Przesunięty przez: Gochna H Wto Gru 10, 2013 10:11 pm |
Jak to jest ze zwierzętami w NL |
Autor |
Wiadomość |
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 3:29 pm
|
|
|
Sethrea napisał/a: |
Szczepienia i odrobaczanie sa oczywiscie obowiazkowe i jest to bardziej rygorystycznie sprawdzane niz w Polsce.
|
Obowiazkowe jest tylko szczepienie przeciw wsciekliznie, inne szczepienia oraz odrobaczanie nie sa obowiazkowe. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 3:38 pm
|
|
|
Z tego co wiem, szczepienie przeciwko wściekliźnie też nie jest obowiązkowe. I oczywiście, że Holendrzy bardzo lubią zwierzaki, ale swoje. Ja od ponad roku próbuję zmienić lokum, ale z psem mi się nie udaje. A co do schronisk, to przynajmniej w Północnej Brabancji zwierzaki, które tam trafią, o ile nie znajdzie się ich właściciel bądź nowy opiekun są po prostu usypiane. Już nawet jakieś organizacje ekologiczne przeciwko temu protestowały. Co nie zmienia faktu, że na ulicy wszyscy na pieska reagują pozytywnie. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 3:55 pm
|
|
|
bagniaczka napisał/a: | Z tego co wiem, szczepienie przeciwko wściekliźnie też nie jest obowiązkowe. |
Dokladnie, wlasciwie to obowiazuje tylko przy przekraczaniu granicy - przywoz psa do Holandii jak i wywoz stad.
Mam juz drugiego psa i jakos nigdy nie bylam nekana ani przez weterynarza ani przez zadna inna instytucje. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Czw Sty 27, 2011 3:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sorlikowski
sorlikowski
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 2:47 pm
|
|
|
Przy okazji mam pytanie. Mam dostac od znajomego pieska, ale nie ma zadnych papierow (szczepien itd), poniewaz wlasciciel nie dopilnowal i piesek "zjadl" wszystkie dokumenty jak byl calkiem maly. Wprawdzie mozna chyba byloby odzyskac papiery szczepien u weterynarza, ktory je robil, a co z reszta? Pomozcie... |
|
|
|
|
Lida29
Poczatkujacy Lida
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 4:00 pm
|
|
|
sorlikowski napisał/a: | Przy okazji mam pytanie. Mam dostac od znajomego pieska, ale nie ma zadnych papierow (szczepien itd), poniewaz wlasciciel nie dopilnowal i piesek "zjadl" wszystkie dokumenty jak byl calkiem maly. Wprawdzie mozna chyba byloby odzyskac papiery szczepien u weterynarza, ktory je robil, a co z reszta? Pomozcie... |
Jeśli chodzi o szczepienia,to napewno jego wet ma wszystkie dane w bazie.Książeczkę zdrowia,która pełni też rolę paszportu wyrobisz u weta bez problemu(koszt.ok.€5). |
|
|
|
|
zielaczysko
Gaduła Zielaczysko
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 108 Skąd: Łódz-Den Haag;)
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 7:52 pm
|
|
|
Witam.
Czas by odświeżyć temat .
Mam w planach zakupić maleńkiego kotka rasy Devon Rex.Ponieważ najprawdopodobniej odbierzemy malucha przed szczepieniem na wściekliznę ,szukam jakiegoś weterynarza w Den Haag bądź okolicy.I druga sprawa,jeśli nie będziemy mieli paszportu to czy istnieje możliwość wyrobienia go u weterynarza w NL?Jeśli tak to jaki to koszt i ile kosztuje wizyta/szczepienie? |
_________________ Zło zawsze powraca......................... |
|
|
|
|
|