NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zły przelew - co dalej?
Autor Wiadomość
Mariola101 
Super gaduła
Strasznie uparta...

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 4:37 pm   

Pobiegłam do banku - bo strachliwa jestem i spać bym nie mogła . :026:

— Adam Mickiewicz

oggi 
Poczatkujacy
oggi

Wysłany: Wto Gru 14, 2010 4:56 pm   

a ja mam jezcze lepiej. svb "przeslalo" pieniadze na moj rachunek, ktory jak sie okazalo juz nie istnieje, wiec podalem im inne konto. ostatnio dzwonie zeby sie dowiedziec, a tu pewna pani mowi mi ze pieniadze sa na koncie (tym ktore nie istnieje) wiec jej tlumacze, stwierdzila ze w takim razie musza poczekac az pieniadze zostana odeslane z banku i wtedy przeleja na drugie konto. pomyslalem ok, i dzwonie do banku zeby spytac jak dlugo taka operacja trwa. wyjasniam kolesiowi o co chodzi, on mnie prosi o numer starego rachunku - oczywiscie juz zamkniete. po czym stwierdza ze to nie mozliwe zeby taki przelew moglbyc zrealizowany poniewarz konta fizycznie nie ma. wiec w tym momencie jestem glupi, bo z jednej strony dokonano przelewu (pieniadze juz sa na koncie wg. svb) a z drugiej przelewu nie bylo. ot i cala Holandia

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 6:41 pm   

Pani sprawdziła pewnie, że pieniądze "wyszły" z svb z ich konta. Niema takiej możliwości, aby mogła potwierdzić, że na takie i takie konto pieniądze już wpłynęły :119: (to nie bank). Za jakiś czas pieniądze wrócą do svb i wtedy przeleją na poprawne konto. Proponuję zadzwonić za kilka dni i spytać o status pieniążków :039:

Odpowiedz do tematu