NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
przesylka z polski - jedno pytanie
Autor Wiadomość
jenny29pl 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 31, 2011 4:22 pm   przesylka z polski - jedno pytanie

Witajcie :) Z góry przepraszam, za bezpośrednie zadanie pytania(bez aktywności forumowej) ale zależy mi na czasie.

Otóż moja mama chce mi wysłać pocztą polską(list polecony - koperta z bąbelkami) dwie paczki(nie sztangi) papierosów(powód tutaj takowych nie ma).

Będę miała do zapłaty coś w douane? Czy dostane kopertę z napisem vrij of belasting?. Wiem, że jesteśmy w unii i jest schengen ale ludzie na innych forach piszą, że w NL ma się duże problemy(adresat paczki ma)nawet gdy jest w paczce/kopercie tylko jedna paczka papierosów.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

darkis 
Super gaduła

Wysłany: Pon Sty 31, 2011 6:24 pm   

z tego co wiem to nie mozna przesylac zadnych wyrobow akcyzowych, no ale jak nie zadeklaruje ze sa fajki to powinno dojsc, no chyba ze skontroluja to dostaniesz pisemko z duane ze list zostal zarekwirowany i jesli zaplacisz clo to go otrzymasz..

Gosia77 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 31, 2011 6:47 pm   

Czesc:) A nie lepiej przez przewoznika wyslac? Wtedy mama moze nie tylko wyslac papieroski ale rowniez np. bigosik wlasnej roboty :083: . Pod dom przyjada i pod wskazany adres przywioza.Wiesz, zawartosc paczki to kwestia dogadania sie.Chodzi mi miedzy innymi o ilosc papierosow. Mozesz Ty przy odbiorze zaplacic, nie musi mama Twoja w PL. Usługa taka kosztuje ok20e, ja tyle zaplacilam.Zależy od przewoznika. Pozdrawiam :039:
Ostatnio zmieniony przez Gosia77 Pon Sty 31, 2011 6:48 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu