Przesunięty przez: Gochna H Nie Paź 02, 2011 2:15 pm |
problemy mieszkanowie |
Autor |
Wiadomość |
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 9:52 am
|
|
|
Ja tez nie jestem za przemocą ,ale jak czytam takie cos, to mi sie sam scyzoryk otwiera ! Jak mozna byc takim RYJEM ! Nic tylko strzaskac maske i tyle ! Kiedys napewno sie to stanie -ktos nie wytrzyma |
|
|
|
|
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 2:35 pm
|
|
|
Niedługo jadę do maklera się wykłócić, aby tego łebka tak samo wyrzucił, ja potrzebuję osób, którym mogę zaufać. Na razie uszkodzili mi kartę abonencką od Cyfry, była ewidentnie pod wodą i jest porysowana i nie mam telewizji i muszę z Polski nową ściągać. Także weekend bez TV |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 4:52 pm
|
|
|
A sprobouj wstawic zamek systemowy - tego klucza nei dorobi |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Winter
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 5:17 pm
|
|
|
Tak, ale kolega i tak mu drzwi otworzy, oto się tylko rozchodzi. Chce tego co u mnie mieszka wyrzucić, właśnie jestem po rozmowie z maklerem i on twierdzi, że mi zaufa i że po prostu jestem dla nich za dobry, bo już 2 chaty ogarnialiśmy (z inną ekipą) i u tego samego maklera i on widzi, jak się staram zachować porządek w domu. Ma do niego zadzwonić i mu podziękować za współpracę.
[ Dodano: Pią Lis 12, 2010 5:17 pm ]
P.S: Wczoraj odszedł mój iPhone 4 do krainy wiecznych telefonów, ewidentnie zamoczony. Jestem już 800 € w plecy, a ten skurczysyn nadal tu jest. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 5:32 pm
|
|
|
Winter,
czlowieku zamieniasz wlasny temat w ksiege skarg i zazalen
prowokator z ciebie i chwalipieta.... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lis 12, 2010 5:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Winter
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 5:42 pm
|
|
|
Gochna masz zdaje się jakiś problem, co wątek to mnie krytykujesz. Pokazuję tylko do czego są zdolni nasi rodacy. Czym niby się chwalę? iPhone'm? Idź do sklepu i kup, to nie jest sprzęt ekskluzywny przecież Liczy się sam koszt, jaki muszę teraz ponieść. |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 6:29 pm
|
|
|
Dobrze dobrze Winter ze to piszesz .Ktos mi powiedzial ze znalazl sie w takiej sytuacji : Za drzwiami placzący krajan : nie ma gdzie sie podziac ,mieszkanie dopiero dostaje (z firmy) za dwa dni ,czy moglby przekimac tu 2 noce ? Chlopak mlody -mysli dlaczego nie pomoc ! A ten skurczydebil nastepnego dnia mowi : no to spadaj maly ,bo tu moja dziewczyna przyjezdza !!!!! No q....tas jeden !!!Ja bym mu jeszcze babke i dziadka do tej dziewczyny dokoptowala ! Nie moglam uwierzyc ,ze to mozliwe .Teraz dopiero jak to przeczytalam to zrozumialam ze takie rzeczy maja miejsce .No nic tylko wyklepac maske i tyle ! No brak slow .
Ktos tu napisal ze jest takie prawo .O jakie prawo tu chodzi ? Moim zdanie to jakies bezprawie wlasnie .Czy ja moge tak isc sobie do kogoś i po kolacji zostac na dluzej , pomieszkac sobie troche bo jest takie prawo ?hm..
Niech to czytają inni ku przestrodze . |
Ostatnio zmieniony przez aknairam Pią Lis 12, 2010 6:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nuta
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 7:47 pm
|
|
|
zapros Gochne na wieczor gry na PS3 i moze ci odpusci |
|
|
|
|
jacekjola
Poczatkujacy szczupak
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 12:35 pm
|
|
|
post edytowany wulgaryzmy |
_________________ jacek |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Gru 17, 2010 1:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
chris-nb
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 5:20 pm
|
|
|
odpusccie sobie. kazdy normalnie myslacy czlowiek w takiej sytuacji dalby sobie rade, a on pisze od dluzszego czasu o tym lokatorze.. i konca nie widac. |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 130 Skąd: ROTTERDAM
|
Wysłany: Śro Gru 22, 2010 11:22 pm
|
|
|
Cytat: | bądź tu dobry dla Polaków,nie jestem legowiskiem imigrantów,nie jestem taki jak reszta Polaków,
wylęgarnią Polaków na własnej chacie, |
Czy poza problemem mieszkaniowym masz jeszcze jakiś inny porblem |
|
|
|
|
szczupak
Poczatkujacy

