Przesunięty przez: Gochna H Pon Mar 08, 2010 5:35 pm |
Gdzie w Polsce można najlepiej rozliczyć? |
Autor |
Wiadomość |
vigo
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 3:45 pm Gdzie w Polsce można najlepiej rozliczyć?
|
|
|
Witam
Pewnie niejednokrotnie temat rozliczeń był wałkowany ale mimo to chciałbym się zapytać was gdzie w Polsce można się najlepiej rozliczyć. Do tej pory rozliczałem się w Holandii ale niestety już tam nie mieszkam dlatego chciałbym rozliczyć się w Polsce.
Wiem że jest dużo firm ale które z jesteście w stanie polecić. Proszę abyście wzieli pod uwagę takie argumenty jak:
- uczciwość
- opłaty za usługi
- poszanowanie klienta
- szybkość działania
Z góry wielkie dzieki |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 8:28 pm
|
|
|
Witam,
Niestety to nie ten dział :
Zapraszam do:
http://forum.niedziela.nl...=75580&start=90
Myśle że tam znajdziesz odp na swoje pytanie ...
Pozdrawiam Serdecznie |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
vigo
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 10:22 pm
|
|
|
Nie wiem jak to się stało ale mój temat właśnie tam był, chyba któryś z administratorów uznał że tu jego miejsce i sobie go przeniósł, a z nimi się nie dyskutuje
A tak wogóle to nikt mi nic nie poleci? Żadnego uczciwego i taniego biura rachunkowego w Polsce nie ma? |
|
|
|
|
Gregry
Poczatkujacy gregry
|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 1:22 am Re: Gdzie w Polsce można najlepiej rozliczyć?
|
|
|
vigo napisał/a: | Witam
Pewnie niejednokrotnie temat rozliczeń był wałkowany ale mimo to chciałbym się zapytać was gdzie w Polsce można się najlepiej rozliczyć. Do tej pory rozliczałem się w Holandii ale niestety już tam nie mieszkam dlatego chciałbym rozliczyć się w Polsce.
Wiem że jest dużo firm ale które z jesteście w stanie polecić. Proszę abyście wzieli pod uwagę takie argumenty jak:
- uczciwość
- opłaty za usługi
- poszanowanie klienta
- szybkość działania
Z góry wielkie dzieki |
na początek to Ty weź jeden argument pod uwagę i podaj gdzie w Polsce,bo w Polsce jest bardzo dużo firm zajmujących się rozliczaniem podatku.
PS: a najlepiej to się rozliczyc w Urzędzie Skarbowym |
_________________ gregry |
|
|
|
|
disi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 12:52 pm
|
|
|
P.W. Perfecta w Raciborzu.
tel 032 415 15 60
koszt 130 PLN ( inni 180 PLN , 40 Euro więc nie jest źle)
Rozliczałem sie z Perfectą rok temu i nie było ,zadnych komplikacji- po miesiacu od odesłania dokumentu " z niebieskiej koperty" dostałem zwrot na konto.
Gregry: co to za róznica, kto Ci pomoże w wysłaniu dokumentów do Holandii? Ja jestem z Wlkp. a korzystam jak widzisz ze śląskiej uprzejmości. |
Ostatnio zmieniony przez disi Wto Mar 09, 2010 12:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bafana
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 8:13 pm
|
|
|
Najlepiej rozliczać się w nl bo w Polsce to dużo więcej chcą. |
|
|
|
|
agula_000
Poczatkujacy agula_000
|
Wysłany: Sob Paź 16, 2010 8:15 pm
|
|
|
polecam Perfecta Strzelce opolskie. |
|
|
|
|
grzybu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 11:36 pm
|
|
|
Ja rozliczyłem się poprzez firmę KADRY POLSKIE. Zapłaciłem 150 zł i wszystko ok. W tym roku też skorzystam z tej firmy i zapłacę już tylko 120 |
Ostatnio zmieniony przez grzybu Czw Gru 09, 2010 11:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ghdstore3u
Poczatkujacy vwx971
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 4:48 am
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Sty 10, 2011 12:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
janosik
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 12:13 am
|
|
|
Ze swojej strony moge polecic jedynie Blue Tax. Rozliczaja kompleksowo wzgledem Belastingdienst czy Urzedu Skarbowego badz obu naraz uwzgledniajac wszelkie ulgi, ktore naleza sie podatnikowi.
