Meldunek w Holandii jest konieczny czy nie? |
Autor |
Wiadomość |
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 10:32 pm
|
|
|
Aleksandra_ napisał/a: | jesli odkryja, ze jestes dluzej niz 4 miesiace bez zameldowania moga cie po prostu odeslac do polski. |
nie maja prawa odeslac cie do polski... z prostej przyczyny... Polska nalezy do EU... |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 7:25 pm
|
|
|
Tiaaaa... Powiedz to Romom których wydalili z Francji... |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 8:17 pm
|
|
|
A Romowie byli Polakami? |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 8:24 pm
|
|
|
LeGolasik napisał/a: | Tiaaaa... Powiedz to Romom których wydalili z Francji... |
on mysli ze jak duzo jest romow w polsce to kazdy rom jest automatycznie polakiem lol podziwiam twoj sposob myslenia |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 5:41 pm
|
|
|
Wiesz Rumunia jest także w UE i co z tego jak Romów z FR wydalili... |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 6:11 pm
|
|
|
LeGolasik napisał/a: | Wiesz Rumunia jest także w UE i co z tego jak Romów z FR wydalili... |
chlopie wstydzilbys sie... romowie to nie rumunie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 6:17 pm
|
|
|
ale co powyzsza dyskusja dotyczaca Romow i Rumunow ma wspolnego z tematem ? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Aleksandra_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 6:15 pm
|
|
|
Tak czy inaczej meldunek niestety jest wymogiem, tak samo jak ubezpieczenie. Nie jest tylko pewna co do zezwolenia na pobyt. Czy ktos cos o tym wie? |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 6:29 pm
|
|
|
meldunek jest wymogiem ale ciezko komus udowodnic ze gdzies mieszka dluzej niz 3 miechy i sie musi meldowac
bez meldunku tracisz szanse na aow |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 6:34 pm
|
|
|
bejupi napisał/a: | meldunek jest wymogiem ale ciezko komus udowodnic ze gdzies mieszka dluzej niz 3 miechy i sie musi meldowac
bez meldunku tracisz szanse na aow | AOW pzrysługuje także bez meldunku,wystarczy sama praca w NL (było juz chyba ze sto razy na forum) |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 6:57 pm
|
|
|
jedrzej2225 napisał/a: |
AOW pzrysługuje także bez meldunku,wystarczy sama praca w NL (było juz chyba ze sto razy na forum) |
Znasz niderlandzki? To poczytaj:
Cytat: | Na uitschrijving uit het bevolkingsregister heb je geen recht meer op zaken als bijstand, huursubsidie, AOW, kinderbijslag, ANW en de arbeidsongeschiktheiduitkering e.d. |
http://www.documenteninhe...r/uitschrijven/
|
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 7:05 pm
|
|
|
znam... i na stronie SVb jest napisane, ze pracujac w Holandii i mieszkajac poza Holandia mozna dostac AOW... warunkiem jest placenie tutaj podatku...
cytat:
Wanneer bent u wél verzekerd als u niet in Nederland woont?
* U werkt in Nederland, betaalt in Nederland belasting en premie en u heeft geen detacheringsverklaring van een ander land.
http://www.svb.nl/int/nl/...e_is_verzekerd/
"De AOW is een verzekering. Iedereen die in Nederland woont of werkt, is automatisch verzekerd. Het maakt dan niet uit wat uw nationaliteit is. Ieder jaar dat u verzekerd bent, bouwt u 2% AOW-pensioen op. U krijgt een volledig AOW-pensioen als u van uw 15e tot uw 65e altijd verzekerd bent geweest."
http://www.svb.nl/int/nl/...t_aow/index.jsp
i znowu odbiegamy od tematu... |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 7:07 pm
|
|
|
Bronka to chyba zły cytat bo dotyczy osób przenoszacych się za granicę. Natomiast kazdy obcokrajowiec w Holandii nabywa za kazdy rok pracy turaj (w NL) 2% AOW. Natomiast osoby zameldowane nabywają te same prawa automatycznie bez obowiazku pracy. Niedawno otrzymałem pismo z SVB dotyczące wysokości AOW i sa tam wyliczenia ze wszystkich lat mojej pracy w NL a zameldowany jestem tylko 2 lata.Więc nie mieszaj ludziom w głowach. Ps dzieki Duvelke wyprzedziłas mnie z ta wiadomością |
Ostatnio zmieniony przez jedrzej2225 Sob Sty 29, 2011 7:10 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
adio
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 4:26 am
|
|
|
Już mi w głowie się miesza od tych wszystkich postów nie wiem co i jak więc tak meldunek jest potrzebny aby dostać numer BSN tak zwany sofi czy jakoś meldunek można ominąć i dostać numer bsn bez meldunku? |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 11:01 am
|
|
|
adio, zadzwon lub zajdz do najblizszego belasting i zapytaj bedziesz wiedzial z pewnoscia. |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
|