|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 6:07 pm
|
|
|
Ja napiszę tylko od siebie tyle,że sam przerobiłem parę takich akcji,no nie aż tak ostrych jakie ma kolega winter.Ale wniosek nasuwa się tylko jeden...nie pomagać,bo pomoc wam bokiem wyjdzie |
_________________ Śmiech dla duszy jest tym czym tlen dla płuc |
|
|
|
|
clauditka
Nieśmiały użytkownik clauditka

|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 5:31 pm
|
|
|
witam niewiem czy w dobrym temacie zaczynam...
otóż mamy problem z mieszkaniem, wynajęliśmy poprzez maklera, zameldowaliśmy się, no i teraz nachodzi nas właściciel żebyśmy wymeldowali się na miesiąc ponieważ on nie dostał pozwolenia na wynajem tego mieszkania(a mieszk jest na kredyt)ponoć bank nie wyraził zgody.W gemente problemów nie robili i nas zameldowali.Teraz nie wiemy co mamy zrobić, bo jeśli się wymeldujemy to sami na tym stracimy(dodatki) no i niewiadomo czy w końcu bank się zgodzi na wynajem.
niewiecie czy jest coś takiego jak wymeldowanie tymczasowe?bo już niemamy pojęcia co tu zrobić:/i czy mogą nas wyrzucić z mieszkania? |
|
|
|
|
.:Paco:.
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 7:26 pm
|
|
|
clauditka napisał/a: | witam niewiem czy w dobrym temacie zaczynam...
otóż mamy problem z mieszkaniem, wynajęliśmy poprzez maklera, zameldowaliśmy się, no i teraz nachodzi nas właściciel żebyśmy wymeldowali się na miesiąc ponieważ on nie dostał pozwolenia na wynajem tego mieszkania(a mieszk jest na kredyt)ponoć bank nie wyraził zgody.W gemente problemów nie robili i nas zameldowali.Teraz nie wiemy co mamy zrobić, bo jeśli się wymeldujemy to sami na tym stracimy(dodatki) no i niewiadomo czy w końcu bank się zgodzi na wynajem.
niewiecie czy jest coś takiego jak wymeldowanie tymczasowe?bo już niemamy pojęcia co tu zrobić:/i czy mogą nas wyrzucić z mieszkania? |
ja kiedys tak wynajmowalem segement byl na kredyt w ABN AMRO i po okolo 9 miesiacach bank sie dowiedzial i pilka byla krotka...tzn bank rozwiazal umowe a,ze wlasciciel nie mial z czego oddac kasy to bank przejal dom i sie wyprowadzil. Nie musi tak byc u Ciebie a mowie to abys wiedziala,ze do tak "derastycznych" rzeczy moze dojsc...
a pytalas sie wlasciciela co niby ten miesiac ma zmienic? skoro bank sie teraz dowiedzial to dlaczego ma sie nie dowiedziec za 2 miesiace?
z drugiej strony jak sama mowisz...raz sie ju zameldowalas z umowa takze nigdy nie powinni robic problemow tyle,ze mozesz stracic dodatki i pytanie jak oni zareaguja jesli sie zameldowalas, wymeldowywujesz sie i za chwile znow sie meldujesz pod tym samym adresem |
|
|
|
|
clauditka
Nieśmiały użytkownik clauditka

|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 8:19 pm
|
|
|
.:Paco:. napisał/a: |
a pytalas sie wlasciciela co niby ten miesiac ma zmienic? skoro bank sie teraz dowiedzial to dlaczego ma sie nie dowiedziec za 2 miesiace?
z drugiej strony jak sama mowisz...raz sie ju zameldowalas z umowa takze nigdy nie powinni robic problemow tyle,ze mozesz stracic dodatki i pytanie jak oni zareaguja jesli sie zameldowalas, wymeldowywujesz sie i za chwile znow sie meldujesz pod tym samym adresem |
właściciel uważa że jesli się wymelduje to on wtedy uda się do banku po zgodę na wynajem, zgodę dostanie a ja wtedy zamelduje się od nowa.
W sumie jeśli się wymelduje czyli muszę podać powód, powiedzmy jade do Polski, wtedy zrywam (tak jakby) umowę z maklerem, tym samym tracę borg i opłatę maklerską(?)więc tym samym mogą mnie z mieszkania wyrzucić.
a znowu jeśli się nie wymelduje to jak piszesz bank może sam rozwiązać umowę z właścicielem i tym samym będe musiała się wyprowadzić.
ponoć bank chce dac mu karę 40tys e ponieważ bez jego zgody wynajął mieszkanie, więc jeśli ja się wymelduję to i tak bank nie da pozwolenia na ponowne zameldowanie-zamieszkanie, ja tak to rozumie:) |
Ostatnio zmieniony przez clauditka Pią Wrz 30, 2011 9:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|