Przesunięty przez: Gochna H Sob Lut 06, 2010 11:22 am |
ubezpieczenie auta |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 2:57 pm
|
|
|
mozesz, jak pisalem w innym watku w PL wydaja informacje o przebiegu ubezpiecznia w jez. angielskim |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
rura
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:21 pm
|
|
|
Niestety,ubezpieczalnie w których miałem polisy nie chcą wystawić po angielsku i muszę tłumaczyć,tylko nie wiem czy muszą być to tłumaczenia przysięgłe |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 11:49 pm
|
|
|
a tak z ciekawosci zapytam, ktore to ubezpieczalnie? bede odradzal znajomym |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 9:53 am
|
|
|
Z doswiadczenia PZU wystawia i mnie przepraszali ze po NL nie wystawiaja LOL |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 10:01 am
|
|
|
Allianz tez nie robi problemow. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
rura
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 10:00 pm
|
|
|
Te firmy to Generali,Compensa i Hestia.Do tej pierwszej dzwoniłem osobiście i powiedzieli,że nie ma możliwości po angielsku,a że dwie pozostałe też nie mają takiego obowiązku i tego nie robią,powiedziano mi w punkcie gdzie ubezpieczałem auto.Z PZU dostałem wersję dwujęzyczną polsko-angielską nawet o to nie prosząc. |
|
|
|
|
endriu_78
Poczatkujacy endriu_78
|
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 8:08 pm
|
|
|
Musisz znalezc glowne siedziby Generali i Hestii, zadnych posrednikow i agencji i tam sie po prostu udac i powiedziec od kiedy do kiedy byles u nich ubezpieczony i powinni ci wystawic zaswiadczenie w jezyku angielskim. Mi wystawili, bez problemow i od reki |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 12:36 pm
|
|
|
MTU oraz TUZ takze nie wystawiaja po angielsku |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 52 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 7:02 pm
|
|
|
Ja w Generlai w Gorzowie dostalem bez problemu potwierdzenie po Polsku.... |
_________________ www.stalgorzow.pl |
|
|
|
|
madzia575
Poczatkujacy
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 14 Lis 2009 Posty: 49 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 8:17 pm
|
|
|
HDi wystawia po angielsku i nawet wysyłaja pocztą do Holandii:) |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 8:23 pm
|
|
|
mysle, ze zalezy na kogo sie trafi. np. pzu w ustrzykach dolnych nie zrobi problemu, a w pcimiu gornym bedzie wymagalo zgody rodzicow i dziadkow, podania z 3 zdjeciami oraz odbioru osobistego |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 9:06 am
|
|
|
darkis napisał/a: | Ja w Generlai w Gorzowie dostalem bez problemu potwierdzenie po Polsku.... |
po polsku to każda ubezpieczalnia MA OBOWIĄZEK ci wystawić jak o to poprosisz.
Chodzi o wystawienie po angielsku, co jednak nie każda robi...
A mam pytanie jeszcze odnośnie tych zniżek - jeśli miało się 3 różne ubezpieczalnie po drodze, to czy z tych wszystkich ubezpieczalni trzeba uzyskać zaświadczenia, żeby zniżki były ważne w holandii? Tak się zastanawiam, bo każdy ubezpieczyciel ma inne zaświadczenia i nie wiem czy zakumają w tutejszych ubezpieczalniach
Czy na przykład jeśli w ostatniej ubezpieczalni miałbym 4 lata bezszkodowej jazdy, to czy to wystarczy czy muszę ze wszystkich dostarczyć, bo może się okazać, że łatwiej po prostu ostatnie zaświadczenie załatwić, niż ze wszystkich 3
:edit:
Allsecur na przyklad nie akceptuje zagranicznych znizek:
Cytat: | ALLsecur don't accept claimfree years from abroad. |
|
Ostatnio zmieniony przez mlubinski Śro Sty 05, 2011 9:52 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 11:08 am
|
|
|
nie musisz brac zaswiadczen od wszystkich poprzednich ubezpieczycieli. Ale lezy to w twoim interesie, bo jezeli udokumentujesz 4 lata bezszkodowej jazdy to uznaja tylko 4. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 6:37 pm
|
|
|
Chyba,że ostatni ubezpieczyciej napisze ogólny okres ubezpieczenia w PL,bo często 3,4 ...enty ubezpieczyciel bazuje na sumie wszystkich okresów ubezpieczenia i co najwazniejsze bezszkodowej jazdy. |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 7:24 pm
|
|
|
jedrzej2225 napisał/a: | Chyba,że ostatni ubezpieczyciej napisze ogólny okres ubezpieczenia w PL,bo często 3,4 ...enty ubezpieczyciel bazuje na sumie wszystkich okresów ubezpieczenia i co najwazniejsze bezszkodowej jazdy. |
brzmi dobrze
gdy bralem zaswiadczenie z pzu i z allianz, to obie ubezpieczalnie wpisaly tylko okresy, w ktorych bylem u nich ubezpieczony. |
|
|
|
|
|