Wynajęcie pokoju - umowa , warunki itp |
Autor |
Wiadomość |
Athlon
Gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 7:46 pm
|
|
|
Nie traktuj tego osobiscie, ale zarabiac ponizej 1200euro na miesiac i mieszkac z obcym czlowiekiem w pokoju w obcym kraju, pewnie jeszcze bez jezyka i to wszystko z wlasnej nie przymuszonej woli to jest dopiero survival...wszystkie obozy przetrwania i takie tam duperele to pikus...WIELKI SZACUN.
Powodzenia i nie poddawaj sie!! |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 9:22 pm
|
|
|
Athlon napisał/a: | Nie traktuj tego osobiscie, ale zarabiac ponizej 1200euro na miesiac i mieszkac z obcym czlowiekiem w pokoju w obcym kraju, pewnie jeszcze bez jezyka i to wszystko z wlasnej nie przymuszonej woli to jest dopiero survival...wszystkie obozy przetrwania i takie tam duperele to pikus...WIELKI SZACUN.
Powodzenia i nie poddawaj sie!! |
Kolego bo w Życiu trzeba być TWARDYM ...
Dobre słowa :
"Czasami trzeba mocno zacisnąć zęby i opuścić spojrzenie
Aby móc kiedys w przyszłości móc z dumnie uniesioną głową
Popatrzeć prosto w oczy,tym przez których trzeba było płakać
po nocy.
I teraz to ty jesteś panem i znaczeniem, teraz to ty jesteś zerem…"
Psss
Co do języka( angielski oczywiście ) to hmmm znam go na tyle aby napisać zapytanie o ogłoszenie , umówić sie na spotkanie , pisać emaile , dzwonić ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 9:52 am
|
|
|
Athlon napisał/a: | Nie traktuj tego osobiscie, ale zarabiac ponizej 1200euro na miesiac i mieszkac z obcym czlowiekiem w pokoju w obcym kraju, pewnie jeszcze bez jezyka i to wszystko z wlasnej nie przymuszonej woli to jest dopiero survival...wszystkie obozy przetrwania i takie tam duperele to pikus.. |
Setki tysięcy osób tak robią w wielu krajach, w dodatku nie zarabiając NIC. Nazywa się ich studentami. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Athlon
Gaduła
|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 12:47 pm
|
|
|
Jak to nie zarabiaja NIC?
Wzbogacaja sie o wiedze, ktora w przyszlosci da im stosowne wyksztalcenie i zawod, a wiec iwestuja w siebie i swoja przyszlosc, a to robi roznice.
Wciaz jednak pozostaje pod wrazeniem smialkow ,ktorzy za uwlaczajaca place i warunki socjalne sortuja smieci czy obieraja cebule....jak dla mnie to MASOCHIZM. |
|
|
|
|
szczupak
Poczatkujacy

|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 6:31 pm
|
|
|
ja po pół roku dostałem socjal,także trochę ikry i cierpliwości |
_________________ Śmiech dla duszy jest tym czym tlen dla płuc |
|
|
|
|
Athlon
Gaduła
|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 7:41 pm
|
|
|
szczupak napisał/a: | ja po pół roku dostałem socjal,także trochę ikry i cierpliwości |
No prosze!! Chociaz nie do konca jestem pewien czy to jest powod do dumy, ale mam nadzieje, ze nie spoczniesz na laurach a twoja inicjatywa pozwoli ci zrobic kolejny krok ku lepszemu.
Zycze powodzenia. |
|
|
|
|
szczupak
Poczatkujacy

|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 8:05 pm
|
|
|
mnie nie chodzi o dumę,piszę tylko koledze jakie są szanse,a kolejny krok? hmm...sam nie wiem.pozdrawiam |
_________________ Śmiech dla duszy jest tym czym tlen dla płuc |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 10:46 pm
|
|
|
Athlon napisał/a: | Wciaz jednak pozostaje pod wrazeniem smialkow ,ktorzy za uwlaczajaca place i warunki socjalne sortuja smieci czy obieraja cebule....jak dla mnie to MASOCHIZM. |
Mam dziwne wrażenie że wiekszość twoich postów pisanych jest z ironią co do mojej osoby ...
Kolego nie każdy zarabia 2000-3000 euro netto i jest Kierownikiem no a może nawet szefem w pracy ( tak wnioskuje po twoich postach że masz zleksza za duże mniemanie o sobie ale to tylko moje osobiste zdanie i nie bierz sobie tego do serca ...
Jestem po 1 spotkaniu z właścicielką domu i co sie okazało znalazł sie dla mnie 1 osobowy pokoik może nie ma w nim plazmy 40 cale ale jak na początek myśle ze w zupełności starczy ...
Po przeczytaniu umowy najmu i wprowadzeniu kilku zmian doszliśmy do porozumienia i w niedziele jade podpsiać umowe ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 11:27 pm
|
|
|
No to sie ciesz ze masz jednoosobowy pokoj. A jak wspollokatorzy? |
|
|
|
|
goja888
Poczatkujacy goja888
|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 10:03 am
|
|
|
musze przyznac, ze jestem w szoku jak piszecie ze 300 euro za pokoj dzielony jeszcze z kims, ja z moim M wynajmujemy mieszkanie, 2 pokoje+salon za 400e. tylko ze my czekalismy prawie pol roku, niestety Ci co musza szybko cos znalesc, musza troche zaplacic |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 7:27 pm
|
|
|
Beny, jesli mozesz powiedziec to w jakiej miejscowosci wynajmujesz ten pokoj? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 11:45 pm
|
|
|
jagodka napisał/a: | Beny, jesli mozesz powiedziec to w jakiej miejscowosci wynajmujesz ten pokoj? |
Wynajmować będę w Genderen a co do współlokatorów to miałem okazje rozmawiac z jednym i powiem że wydawał sie całkiem NORMALNY ... ale jak będzie to pewnie sie okaże po jakimś czasie ... |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 7:28 pm
|
|
|
O to chyba Haga?
Mam nadziejej ze bedziesz mial fajnych wspollokatorow, bo to nie tylko spanie w jednym pokoju z nieznajomym ale jedzenie w lodowce ktore moze amba pozerac, pasta do zebow ktora wprost w oczach znika, smiecie ktorych nikt nie chce wynosci...etc.. powodzenia beny |
|
|
|
|
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 10:56 pm
|
|
|
trzymaj sie tematu ,jak chcesz sobie pogadac o doopie maryni to na priw z tym |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sty 16, 2011 11:47 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|