's-Hertogenbosch - kilka pytan ... |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 7:20 pm 's-Hertogenbosch - kilka pytan ...
|
|
|
Witam,
Panowie i Panie mam pytanie czy jest ktoś z usterów kto mieszka dłuższy czas w tym mieście ??? Bo mam kilka pytań m.in ;
- jakie biura pracy polecacie albo czy znacie jakieś gazety,strony internetowe,portale gdzie są aktualne oferty pracy bezpośrednio od danego pracodawcy ( głównie chodzi mi o oferty pracy fizycznej magazyny , fabryki itp gdzie angielski wystarczy )
- co ciekawego polecacie do odwiedzenia w tym mieście jakieś zabytki , ciakawostki itp
- jakie cluby , dyskoteki polecacie gdzie można kulturalnie i miło spędzić czas ( miejsca gdzie wpuszczają osoby z polskim ID ale też jest kultura i odpowiedni poziom - tzn w miare czyste toalety , brak "borut " , dresów itp
- gdzie najlepiej pod wieczór zostawić auto ( NA PL BLACHACH ) mam na mysli parking płatny , teren z monitoringiem itp bo "ponocz" nie warto zostawiać w każdym miejscu bo można po powrocie zobaczyć " pamiątke " np przebita opona , brak rejstracji , szlaczek na masce itp - może to są bajki ale wole spytać niż potem żałować ...
Co myslicie o życiu w tym mieście jak Wam sie tam podoba ???
Za wszelkie odp , porady , sugestie dziękuje
Pozdrawiam Serdecznie |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 7:37 pm
|
|
|
bardzo fajne miasto do mieszkania, zabytki... to masz wszystko w centrum, od kosciala sw jana bodajze do muzeum boscha i muzeum brabancji... co do knajp to najlepsze sa w okolicy kosciola sw jana, pelno knajp, ja polecam klimatyczny plein 79 (bodajrze) na rynku glownym, znajduje sie w piwnicach. z samochodem nigdy nie mialem problemu, a parkowalem w wielu miejscach... zazwyczaj jak ide do miasta to zostawiam pod dworcem na parkingu, sucho i tanio w miare...
co do ciekawostek to lubie park co sie znajduje w okolicy centrum:)
pozdrawiam
jak cos jeszcze to daj znac
aha, polecam jeszcze verkadefabriek (wrzuc w google'a) bardzo fajna knajpka z kinem - filmy raczej nie z 1 stron gazet, co lubie |
|
|
|
|
angelaw
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 8:39 pm
|
|
|
jesli ktoś lubi starsze miasta z klimatem to własnie Hertogenbosch takie jest
sam rynek jest bardzo ciekawy, nie brak sklepów,pubów i miejsc do spacerowania
co do dyskotek nie pomoge bo zwyczajnie nie chodzę
co do samego mieszkania tutaj to zależy od dzielnicy w której sie mieszka, jak pewnie w wiekszości miast
ja nie narzekam mieszkam tutaj od ponad 3 lat |
Ostatnio zmieniony przez angelaw Nie Sty 23, 2011 8:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
opgezwolle
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 2:35 pm
|
|
|
mieszkałem w Den Bosch tylko 3 miesiące wiec za bardzo nie pomoge jesli chodzi o konkretne nazwy klubów czy innych atrakcji ale powiem ci polecam ze w tym miescie mozna sie zakochać naprawde ma klimat polecam |
|
|
|
|
dymeks87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 16, 2011 6:07 pm
|
|
|
Miasto bardzo fajne jak dla mnie. Ładne, mądrze zorganizowane i ogólnie wywarło na mnie dobre wrażenie.
Minusy:
- drogie i ciężko dostępne mieszkania
- jak trafisz do złej dzielnicy to za sąsiadów masz tylko marokańców
(ale to w sumie minusy całej Holandii)
Ogólnie miasto polecam |
|
|
|
|
|