Zamknięty przez: Duuvelke Pon Sty 31, 2011 8:53 pm |
Na własną rękę - Szukanie itd |
Autor |
Wiadomość |
Boogie
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 7:56 pm Na własną rękę - Szukanie itd
|
|
|
Witam. Jestem nowy na forum, także się zastanawiałem w jakim dziale napisać i mam nadzieje że wybrałem w miarę dobrą opcję (jak źle to łby ktoś przenieść). Otóż chodzi mi o np. wyjazd do Holandii może nie od razu Amsterdam ale jakieś mniejsze miasto np. Rotterdam. Dajmy na to przyjechałem właśnie do Rotterdamu, mam spisane jakieś biura pracy gdzie mógłbym się chociaż po ANG dogadać (znajomość ang w miarę komunikatywny). Mam w kieszeni jakieś 300 euro, da radę gdzieś się ulokować w miarę możliwości na parę dni ? Czy znalezienie pracy jakiej kol wiek, w ciągu kilku dni jest możliwa ? Jeżeli dobrze wyczytałem to wypłata w Holandii jest co miesiąc jak w PL czy tygodniówka ? |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 8:05 pm
|
|
|
daloby rade ale czy rozwazales opcje ze nikt ci nie da pracy?
bardziej bys mial szanse w jakis tureckich uitzendurach ktory by cie mogly gdzies ulokowac, holenderskie uitzendbura odpadaja no chyba ze to takie co maja polakow i mieszkania dla nich
no i chyba lepiej poczekac na rozpoczecie sezonu i chyba jednak haga bo blisko na westland czyli do szklarni |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 8:30 pm
|
|
|
Może się udać,oczywiście czemu nie.
("co nas nie zabije to nas wzmocni ")
Ja jednak "rekomenduję" w miarę wygodny wyjazd do pracy z "polskiego" biura.
Praca,dojazd do pracy i kąt do spania
Zarobisz choćby na najniższej stawce jakąś sumkę,rozeznasz się trochę jak tu jest,nabierzesz wprawy w angielskim,poznasz podstawowe słówka holenderskie.
Z kapitałem i doświadczeniem jakiego nabierzesz będzie ci łatwiej znależć coś odpowiedniego.
Możesz look`nąć na http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=26703
PS jak masz poniżej 23 lat to tu obowiązują niższe stawki,są mizerne. |
Ostatnio zmieniony przez bobikpl Pon Sty 31, 2011 8:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
|
|
|
|