NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pon Mar 08, 2010 5:35 pm
Gdzie w Polsce można najlepiej rozliczyć?
Autor Wiadomość
Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 7:30 pm   

to nie jest tak, ze musisz dostac pieniadze do 1 lipca... ale Belastingdienst stara sie, w wypadku kiedy rozliczysz sie przed 1 kwietnia do 1 lipca przelac ewenutaly zwrot...

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 8:38 pm   

Duuvelke napisał/a:
to nie jest tak, ze musisz dostac pieniadze do 1 lipca... ale Belastingdienst stara sie, w wypadku kiedy rozliczysz sie przed 1 kwietnia do 1 lipca przelac ewenutaly zwrot...
No nie zawsze.Mój syn 3 razy (3 lata) rozliczał się zaraz na początku roku,zawsze do końca czerwca dostawał z Belestingu pisma tzn. decyzje, z dobrym numerem konta a pieniędzy nie ma do dzisiaj.

Duuvelke 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Sty 19, 2011 5:00 pm   

jedrzej2225 napisał/a:
No nie zawsze.Mój syn 3 razy (3 lata) rozliczał się zaraz na początku roku,zawsze do końca czerwca dostawał z Belestingu pisma tzn. decyzje, z dobrym numerem konta a pieniędzy nie ma do dzisiaj.

dlatego mowilam, ze Belastingdienst stara sie... a nie ze dostanie sie pieniadze, jak ktos wczesniej wspomnial...

sylwia_lelystad 
Gaduła nad gadułami :-)
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 2:00 pm   

No jak do dzisiaj nie dostal to jednak bym zadzwonila :)

Ok sorry u mnie w wiekszosci przypadkow znajomi jednak mieli do wrzesnia te pieniazki jak sie rozliczali szybciej.

Ale jest tez mnostwo ludzi ktorzy "mysla" ze sa rozliczeni i czekaja i czekaja na pieniazki.

Moja rada - czekasz rok ? nie czekaj dwoch zadzwon lub popros kogos o tel. do belastingu, po prostu informacyjny, czy dostali twoje rozliczenie i co aktualnie z nim robia.

:039:

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 2:24 pm   

Suska tylko że to nie moje rozliczenie a syna,który pracuje w NL tylko w okresie wakacji.Nie wiem czy mam w ogóle prawo bytać sie w kogoś imieniu. A rozliczenia zostaly zrobione bo otrzymałem na mój adres listy z Belastingu z prawidłowym numerem konta.Moze problem jest w tym że ten numer konta należy do mnie.(syn otrzymywał pensje na moje konto)

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 3:06 pm   

jedrzej2225 napisał/a:
Suska
? ;)

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

ogrodnik31 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 8:12 pm   

Sylwia ja za 2007 dostałem zwrot w 2009 w lipcu.Te terminy są teoretyczne :039:

Duuvelke 
Mega gaduła

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 10:10 pm   

jedrzej2225 napisał/a:
Nie wiem czy mam w ogóle prawo bytać sie w kogoś imieniu. A rozliczenia zostaly zrobione bo otrzymałem na mój adres listy z Belastingu z prawidłowym numerem konta.Moze problem jest w tym że ten numer konta należy do mnie.(syn otrzymywał pensje na moje konto)

jesli masz pozwolenie syna, aby w jego imieniu zadzwonic... to nie powinni robic problemu... musisz znac tylko jego dane... zazwyczaj pytaja sie o BSN, date urodzenia, adres zameldowania... czasem wystarczy tylko BSN... zalezy na kogo sie trafi...

a czy podajac nr konta podales, ze to twoje konto czy syna?? bo jesli podales, ze to konto syna to pewnie przelew im wraca...

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Pią Sty 21, 2011 6:37 pm   

Właśnie wczoraj pofatygowałem sie osobiscie do Belastingu i całe szczęście bo skarbówka wyliczyła że za 2008 nie należy sie zwrot,natomiast 2009 był rozliczony na złym formularzu.Złozyłem wraz z ksiegowym odwołenie i za nastepny rok nowe zeznanie.I teraz wszystko powinno byc dobrze.

Odpowiedz do tematu