Przesunięty przez: Gochna H Śro Sty 12, 2011 5:34 pm |
weterynarz |
Autor |
Wiadomość |
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 8:14 pm
|
|
|
karolcia88, a ten pies to po polsku szczeka, ze potrzebny mu pl weterynarz? jezeli nie dogadasz sie w innym jezyku niz pl, to pogoogluj troche za potrzebnym slownictwem (nazwy szczepien, paszport, czip, itp.) i idz do tubylczego doktora. jezeli wszystko z pieskiem w porzadku, to spokojnie sobie poradzisz.
a swoja droga to niezle zaczynasz... 4 pierwsze posty na forum i wszystkie takie same... |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
karolcia88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 8:43 pm
|
|
|
heh...bardzo smieszne:) tylko z tego co widze po postach to ci holenderscy za bardzo nie dorownuja do polskich;/ dlatego zalezy na polskich namiarch...wszystko z psem jest dobrze do pierwszego odrobaczania a po tym moga zaczac sie problemy mialam juz taka sytuacje wiec wole byc juz ostrozna |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 8:48 pm
|
|
|
jak do tej pory nie mialem zadnej zlej przygody z holenderskimi weterynarzami (a kilku juz odwiedzilem z 2 kotami). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Sty 05, 2011 9:00 pm
|
|
|
karolcia88 napisał/a: | dlatego zalezy na polskich namiarch... |
W polsce jest tych super weterynazy pelno . Wybiwz sie do polski i tam zaszczep.
Ja osobiscie mam 2 psy bardzo wrazliwe i nadodatek bardzo zadka rasa i do tej pory kazdy weterynaz gdzie one byly leczone spelnial wszystkie warunki naprawde dobrze . karolcia88 napisał/a: | tylko z tego co widze po postach to ci holenderscy za bardzo nie dorownuja do polskich | a ja widze ze naprawde przewazajaca ilosc wypowiadajacych sie tu w temacie nie miala zadnych problemow . |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
kaskanl
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Gru 2010 Posty: 9
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 7:30 pm
|
|
|
karolcia88 zyczliwi rodacy ci poradzili (moi drodzy po co tyle zlosliwosci?) Przeczytaj powyzszy moj post a bedziesz miala namiar na naprawde dobrego weta. Jesli jestes z okolic Eindhoven to sie wybierz, jesli nie to zawsze mozna dojechac. Lekarz lekarzowi nie jest rowny, sa dobrzy z powolania ale i sa konowaly! Szkoda tylko testowac na psie, bo moze to was drogo kosztowac ja niestety z pierwszym psiakiem tak mialam, do dzis sobie niemoge tego udarowac. NAPRAWDE szczerze go polecam, ale niestety to holender jesli nie mowisz po nl to w ''google/tlumaczu'' napisz sobie na karteczce co chcesz aby psiakowi zrobil (szczepienia, czip itp) a niebedzie problemu. Ja psy rejestrowalam w gemente.
Powodzenia. |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 1:41 am
|
|
|
kaskanl napisał/a: | karolcia88 zyczliwi rodacy ci poradzili (moi drodzy po co tyle zlosliwosci?) |
pytanie bylo nie o dobrego weterynarza, a o polskiego... wiec zyczliwi rodacy poradzili. a gdzie trafilas na zlosliwosc? |
|
|
|
|
kaskanl
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Gru 2010 Posty: 9
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 4:02 pm
|
|
|
A Pani powyzej ''w polsce jest tych super lekarzy pelno''. Wybierz sie... Beznadziejne sa takie odp. Jesli sie ktos o cos radzi to albo mu trzeba odpowiedziec albo ugrysc sie w jezyk Wiem ze jej chodzilo o polskiego weta, ale sadze ze takiego tu nieznajdzie? Lekarzy rodzinnych jest niewiele a co dopiero weterynarz. Ja przynajmniej takiego nie znam, ale szczerze polecam tego holendra bo jest w 100% lekarzem z powolania. A co ona zrobi, (moze znajdzie pl?), to tez moze napisze? Zeby pomoc innym. A weterynarza tak czy siak jakiego musi miec, jak ma szczeniaka. To chyba lepiej miec dobrego niz testowac. |
|
|
|
|
Lida29
Poczatkujacy Lida
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 7:34 pm
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | Mam pytanie dotyczące ubezpieczenia dla psiaka. Piesio ma polski paszport (unijny znaczy ), jeszcze nigdy nie byłem z nim u weta w Holandii. W związku z tym moje pytanie, czy nie ma problemu z ubezpieczeniem psa tutaj, czy raczej powinienem najpierw iść z nim do konowała, zarejestrować go tutaj, nie wiem czy mają jakiś system rejestracji psów? |
Ja swoje pieski ubezpieczyłam przez neta w Proteq,jedyne czego wymagają to nr.chipa no i oczywiście podstawowe informcje.Naprawdę polecam!Mam dwa psy i wypadły mi w tym roku dwie operacje za przeszło €1000 łacznie,a zapłacę tylko 19% z tej sumy.
Jeśli chodzi o wetów,to też mam niezbyt dobre zdanie-przynajmniej o dwóch klinikach w mojej okolicy-mój pies narażony był na utratrę wzroku-jeden wet zbagatelizował objawy,zbadał psa na oko,drugi natomiast źle zdiagnozował psa i przepisałmu krople do...USZU!Na szczęście znalazłam konkretną klinikę 20km.od miejsca zamieszkania!Życzę Wam tego samego,bo znam to uczucie bezradności!
Serdecznie pozdrawiam!!! |
Ostatnio zmieniony przez Lida29 Śro Sty 12, 2011 8:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 8:21 pm
|
|
|
Dobra, wniosek o ubezpieczenie poszedł. Wziąłem maksymalne, włącznie z Aanvullend Ziektekostenpakket. Mała różnica, a nigdy nie wiadomo co się wydarzy. Ale numeru chipa nie trzeba było podawać, chyba że w późniejszym czasie w jakis sposób będą chcieli. Dzięki za podpowiedzi. |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 8:26 pm
|
|
|
ja mam koty ubezpieczone w petplan. jak do tej pory nie zakwestionowali mi zadnego rachunku (wszelkiego rodzaju kontrole, szczepienia, itd. + operacja ponad 1000e). |
|
|
|
|
angelaw
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 9:44 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | ja mam koty ubezpieczone w petplan. jak do tej pory nie zakwestionowali mi zadnego rachunku (wszelkiego rodzaju kontrole, szczepienia, itd. + operacja ponad 1000e). |
a moge spytac które ubezpieczenia u nich masz wykupione?
sa tam 3 rodzaje a ja nie bardzo znam holenderski i chciałabym poradzic sie które wg Ciebie jest wystarczające?
mam kotke 8 miesiecy juz po sterylizacji i mysle nad ubezpieczeniem jej... |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 10:03 pm
|
|
|
angelaw, mam "Totaal Pakket" + "Reisverzekering Wereld" |
|
|
|
|
angelaw
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 10:07 pm
|
|
|
zaq dzieki |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 10:15 pm
|
|
|
angelaw, co do myslenia o ubezpieczeniu to polecam. moj kot raz sie najadl reklamowki i prawie wyprawil sie na tamten swiat. koszt opreracji, badan, wizyt kontrolnych i lekarstw to prawie 1500e. |
|
|
|
|
angelaw
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 10:23 pm
|
|
|
tak tylko zastanawiam sie ktore?
nie wiem dokładnie czym sie róznia oprócz kwot maksymalnych zwrotu w razie czego...
napisałam zapytanie o informacje w jezyku angielskim zobaczymy co odpiszą... |
|
|
|
|
|