NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
informacje o firmie axell
Autor Wiadomość
jacenty99 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 09, 2010 1:27 pm   informacje o firmie axell

Witam wszystkich serdecznie czy ktos aktualnie wyjechal przez firme posredniczaca axell ja wlasnie dostalem propozycje i chcial bym sie dowiedziec calej aktualnej prawdy na ich temat..prosze o opisy z gory dziekuje..:)

maksioo 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Gru 13, 2010 7:15 pm   

Witam, widze ze nikt sie nie kwapi do odpowiedzi wiec bede pierwszy. Co do firmy axell pracuje tu juz ponad 8 tygodni i moge kilka slow powiedziec na temat owej agencji pracy. jesli chodzi o pieniadze jestem zadowolony nigdy nie bylo spoznienia z wyplata, wiekszy klopot jest z solarisami (kwitek z wyliczeniem godzin i wyplaty) patrzac na inne agencje pracy(polskie) to jest ok. co do lokacji zalezy jak trafisz, mieszkam na mieszkanku ale sa rowniez hotele (blee) i bangalowy ktore sa napewno lepsze od hoteli (bynajmniej te ktore ja widzialem), wracajac do pracy jesli trafisz na syncreon (a jest to podstawowa przemielnia axlla) to czasami jest kicha duzo stand by'i. ale agencja ta ma wiele innych firm w ktorych mozna sie zalapac. Ogolnie rzecz biorac polecam. Masz pytania pisz na gadu 857484 chetnie odpowiem na twoje pytania

waliza 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Gru 13, 2010 7:38 pm   

ja szczerze nie polecam, to jedna z najgorszych firm pośredniczących pracy. Pracowałem ledwie miesiąc i przeniosłem się do innej agencji, mimo, że nieidealnej to i tak o niebo lepszej niż axell.

A więc po kolei-

1. Są duże przestoje w pracy, kumpel siedział tydzień na domku, ponieważ powiedzieli mu, że brak pracy dla niego. Kasę za domek ściągnęli oczywiście.

2. Domki (nie wiem jak w zimie) to są kempingi niekiedy z grzybami na ścianach, pralka płatna, o internecie czy polskiej TV możesz sobie pomarzyć. 4 osoby w małym kempingu, ciasno jak jasna cholera.

3. Za ten kemping ściągają ci 240 €, śmiech na sali.

4. Problem z załatwieniem czegokolwiek u koordynatorów, ponieważ przeważnie nie odbierają telefonów. Nawet jak pilna sprawa nie odbierają telefonów alarmowych, wiem, ponieważ kolega próbował się dodzwonić i nic.

5. Chaos, chaos i jeszcze raz chaos. Raz kolesie przyjechali w sobotę ok. północy na kemping i mieli problem z zakwaterowaniem i nikt telefonów nie odbiera, a jeśli już to z pretensjami, że nie tak późno dzwonią. Syf.

5. Czasem spóźniają się z odwozem pracowników z miejsca pracy do mieszkania (raz czekaliśmy 3 h na transport)

6. Generalnie na forach przeważa opinia, że Axell to jedna z najgorszych firm, ludzie na ośrodku także strasznie narzekali, wiele osób szybko rezygnowało bądź szukało innej pracy na własną rekę.

7. Częste błędy w solarisach.

Ogólnie syf, kiła i mogiła :021: zamiast Axlla to już radzę ci pracy w Polsce szukać :)

LeGolasik 
Gaduła nad gadułami :-)
LeGolasik

Wysłany: Wto Gru 14, 2010 6:17 pm   

Z tego co słyszałęm ( w lato firma w której pracuję współpracuje z Axllem ) to wszystko ok.I kasa się zgadzała, i pasek z wypłaty był na czas, i kontakt z koordynatorami.Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe - Zaandam - porażka ok.Utrechtu - spoko.

Kurt Cobain

fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 2:59 pm   

Odpowiedz do tego tzw.walizka: Co do Axlla nie zgadzam sie z toba.A wiec tobie polecam lokacje Allin a prace w pollux.To wtedy zobaczysz ze z placzem bedziesz chcial wrocic do Axlla gwarantuje.W Axllu mozesz wszystko zalatwic,nawet nie znajac jezyka angielskiego masz szanse pracowac w Syncreonie,jesli jestes dobrym pracownikiem masz szanse zostac i nie miec tyle stend by,bo o swoje interesy dbasz sam a nie biuro.Jesli widza w pracy ze chcesz pracowac a nie migasz sie to pomoga ci i tyle.Lokacje sa suuuper nawet Hotel rewelka teraz to wiem.A jesli chcesz mieszkac w luxusie polecam Eu-People.Sprawdz na necie tak one wygladaja na zywo. :039: .A i pamietaj Axell to jedno z nie licznych biur ktore placi stawki 125%,150%.A znam kilka takich biur ktore nie maja tych stawek wcal, niby sa ale ich nie widzisz bo masz platne za normalne godziny.Zreszta zobaczysz sam.Ciao

Adi81 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 15, 2011 3:45 pm   

A orientuje sie ktoś może jak wygląda rozmowa tel. po angielsku w Axllu :039: o co tam mjej więcej pytają?

fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Wysłany: Pon Sty 17, 2011 8:37 pm   

Adi81 :A wiec pytaja o podstawowe rzeczy jak sie nazywasz ile masz lat.Dotychczasowa praca.Wystarczy odpowiadac prosto.Mnie tak pytano.Jedna rada nie wstydz sie mowic nawet z bledami.Oni to docenia ze sie nie boisz i masz szanse na powodzenie i tego tobie zycze, dasz rade.Ich interesuje tylko to czy nie sciemniasz ze umiesz podstawowo angielski.Acha swieta sa platne nawet gdy masz wolne.Jak idziesz do pracy masz 150 Proc.platne w syncreonie bylo 200.A jesli masz wolne 100 proc. Nie we wszystkich biurach placa.Pozdrawiam

Adi81 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 7:55 pm   

Dzięki wielkie fufu1979 za info myślałem że bedzie trudniej :119: ale jak w Exoticu sobie poradziłem to tu też powinno być dobrze. Jeszcze niech powiedzom że jade na Parc Patersven to będzie git :033: Pozdrawiam

fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 10:11 pm   

Nie ma sprawy powodzonka zycze.Pamietaj dbaj o swoje interesy sam a bedzie good.Pozdrawiam.

piotrektalma 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 8:06 pm   

Axell... ciagle korekty na salarisach... jak poszedlem z tym do trenerki z UWV to sami sie zaskoczyli na 4 tygodnie pracy mialem 12 stron salarisow. Poza tym wszystko w porzadku, nigdy nie bylem na zadnym z hoteli moze dlatego moge ich pochwalic. Czasami zdarzaja sie jakies pomylki z godzinami ale wszystko spokojnie da sie zalatwic. Jezeli nie masz zamiaru zostac w Holandii na stale to polecam to biuro. I jak poprzednicy pisali. Pilnowac samemu swoich interesow. Pozdrowienia dla blokkerowców ;]

Odpowiedz do tematu