www.bluetax.pl
Pozdrawiam
Ps. Kolego Grzybu, zastanow sie komu tak naprawde ufasz i dajesz zarobic. |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING - GEN.PATTON
www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki |
|
|
|
|
ogrodnik31
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 2:01 pm
|
|
|
disi może Tobie się dobrze trafiło.Ja jestem z Łodzi.Tu się nie rozliczysz.Kolega z Gliwic polecił mi biuro w okolicach Raciborza.Przejechałem się ponad 600km.Wszystkie papiery złożyłem.Miało być pięknie,tanio,szybko.Pełny full wypas.Dzwonię pierwszy raz.Szef w Danii.pózniej,że tam było święto,w Polsce święto i takie tam pierdoły jak dla przedszkolaka albo i nie.Ciśnienie mi rośnie.Zwrotów nie widzę.Przestali odbierać telefony .Zadzwonił do mnie szef biura.Że sobie nie życzy takich telefonów.Kiedyś Polacy czekali po parę lat i było dobrze,a teraz to nie mają co jeść.Szef tej firmy to taki typek o ciemnej karnacji.Miejscowość to Kuznia Raciborska.To zgłosiłem to do prokuratury.No i natychmiast miałem na koncie kasę.Jeszcze mnie tylko wezwali do PG,czy wszystko jest ok.Można było oddać pieniądze?Myślę,że ten ciemnej karnacji Holender chciał sobie poobracać moją kaską jakiś czas.1500 juro to nie majątek.Nauczyłem się jednak kiedyś,że słowo droższe od pieniędzy(w Wiedniu).Natomiast co do szybkości zwrotu.Na to żadne biura nie mają wpływu.Poczytaj sobie.Tam nawet nie ma związku alfabetycznego.Kolega Kowalski dostał zwrot 6 m-cy wcześniej,moje nazwisko jest na literę L.Te szybkie zwroty to tylko marketing.Nikt nie ma wpływu na US holenderski.Belastingdienst.Skłaniam się do sugestii Janosika.Jeżeli my Polacy nie będziemy sobie pomagać nawzajem to jaką nacją jesteśmy?Przykre to co się widzi poza granicami Polski jak nawet Albańczycy się trzymają razem,a my co?tak nas postrzegają i doceniają jak widzą.......Bazujcie na sprawdzonych biurach o których piszą poważni ludzie.Mało ich ale są.I chwała im za to............ |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 10:26 am
|
|
|
Jak sie rozliczysz przed 1 kwietnia to chyba musisz dostac kase/odpowiedz do sierpnia jakos ? dobrze mysle... |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 12:19 pm
|
|
|
Nie, nie musisz dostać kasy przed jakims tam terminem, to jest mit. Ja się rozliczałem w połowie marca, a zwrot dostałem w grudniu. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 3:30 pm
|
|
|
Is uw aangifte vóór 1 april 2011 bij ons binnen? Dan krijgt u vóór 1 juli 2011 een voorlopige aanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen over 2010 en eventueel een voorlopige aanslag Zorgverzekeringswet. In de voorlopige aanslag staat hoeveel u moet betalen of terugkrijgt. De voorlopige aanslag is gebaseerd op uw eigen gegevens. Als wij uw gegevens hebben gecontroleerd, ontvangt u de definitieve aanslag over 2010.
hmmmmm |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 3:37 pm
|
|
|
voorlopige aanslag nie znaczy pieniądze :] To jest samo rozliczenie na papierze. |
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Wto Sty 18, 2011 3:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|