Przesunięty przez: Gochna H Śro Sty 19, 2011 4:54 pm |
Konto bankowe |
Autor |
Wiadomość |
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 3:46 pm
|
|
|
Nie orietuje sie,czy trzeba byc zameldowanym,bo kiedy ja otwieralam konto to mialam juz meldunek.Ale wiem,ze mozesz otworzyc kiedy pracujesz legalnie w NL.Moj szfagier otwieral tak bez meldunku,ale mial prace legalna.Pozdrawiam |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 5:19 pm
|
|
|
Niunia27 napisał/a: | Ja mam konto w Rabobank.Przez pierwsze 2 lata nic nie placilam za nie.Ale zaraz po otwarciu musiałam jednorazowo zaplacic cos ok.25 €(nie wiem jak jest teraz)-mowa o koncie podstawowym.Teraz od nowego roku bede placic ok.6 €,ale nie jestem pewna czy na miesiac czy na kwartał.Przelewy,wyplata srodków nic nie kosztuje.Ale za to kosztuje az 7,50€ wplacenie przez sama siebie pieniedzy na konto tzw.Storing.Jest kilka rodzaii kont bankowych i za kazde inaczej sie placi.Pozdrawiam | Chyba niezupelnie
Storten tot een maximum van zes keer per kalenderjaar is inbegrepen bij uw betaalpakket. Daarna betaalt u € 6,30 per storting.
Heeft u niet het hele jaar een rekening bij de Rabobank, dan kunt u naar rato een aantal gratis stortingen doen.
Voorbeeld 1.Uw rekening wordt op 1 augustus geopend. U kunt 3 keer gratis storten.
Uitleg: 5 maanden / 12 maanden x 6 stortingen = 2,5. Dit ronden we af naar boven.
Voorbeeld 2.U heeft uw rekening per 15 juli opgezegd. U kunt 4 keer gratis storten.
Uitleg: 6,5 maand / 12 maanden x 6 stortingen = 3,25. Dit ronden we af naar boven.
6 razy rocznie za darmo.Storing to awaria,storten to wplata,wplacac |
Ostatnio zmieniony przez Mathnl Pią Sty 21, 2011 5:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 6:04 pm
|
|
|
Mathnl,hcialabym zauwazyc,ze nie napisałam ze pierwsze kilka razy jast darmo,tylko,ze wogule jest jakakolwiek oplata.
Wykazales sie znajomoscia jezyka,czy zerznales z kartki papieru?
Pomylily mi sie wyrazy,a ty okazales sie na tyle mily,ze mnie poprawiles.DZIEKI SERDECZNE
PS.Teraz jest koszt ok.7€ |
|
|
|
|
Mathnl

|
|
|
|
|
Aleksandra_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 5:55 pm
|
|
|
Zebyzalozyc konto w banku meldunek na 100% nie jest konieczny (przynajmniej w abn), wystarczy dowod i adres do korespondencji, wyplata pieniedzy na terenie holandii jest darmowa z kazdego bankomatu. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 6:07 pm
|
|
|
Aleksandra_,
Cytat: | wyplata pieniedzy na terenie holandii jest darmowa z kazdego bankomatu. |
nie zapominaj o tym ,ze za ''prowadzenie'' konta przez bank jest pobierana kwartalna/roczna stala oplata
jak tak dobrze policzyc, to nie ma nic za darmo, nawet pinowanie z automatu nie jest tak naprawde darmowe |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
nom
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 10:40 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | nawet pinowanie z automatu nie jest tak naprawde darmowe | możesz bliżej przybliżyć co znaczy pinowanie z automatu? |
|
|
|
|
.:Paco:.
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 12:32 am
|
|
|
Aleksandra_ napisał/a: | Zebyzalozyc konto w banku meldunek na 100% nie jest konieczny (przynajmniej w abn), wystarczy dowod i adres do korespondencji, wyplata pieniedzy na terenie holandii jest darmowa z kazdego bankomatu. |
jak to juz bylo walkowane na forum zalezy to nawet nie tylko od banku czy od oddzialu tylko kto Ciebie obsluguje...mysle,ze wzielo sie to stad,ze obcokrajowcy otwierali konta i krecili wlaki - debety, nie mozna bylo sie skontaktowac itd...
tym co nie maja meldunku pozostaje probowac/probowac i probowac i moze sie uda bo reguly nie ma.. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 9:09 pm
|
|
|
nom napisał/a: | Gochna H napisał/a: | nawet pinowanie z automatu nie jest tak naprawde darmowe | możesz bliżej przybliżyć co znaczy pinowanie z automatu? |
udajesz sie o do takiego czegos
czyli do geldautomatu http://www.google.nl/imgr...ved=0CDMQ9QEwBQ
uzywajac karty platniczej z wlasnym persoonlijk identificatienummer
zwanym w skrocie pin (pincode) wybierasz (albo i nie) pieniadze
co sprowadza sie do tego ,o czym napisalam w poprzednim moim poscie
czyli'' pinowanie z automatu ''
jesli nadal nie rozumiesz ,mowi sie trudno , masz do tego prawo
to tak jak ja (udaje) ze nie nie wiem co oznacza
''rozlakowe''
''jarograf''
''solaris'' |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Sty 27, 2011 9:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Aleksandra_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 11:39 pm
|
|
|
Ja za konto place 1,70 euro miesiecznie. To chyba nie fortuna. |