Zamknięty przez: Gochna H Pon Sty 10, 2011 9:55 pm |
Porady dla osób wybierających się do Holandii |
Autor |
Wiadomość |
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 10:49 am Re: Porady dla osób wybierających się do Holandii
|
|
|
cyt: Chcieliby Państwo przyjechać do Holandii troche popracować ,zarobić troche pieniędzy i spełnić swoje marzenia.
I to mozna osiagnac tutaj w NL! Potrzeba tylko troche odwagi i wiedzy!
cyt.: Jesteśmy traktowani jak hołota z Polski która ma tylko zapieprzać nie ma prawa się odzywać i domagać swoich praw i przywilejów.
Jak sie dajesz jak holota traktowac to znaczy ze nia jestes! zwykla pospolita holota, ktora nie moze zniesc ze sie ani nie wybila, ani nic ciekawego nie zrobila, wiec powsioczy na forum.
cyt: Młode,ładne,wykształcone dziewczyny przyjeżdżają za lepszym życiem,po prostu się sprzedają Turasom i Marokańcom lub wzdychają za Holendrem,który jest śmierdzielem,brudasem,bez podstaw dobrego wychowania,tępi i głupi do potęgi
Jak sie czlowiek sprzedaje to jest pospolita KUR... chyba ze masz ladne kolezanki i zaden ani Turas ani marokanczyk ani smierdzacy holender cie nie chce. nie kazdy jest mlody,ladny i wyksztalcony...
A teraz pytanie na koniec: Powiedz nam o wszechwiedzaca! co ty tutaj jeszcze robisz? |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
rybcia13
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 115
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 7:24 pm
|
|
|
dzikamarycha napisał/a: | Do doronio:Opisane osoby wcale nie pracują przy cebulkach bez względu na to co mówi Twoja szklana kula lecz w miejscu bardziej "elytarnym"na Florze Holland.Tam gdzie stadami odbywa się zwiedzanie giełdy przez japońskich i wszelkiej innej narodowości turystów.W Polsce najchętniej fotografuje się strzechy(ktorych prawie niema)i furmanki na Florze powinno się uwieczniać właśnie te dwa okazy plus całą inną menażerię:pijaków,czubków,postkryminalistów.Fajne miejsce aby z bliska poobserwować przedstawicieli zachodniej(lepszej?)kultury. |
Kilka lat temu pracowalam na Florze Holland w Rijnsburgu. W calym swoim zyciu nie spotkalam takich psycholi, narkomanow itd. Na temat poziomu intelektualnego Holenderek, ktore tam pracuja nie bede sie wypowiadac, szkoda slow. Ja proponuje Holendrom, zeby najpierw popatrzeli na samych siebie zanim napisza kolejny artykol o zlodziejach i pijakach z Polski. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 7:34 pm
|
|
|
rybcia13 napisał/a: |
Kilka lat temu pracowalam na Florze Holland w Rijnsburgu. W calym swoim zyciu nie spotkalam takich psycholi, narkomanow itd. Na temat poziomu intelektualnego Holenderek, ktore tam pracuja nie bede sie wypowiadac, szkoda slow. Ja proponuje Holendrom, zeby najpierw popatrzeli na samych siebie zanim napisza kolejny artykol o zlodziejach i pijakach z Polski. |
A ja proponuje popracowac z Holendrami na poziomie. Wiesz... w Polsce tez nie brakuje takich typow jak opisujesz. Nawet wiecej by sie ich uzbieralo niz tutejszych |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
rybcia13
Gaduła
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 7:39 pm
|
|
|
Bronka,
Od prawie 4 lat pracuje z Holendrami na poziomie - dwulicowe mieszczuchy, mysle, ze jest to dobre okreslenie na nich, oczywiscie nie wszyscy.
I jeszcze jedno: ci na poziomie sa niesamowicie skapi, jak tak obserwuje to ci co zarabiaja u mnie w firmie najwiecej sa najbardziej skapi. |
Ostatnio zmieniony przez rybcia13 Pon Sty 10, 2011 7:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 7:51 pm
|
|
|
rybcia13 napisał/a: | Bronka,
Od prawie 4 lat pracuje z Holendrami na poziomie - dwulicowe mieszczuchy, mysle, ze jest to dobre okreslenie na nich, oczywiscie nie wszyscy.
I jeszcze jedno: ci na poziomie sa niesamowicie skapi, jak tak obserwuje to ci co zarabiaja u mnie w firmie najwiecej sa najbardziej skapi. |
Na jakim poziomie?
