Dofinansowanie do ubezpieczenia a brak pracy. |
Autor |
Wiadomość |
anna1988
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 8:50 pm Dofinansowanie do ubezpieczenia a brak pracy.
|
|
|
Witam
moze ktos z was wie,co sie dzieje w sytuacjii,gdy,nie mam pracy a mieszkam i jestem zamedowana w Holandii,pobieram takie zasilek na dziecko,mam zamiar wrocic do pracy dopiero w lipcu tego roku. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 8:52 pm Re: Dofinansowanie do ubezpieczenia a brak pracy.
|
|
|
anna1988 napisał/a: | Witam
moze ktos z was wie,co sie dzieje w sytuacjii,gdy,nie mam pracy a mieszkam i jestem zamedowana w Holandii,pobieram takie zasilek na dziecko,mam zamiar wrocic do pracy dopiero w lipcu tego roku. |
Witam,
Jak płacisz ubezpieczenie to chyba dofinansowanie Ci sie należy ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
yogobellla
Nieśmiały użytkownik

|
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 9:29 pm
|
|
|
dofinansowanie jest zalezne od zarobkow wiec jesli ktos nie ma dochodow to mu sie nalezy okolo 69 euro , ale z rodzinnym i z dodatkiem na dziecko jest inaczej jesli sie nie ma dochodow to zostaje ono wstrzymane
monika |
Ostatnio zmieniony przez mavd Sob Sty 22, 2011 9:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 9:35 pm
|
|
|
z rodzinnym to wiem, ze sie nie nalezy jesli sie nie pracuje... ale na stronie toeslagen.nl jest napisane:
"Uw inkomen is niet te hoog of u hebt geen inkomen."
http://www.toeslagen.nl/p...3.html#P52_5479 |
|
|
|
|
yogobellla
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 9:36 pm
|
|
|
hmmmm.......... mi nie wstrzymali a tez pobieram dodatek na dziecko i rodzinne , a tym roku dofinansowanie do ubezpieczenia wzroslo mi o 1 euro i dostaje 70
Ale w sumie rodzinne i dodatek pobieram od miesiaca wiec moze mi wstrzymaja .............. ?? |
_________________ http://www.suwaczek.pl/cache/8f9a38e316.png[/url] |
Ostatnio zmieniony przez yogobellla Sob Sty 22, 2011 9:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 9:44 pm
|
|
|
raczej na koniec roku sie moze okazac, ze trzeba bedzie zwracac. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
yogobellla
Nieśmiały użytkownik

|
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 9:57 pm
|
|
|
dostajesz rodzinne na siebie czy partnera?? bo jesli na partnera, ktory pracuje to kinderbijslag wam sie nalezy... i drugie pytanie czy zglaszals w SVB, ze nie pracujesz??
sam meldunek w Holandii nie wystarczy aby dostac kinderbijslag... |
|
|
|
|
yogobellla
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 10:06 pm
|
|
|
no ja dostaje na siebie , nie wykazuje tu partnera w dokumentach , a wniosek do SvB wypelnial mi znajomy przez internet bo ja w pismie z holenderskim jestem na bakier wiec nie wiem , ale z tego co pamietam nie bylo tam pytania o prace ....... chyba , pamietam tylko pytania o to czy mieszkalam za granica w cigu ostatnich 5 lat , moja odpowiedz byla Tak , bo mialam przerwe w meldunku , wiec taka musiala byc , tak mi przynajmniej tlumaczyl sasiad |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 10:16 pm
|
|
|
hmm... no to nie wiem... ale radze skontaktowac sie z SVB...
ja spotkalam sie z przypadkiem gdzie dziewczyna (polka) urodzila dziecko w Holandii i wystapila o kinderbijslag... miala tutaj tylko meldunek, nie pracowala.. i odmowiono jej, poniewaz stwierdzono, ze nic ja nie laczy z Holandia... |
|
|
|
|
yogobellla
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 10:20 pm
|
|
|
Tak tez zrobie , poprosze sasiada o pomoc zeby nie bylo niedomowien ......... Wole sie nie zdziwic pod koniec roku , ze musze jakies pieniadze oddawac , kurcze jak to czlowiek nic nie wie.............. hehe
No ale nieznajomosc prawa szkodzi jak to mowia ... a nie sztuka tylko brac przeciez |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 10:22 pm
|
|
|
w formularzu jest rowniez pytanie na temat pracy... |
|
|
|
|
yogobellla
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 10:26 pm
|
|
|
no wlasnie nie pamietam tego , ale skoro mowisz ze jest to pewnie zgodnie z prawda zaznaczylismy ze nie pracuje , w kazdym razie lepiej dmuchac na zimne i sie upewnic |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 10:36 pm
|
|
|
sprawdzalam w formularzu, ktory ja dostalam do domu... i w sumie pytaj sie czy w tym momencie pracujesz poza granicami Holandii i czy pracowalo sie przez ostanie 12 miesiecy poza granicami Holandii...
ale na stronie SVB znalazlam, ze jesli sie nie pracuje w Holandii to powinno sie to do nich zglosic... bo oni sprawdzaja nasze dane w Gminie i w Belastingdienst... |
|
|
|
|
|