rodzajem rzenskim. Wiec odruchowo pisalam jak do kobiety. Zagladaj tu od czasu do czasu a moze ktos cos wiecej na ten temat napisze?

karolcia88 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sty 05, 2011 7:54 pm   

witam...czy ktos posiada namiary na polskiego weterynarza bardzo mi zalezy na konsultacji z nim poniewaz ostanio zakupilam szczeniaka i nie posiada zadnych szczepien:(

[ Dodano: Sro Sty 05, 2011 8:08 pm ]
aha i mam jeszcze jedno pytanie wiem ze tutaj obowiazkiem jest zgloszenie pieska tylko za bardzo nie wiem gdzie mam isc zeby go zglosic??? mam ogromana prosbe o pokierowanie mnie co musze zrobic i gdzie musze isc zeby wszystko pozglaszac bo za bardzo nie orientuje sie na jakis zasadach to wszystko tu polega:(

Odpowiedz do tematu