NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Po otrzymaniu skierowania do ginekologa ile czeka sie Na wiz
Autor Wiadomość
Angelaaaa 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 1:18 pm   Po otrzymaniu skierowania do ginekologa ile czeka sie Na wiz

Witam
czy po dostaniu skierowania do ginekologa, jest mozliwa wizyta u ginekologa tego samego dnia? chodzi mi oto czy trzeba sie umawiac i czekac jak do lekarza rodzinnego czy Od reki moge isc do ginekologa? Jak to wyglada?

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 1:51 pm   

Ja chodzę do ginekologa w szpitalu, na wizytę musiałam się zapisać i czekałam na nią dwa tygodnie. Ale może jeśli pilnie potrzebujesz to w rejestracji powiedz że masz taki a taki problem i zależy Ci na jak najszybszej wizycie.

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 2:26 pm   

Trzeba umawiac sie na wizyte i czekac .Jest szansa ,ze nie bedziesz dlugo czekac . poczatek roku i wizyta u specjalisty oznacza odplatna wizyte .(eigen risico). :039:

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 6:04 pm   

mozesz podzwonic po szpitalach i sie popytac... jesli zalezy ci na szybkiej konsultacji... to wybierzesz ten szpital gdzie szybciej bedziesz przyjeta...

Angelaaaa 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 6:39 pm   

Dzieki za odpowiedzi:) wlasnie tak zrobilam, ze dzwonilam do kilku szpitali i jeden w ogole mial termin dopiero marzec, kwiecień!! (myslalam, ze to tylko w pl tak jest), ale najwczesniej znalazlam za 2 tyg. Jutro ide do domowego po skierowanie, a potem to tylko czekac. Szkoda tylko, ze nie da sie wczesniej Bo dzis mialam takie bole, ze doslownie nie potrafilam sie ruszyc! Jak sie troche ruszylam to od razu bolalo mocniej. Nie wiem co to moze byc a tu 2 tyg czekac. Kiedys mialam cyste i podobne bole i boje sie, ze moze znowu mi sie zrobila.. Mam tylko nadzieje, ze jutro dostane jakies tabletki Bo jak mnie znowu zaatakuje to ja nie wiem co robic.
Dziekuje wam za pomoc

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 7:03 pm   

Angelaaaa, skoro masz takie bole to nawet nie powinnas czekac te 2 tygodnie tylko powiedziec lekarzowi i ten powinien cie wyslac na wizyte w przyspieszonym trybie jezeli nawet nie powinnas sama od razu isc na pogotowie. Takie bole kobiece moga wiele miec powodow ktorcy nie mozna traktowac tabletkami przeciwbolowymi ale sprawdzic co sie tak naprawde z Toba dzieje.
Ja kiedys tez zignorowalam pewien bol ktory mogl sie naprawde niedobrze dla mnie zakonczyc gdyby przypadkiem w tamtych dniach do mnie nie zadzwonil kuzyn-lekarz.

Jesli chcesz moja rade na swoj post to nie czekaj na wizyte ale jesli nie chcesz jechac na pogotowie to jutro na wizycie u lekarza domowego powiedz szczerze jak Cie mocno boli i niech on wysle Cie do szpitala na badanie. Kiedys mogla to byc cysta a teraz moze byc to cos calkiem innego.

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 7:13 pm   

Jutro powiedz lekarzowi prawde na wizycie .Moze byc tak ,ze sam bedzie dzwonil i mozesz miec wizyte ginekologiczna odrazu .Mialam taka sytuacje .Duzo zdrowia zycze . :039:

Odpowiedz do tematu