NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z komputerem
Autor Wiadomość
Tamak 
Poczatkujacy
Tamak

Wysłany: Nie Sty 02, 2011 3:33 pm   Problemy z komputerem

Witam. Jestem od 2 tygodni w NL, niestety na samym poczatku zaczely sie problemy z moim komputerem. Jest mi on niezbedny do pracy i komunikacji. Bylem juz w jednym serwisie, niestety oprocz skasowania 80e, holenderski znawca nic nie zrobil. Pozniej dwie wizyty super "informatykow" z ogloszenia z tego forum - efekt - jest gorzej niz przedtem.
Moje pytanie brzmi - znacie kogos godnego zaufania, kogos kto sie naprawde zna na swojej profesji a nie uczy sie dopiero i nie sciemnia ze cos potrafi? (nie wystarczy isc do lasu aby byc od razu lesniczym...) Moj problem jest troche bardziej zlozony niz odwirusowanie itd.

darkis 
Super gaduła

Wysłany: Nie Sty 02, 2011 3:37 pm   

a co sie tam dokladnie stalo ???

Winter 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Nie Sty 02, 2011 3:40 pm   

tamak, mieszkam koło Goudy. Wpadnij do mnie to ci go naprawię za friko, jedynie sam za swój dojazd zapłacisz.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Nie Sty 02, 2011 3:45 pm   

napisz co sie stalo, bo moze problem nie jest taki duzy i da rade naprawic go na odleglosc...

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Tamak 
Poczatkujacy
Tamak

Wysłany: Nie Sty 02, 2011 3:52 pm   

Przede wszystkim to problemy z wymiana danych, tzn. mam program ktory laczy sie z glownym firmowym komputerem w Polsce i pobiera dane ze specjalnej bazy, niby sie laczy ale wystepuja caly czas problemy i nie jest to problem z internetem. Dzwonilem do PL i firmowy informatyk mowi, ze trzeba pozmieniac dane typu DNS i jakies inne ustawienia w programie oraz dopisac jakis skrypt. 2. Cos sie dzieje z calym laptopem, czasami po prostu sie nie wlacza albo pada w czasie pracy. 3. Kupilem ploter, niestety nie ma sterownikow do linuxa a taki system posiadam, jakies zdobylem ale nie wiem jak to zainstalowac, cos trzeba przerobic.
A, dlubnac w Windowsie tez potrafie i dorbne male rzeczy tez czasami udaje mi sie naprawic we wlasnym zakresie, w koncu jakis czas juz pracuje z komputerem, szukam kogos ktos ma wiedze w glowie i na papierze a nie eksperymentuje. Niestety nie mam kopii programu, padl mi zewnetrzny dysk, wiec wole aby zaopiekowal sie moim komputerem ktos kto naprawde sie na tym zna.
Ostatnio zmieniony przez Tamak Nie Sty 02, 2011 3:57 pm, w całości zmieniany 1 raz  

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Nie Sty 02, 2011 5:23 pm   

z 1 i 3 nie powinienes byc w stanie poradzic sobie sam bez wiekszych problemow. napisz moze co dokladnie co powiedzial firmowy informatyk i jaki to konkretnie ploter.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Dementor 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 03, 2011 10:58 am   

post edytowany
tego typu informacje przesylaj bezposrednio do zainteresowanego na priv lub email

[ Dodano: Wto Sty 04, 2011 1:14 pm ]
Tamak, poszlo na PW
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Sty 03, 2011 11:28 am, w całości zmieniany 1 raz  

Tamak 
Poczatkujacy
Tamak

Wysłany: Pon Sty 17, 2011 11:32 am   

No i w koncu moje problemy zanikly. Praktycznie wszystko dziala jak powinno, jestem bardzo zadowolony jak i wdzieczny, ze ktos w koncu stanal na wysokosci zadania i wszystko naprawil. Jesli ktos bedzie potrzebowal zawodowego podejscia do wszelakiej naprawy komputerow, to prosze o zapytania na PW, chetnie polece sprawdzona firme.

Odpowiedz do tematu