Problemy z komputerem |
Autor |
Wiadomość |
Tamak
Poczatkujacy Tamak
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 3:33 pm Problemy z komputerem
|
|
|
Witam. Jestem od 2 tygodni w NL, niestety na samym poczatku zaczely sie problemy z moim komputerem. Jest mi on niezbedny do pracy i komunikacji. Bylem juz w jednym serwisie, niestety oprocz skasowania 80e, holenderski znawca nic nie zrobil. Pozniej dwie wizyty super "informatykow" z ogloszenia z tego forum - efekt - jest gorzej niz przedtem.
Moje pytanie brzmi - znacie kogos godnego zaufania, kogos kto sie naprawde zna na swojej profesji a nie uczy sie dopiero i nie sciemnia ze cos potrafi? (nie wystarczy isc do lasu aby byc od razu lesniczym...) Moj problem jest troche bardziej zlozony niz odwirusowanie itd. |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 3:37 pm
|
|
|
a co sie tam dokladnie stalo ??? |
_________________ www.stalgorzow.pl |
|
|
|
|
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 3:40 pm
|
|
|
tamak, mieszkam koło Goudy. Wpadnij do mnie to ci go naprawię za friko, jedynie sam za swój dojazd zapłacisz. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 3:45 pm
|
|
|
napisz co sie stalo, bo moze problem nie jest taki duzy i da rade naprawic go na odleglosc... |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Tamak
Poczatkujacy Tamak
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 3:52 pm
|
|
|
Przede wszystkim to problemy z wymiana danych, tzn. mam program ktory laczy sie z glownym firmowym komputerem w Polsce i pobiera dane ze specjalnej bazy, niby sie laczy ale wystepuja caly czas problemy i nie jest to problem z internetem. Dzwonilem do PL i firmowy informatyk mowi, ze trzeba pozmieniac dane typu DNS i jakies inne ustawienia w programie oraz dopisac jakis skrypt. 2. Cos sie dzieje z calym laptopem, czasami po prostu sie nie wlacza albo pada w czasie pracy. 3. Kupilem ploter, niestety nie ma sterownikow do linuxa a taki system posiadam, jakies zdobylem ale nie wiem jak to zainstalowac, cos trzeba przerobic.
A, dlubnac w Windowsie tez potrafie i dorbne male rzeczy tez czasami udaje mi sie naprawic we wlasnym zakresie, w koncu jakis czas juz pracuje z komputerem, szukam kogos ktos ma wiedze w glowie i na papierze a nie eksperymentuje. Niestety nie mam kopii programu, padl mi zewnetrzny dysk, wiec wole aby zaopiekowal sie moim komputerem ktos kto naprawde sie na tym zna. |
Ostatnio zmieniony przez Tamak Nie Sty 02, 2011 3:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 5:23 pm
|
|
|
z 1 i 3 nie powinienes byc w stanie poradzic sobie sam bez wiekszych problemow. napisz moze co dokladnie co powiedzial firmowy informatyk i jaki to konkretnie ploter. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Dementor
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 10:58 am
|
|
|
post edytowany
tego typu informacje przesylaj bezposrednio do zainteresowanego na priv lub email
[ Dodano: Wto Sty 04, 2011 1:14 pm ]
Tamak, poszlo na PW |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Sty 03, 2011 11:28 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tamak
Poczatkujacy Tamak
|
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 11:32 am
|
|
|
No i w koncu moje problemy zanikly. Praktycznie wszystko dziala jak powinno, jestem bardzo zadowolony jak i wdzieczny, ze ktos w koncu stanal na wysokosci zadania i wszystko naprawil. Jesli ktos bedzie potrzebowal zawodowego podejscia do wszelakiej naprawy komputerow, to prosze o zapytania na PW, chetnie polece sprawdzona firme. |
|
|
|
|
|