proszek/plyn do prania dla dzieci |
Autor |
Wiadomość |
angelika
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 39 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 141 Skąd: Holandia, GLD
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 12:42 pm proszek/plyn do prania dla dzieci
|
|
|
czy jest w NL proszek/plyn do prania ciuszkow noworodka i malych dzieci??w Polsce jest np. Lovela, platki mydlane, a tutaj nic nie widzialam. Moze ktos sie orientuje w tym temacie?? |
Ostatnio zmieniony przez angelika Pią Sty 21, 2011 12:51 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Bułka99
Poczatkujacy Bulka99
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 2:47 pm
|
|
|
Ja kupuję Ariel, taki z dzieckiem na obrazku, jest bardzo dobry również. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 2:57 pm
|
|
|
Moja zona po Neutralu dostala strasznego uczulenia, pierzemy ubrania malego razem z naszymi w normalnym Arielu i nie ma problemow. Dodatkowa wygoda jest taka, ze wstawiasz jedno pranie a nie osobno dzieciece osobno nasze. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
angelika
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 39 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 141 Skąd: Holandia, GLD
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 3:06 pm
|
|
|
dziekuje za odpowiedzi |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 3:09 pm
|
|
|
Ja niedawno prałam wszystko dla mojej spodziewanej kruszynki i właśnie też zaopatrzyłam się w Neutral, bardziej za poleceniem koleżanki której córka cierpi na atopowe zapalenie skóry i to jest jedyny płyn który nie podrażnia jej skóry.
Ale czytając co m4rcin napisał widzę że co człowiek to inaczej... mam nadzieję że nie będę musiała po porodzie wszystkiego prać w czym innym... |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 4:32 pm
|
|
|
a co ciekawe - maly nie mial uczulenia na neutral... Tylko moja zona Wiec nasza rada jest taka - wyprac swoje rzeczy w neutralu ponosic troche i zobaczyc czy sie nie ma uczulenia. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 8:21 pm
|
|
|
przez pierwszy rok pralam ubranka tylko w plynie do prania... Neutral... niestety moj maz jest uczulony na nie ktore proszki...
plyn do plukania zaczelam stosowac dopiero po 12 miesiacach... tak mi tutaj doradzano...
jak bylam w Polsce z malym, to kupilam specjalny proszek do prania dla dzieci... i co dziwnego malego od razu wysypalo... tak wiec proszki dzialaja na kazdego inaczej... |
|
|
|
|
nicola
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 22 Maj 2009 Posty: 52
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 8:31 pm
|
|
|
moje dziecko ma takze atopowa skore i lekarka kazala prac ubranka w plynie neutral lub puur eerlijk tego drugiego nie probowalam jeszcze ale od neutralu skora sie poprawila, takze w albercie jest proszek matka z dzieckiem na obrazku nie pamietam nazwy to takze dzieciecy proszek i dobrze po proszku 2 razy plukac ubranka |
|
|
|
|
bermar2645
Poczatkujacy Lidka
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 4:02 pm
|
|
|
ja piorę mojej 7 miesięcznej córci w Arielu i kupuję płyn do płukania FEE soft premium thermo kupuje w Aldi JEST SUPER i długo pachnie a ubranka są bardzo milutkie polecam pozdrawiam |
_________________ Hejka mieszkam już ponad rok w Holandii z mężem i 7 miesięczną córcią, chętnie poznam mamusie z okolic. Dnie spędzam z córcią miło było by dla odmiany pogadać po polsku pozdrawiam |
|
|
|
|
|