NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
rodzinne za drugi kwartał?
Autor Wiadomość
Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 7:29 pm   

moniś napisał/a:
a jak nam sę urodziło 3 dziecko to przysłano nam pismo że za nowonarodzone dziecko otrzymamy rodzinne do lutego i nie wiem czy te pieniadze naszych starszych dzieci tez beda wypłacone do lutego bo jeszcze ich nie ma na koncie czy poprostu jest jakieś opóznienie.

jestes pewna, ze byla mowa o przelaniu pieniedzy czy moze o decyzji... bo jak juz wczesniej wspomnialam... jesli dziecko urodzi sie w danym kwartale to dopiero za kolejny kwartal przysluguje rodzinne... czyli jesli dziecko urodzilo sie w 4 kwartale 2010 to dopiero w 1 kwartale 2011 beda nalezaly ci sie pieniadze z rodzinnego... za 4 kwartal ci nie przysluguje...

zawsze mozesz zadzwonic do SVB i sie dowiedziec, dlaczego pieniadze jeszcze nie sa przelane za 4 kwartal

marte78 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 10:55 pm   

jesli posiadasz digid rowniez mzesz sprawdzic na stronie svb.znajdziesz tam wszelkie informacje dotyczace ile, kiedy i na ktore dziecko otrzymacie pieniadze

moniś 
Poczatkujacy
żaba

Wysłany: Wto Sty 11, 2011 11:59 am   

Duuvelke napisał/a:
moniś napisał/a:
a jak nam sę urodziło 3 dziecko to przysłano nam pismo że za nowonarodzone dziecko otrzymamy rodzinne do lutego i nie wiem czy te pieniadze naszych starszych dzieci tez beda wypłacone do lutego bo jeszcze ich nie ma na koncie czy poprostu jest jakieś opóznienie.

jestes pewna, ze byla mowa o przelaniu pieniedzy czy moze o decyzji... bo jak juz wczesniej wspomnialam... jesli dziecko urodzi sie w danym kwartale to dopiero za kolejny kwartal przysluguje rodzinne... czyli jesli dziecko urodzilo sie w 4 kwartale 2010 to dopiero w 1 kwartale 2011 beda nalezaly ci sie pieniadze z rodzinnego... za 4 kwartal ci nie przysluguje...

zawsze mozesz zadzwonic do SVB i sie dowiedziec, dlaczego pieniadze jeszcze nie sa przelane za 4 kwartal

nie wiem juz sama o co chodzi.To zostało napisane w pismie które przysłali:
" .....post czesciowo edytowany, jesli masz tekst do przetlumaczenia to umiesc go w odpowiednim dziale i temacie a nie tu ,bo niepotrzebnie zasmiecasz watek
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sty 11, 2011 12:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

annab 
Gaduła
zocha

Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 5:42 pm   

Witam
mam pytanie , czy dostał ktos juz rodzinne za pierwszy kwartał 2011, pytam sie , poniewaz ostatnio mielismy juz na koncie zawsze 1 np. pazdziernika , lipca. Czy svb mogło zawiesic nie zawiadamiajac nas?

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 7:29 pm   

my dostalismy w zeszlym tygodniu.

szada80 
Nieśmiały użytkownik
szada80

Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 7:34 pm   

my dostaliśmy w piątek

pinyo1 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 1:57 pm   

ja jeszcze nie dostalam , czy moze jeszcze ktos czeka zalamana :(

[ Dodano: Pon Kwi 11, 2011 6:53 pm ]
mam pytanko czy ktos jeszcze czeka na rodzinne z svb bo ja jeszcze nie dostałam w kwietniu :013:

agula_000 
Poczatkujacy
agula_000

Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 9:03 pm   

Ja niestety tez jeszcze nie dostałam,ale w marcu dostałam pismo do wypelnienia z svb wiec moze dlatego jeszcze nie mam.

pinyo1 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 3:03 pm   

15 04 2011 rodzinnego z svb za pierwszy kwartał brak
gdy zadzwoniłam do svb w sprawie rodzinnego baba powiedziała mi że wyślą w ciągu najbliższych dni tylko co u nich może znaczyć najbliższy dzień

[ Dodano: Pon Kwi 18, 2011 9:06 am ]
czy jest mozliwe ze svb wstrzymal wyplacanie rodzinnego bez podania przyczyny ( nie otrzymałam za pierwszy kwartał 2011 tzn. kwiecień) nie otrzymalam zadnego pisma a gdy zadzwonilam do svb to powiedzieli ze wysla w najblizszym czasie nie podajac przyczyny dlaczego do dnia dzisiejszego jeszcze nie wyplacili ZAŁAMANA :088:

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 5:15 pm   

Ja czekam na rodzinne po przerwie i na stronce juz jest ze dostane w lipcu za 2 kwartal a jak napisalem maila co z poprzednimi kwartalami odpisali ze czekaja na pismo z BelastingDienst. Wiecie co moga sprawdzac i po co? Dodam ze kinderbudget z BD juz dostalem z wyrowniniem a kindebijslag z SVB jescze nie a podobno BD wyplaca dopiero kiedy jest decyzja z SVB. :038:

[ Dodano: Śro Lip 31, 2013 11:35 am ]
Wiecie ile teraz trzeba przelewac do Polski ?
Chodzi mi o udokumentowanie przelewow do matki dziecka.

Odpowiedz do tematu