Co do skapstwa, to naprawde zle trafilas, wspolczuje |
|
|
|
|
dzikamarycha
Poczatkujacy Elektra
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:02 pm
|
|
|
Po pierwsze-nikt nie będzie mnie mówił czy mam wyjechać i gdzie oraz kiedy!Przestawiać można dzieci wobec dorosłej osoby to zachowanie nieeleganckie.I wniosek dodatkowy:w pojęciu niektórych osób(Bronka)o Holendrach tylko w samych superlatywach albo wcale.To bardzo infantylny sposób myślenia.Stawia nas w pozycji pieska,który do pana musi merdać ogonkiem!Nie musi!Gdyby nie polska siła robocza kraik p.n.Holandia można zamknąć a kluczyk umieścić w kanale na wieki wieków amen.Łaski nam nie robią,daj Panie Boże żeby się o tym przekonali po 1 maja. |
_________________ Elektra |
|
|
|
|
rybcia13
Gaduła
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:02 pm
|
|
|
Bronka napisał/a: | rybcia13 napisał/a: | Bronka,
Na jakim poziomie?
Co do skapstwa, to naprawde zle trafilas, wspolczuje |
Pytasz na jakim poziomie, to Ci juz mowie: ludzie dobrze wyksztalceni, ktorzy rozmawiaja biegle nawet w 5 jezykach. Tacy tez bekaja na kantynie ( faceci).
Napisze jeszcze raz: dwulicowe dusigrosze!
Moja kolezanka tak sobie kiedys gdybala, co by to bylo jakby Ci wszyscy Polacy, ktorzy pracuja przy cebulkach, kwiatach albo miesie zjechali do Polski? Kto by sprzatal domy leniwych Holenderek? |
Ostatnio zmieniony przez rybcia13 Pon Sty 10, 2011 8:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
dzikamarycha
Poczatkujacy Elektra
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:03 pm
|
|
|
Po pierwsze-nikt nie będzie mnie mówił czy mam wyjechać i gdzie oraz kiedy!Przestawiać można dzieci wobec dorosłej osoby to zachowanie nieeleganckie.I wniosek dodatkowy:w pojęciu niektórych osób(Bronka)o Holendrach tylko w samych superlatywach albo wcale.To bardzo infantylny sposób myślenia.Stawia nas w pozycji pieska,który do pana musi merdać ogonkiem!Nie musi!Gdyby nie polska siła robocza kraik p.n.Holandia można zamknąć a kluczyk umieścić w kanale na wieki wieków amen.Łaski nam nie robią,daj Panie Boże żeby się o tym przekonali po 1 maja. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:08 pm
|
|
|
dzikamarycha napisał/a: | Po pierwsze-nikt nie będzie mnie mówił czy mam wyjechać i gdzie oraz kiedy!Przestawiać można dzieci wobec dorosłej osoby to zachowanie nieeleganckie.I wniosek dodatkowy:w pojęciu niektórych osób(Bronka)o Holendrach tylko w samych superlatywach albo wcale.To bardzo infantylny sposób myślenia.Stawia nas w pozycji pieska,który do pana musi merdać ogonkiem!Nie musi!Gdyby nie polska siła robocza kraik p.n.Holandia można zamknąć a kluczyk umieścić w kanale na wieki wieków amen.Łaski nam nie robią,daj Panie Boże żeby się o tym przekonali po 1 maja. |
Po polskiemu... SPR... i to szybko! |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:18 pm
|
|
|
Dzikamarycha pytanie ?co ty Tutaj jeszcze robisz?nikt przeciez cie sila tu nie trzyma? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:25 pm
|
|
|
Oj ludzie ludzie a nie mozna tak troszke kulturalniej ...
Sami na swoich jedziemy to jak Inne nacje maja nas szanować skoro sami sie nie szanujemy wzajemnie ...
Jak to rzekł jeden Żyd w pewnej książce :
"Umarło mi serce do tego Narodu "
Psss
Żyd rzekł inaczej ale przerobiłem sobie na własną potrzebę ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:31 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Oj ludzie ludzie a nie mozna tak troszke kulturalniej ...
|
A nie, jak ktos nie ma kultury to tylko po jego/jej jezyku mozna jechac, z cala sympatia do Ciebie |
|
|
|
|
dzikamarycha
Poczatkujacy Elektra
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:36 pm
|
|
|
Najlepiej co niektórzy zajarają blanta wypić piwo lub coś mocniejszego i jutro z skulonym łbem do roboty,i jeszcze niech nie pytają o nic a dniówka jakoś przeleci.Tylko wielu rodaków na to stać.Wielu Polaków nie powinno w ogóle nigdzie wyjeżdżać. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:38 pm
|
|