Przesunięty przez: Gochna H Nie Sty 16, 2011 11:05 pm |
Wegmisbruikers |
Autor |
Wiadomość |
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 9:05 pm
|
|
|
Tiaa, niedawno miałem imprezę swiąteczną z pracy, było nas tylko dwóch Polaków, jako że impreza była od razu po pracy, wypilismy po piwku, przegryźlismy te ich pseudozakąski, i do domu. Większosć Holendrów tak ładowała w siebie browary i wino, że kelnerki nie nadążały z wymianą pokali i kieliszków. Potem w wesołej atmosferze odprowadzali się do aut i jechali wesoło do domów |
|
|
|
|
Neela
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 5:01 pm
|
|
|
O tym ze Holendrzy pija i to znacznie więcej niż Polacy wystarczy przekonać się na imprezach.. tyle tylko ze zazwyczaj jedna osoba jest Bob'em i odwozi pozostałe do domu, wiec teoretycznie nie jest tak głośno o pijanych Holendrach, ale nie znaczy to ze ich nie ma.. po prostu im latwiej pisac o Polakach, Rumunach czy Bulgarach bo sie bardziej rzucamy w oczy z piciem i chodzeniem po pijanemu np po miescie...
Ale jako ciekawostkę o piciu Holendrów powiem wam, ze jak leciałam Turkish Airlines i siedzieliśmy z moim facetem tak w połowie samolotu, to choć chciał spróbować tureckiego piwa Efes niestety go... zabrakło, i bardzo nas przepraszała obsługa ale pasażerowie przed nami skonsumowali wszystko... a 80% pasażerów była Turkami, często całymi rodzinami wiec raczej nie pili, ale Holendrzy wołali po parę razy po alkohol i bardzo głośno się zachowywali, obrażali stewardessy... niestety za granicą nie są już tak "porządni" za jakich chcą uchodzić w Holandii.. |
|
|
|
|
zibil
Poczatkujacy

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 8:58 pm
|
|
|
Sytuacja zmieniła się od czasu kiedy w Holandii zwiększyła się liczba Polaków.Wczesniej policja tak samo była pobłażliwa w stosunku do Polaków jak i do Holendrów.słyszałem o takim przypadku że policja podczas zatrzymania kompletnie pijanego polskiego kierowcy odwoziła go do domu bez żadnych konsekwencji.Albo zataczającemu się w nocy rowerzyscie zwracała uwagę żeby zapalił światło.Wszystko sie zmieniło z powodu braku umiaru myślę.pozdrowionka |
_________________ zibi |
|
|
|
|
|