Przesunięty przez: Gochna H Sob Lut 06, 2010 11:22 am |
ubezpieczenie auta |
Autor |
Wiadomość |
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 7:38 pm
|
|
|
Zaq a ja zmieniałem w listopadzie ubezpieczyciela w Holandii (drogi AEGON na ABN) to dostałem zaświadczenie o 19 latach bezszkodowej jazdy.W tym byłem 2 lata ubezpieczony w NL a reszta to lata bezszkodowej jazdy w Polsce. Hplenderski ubezpieczyciel uwzględnił polski staz ubezpieczeniowy i tym sposobem obecnie mam 80% znizki. Ps ważny jest okres bezszkodowej jazdy a nie czas ubezpieczenia. |
Ostatnio zmieniony przez jedrzej2225 Śro Sty 05, 2011 7:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 7:46 pm
|
|
|
jedrzej2225, w nl jeszcze nie zmienialem (ale spodziewam sie ze bedzie tak jak piszesz). napisalem o tym jak to wygladalo z pl ubezpieczycielami. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 7:55 pm
|
|
|
Zaq w polsce to moze byc róznie. Ale teoretycznie mysląc jeżeli korzystasz w PL z ubezpieczenia w firmie X i masz tam zniżke 65% z tytułu np.15 lat bezszkodowej jazdy a ubezpiecziny jesteś w tej firmie przez ostatnie np.5 lat.Wcześniej miałes ubezpieczenie w firmach Y,Z itd. Musisz prosic nie o zaświadczenie w okresie ubezpieczenia w tej firmie ale zaświadczenie o okresie bezszkodowej jazdy i znizkach. Ja miałem wczesniej (PL) ubezpieczenie w Unice i dostałem pismo że mam maksymalna zniżke i okres bezszkodowej jazdy 15 lat. A ubezpieczony byłem chyba 9 lat w tej firmie, ale oni swego czasu dostali ode mnie zaświadczenie od wcześniejszego ubezpieczyciela. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 8:11 pm
|
|
|
pewnie tak jak pisalem poprzednio, zalezy od wielu czynnikow:)
jak zmienialem pzu na allianz, to dostalem wszystkie znizki bez zadnego zaswiadczenia. sam sie dziwilem, bo agentka zapytala tylko jakie mialem znizki w poprzedniej ubezpieczalni. zgodnie z prawda powiedzialem, ze 60% + 5% za kontunuacje + 5% za diesla (pzu tak kiedys mialo), a ona uwierzyla mi na slowo. czyli u mnie 2ga ubezpieczalnia nie miala zadnej mojej historii ubezpieczeniowej. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 8:48 pm
|
|
|
no ciekaw jestem strasznie jak dwie kolejne ubezpieczalnie holenderskie odpowiedzą, bo bez zniżek to lipa troche |
|
|
|
|
Wurzel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 1:55 pm
|
|
|
A kogo z ubezpieczycieli polecacie? |