OC kupowane online a zniżki |
Autor |
Wiadomość |
kgy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 01, 2011 2:07 pm OC kupowane online a zniżki
|
|
|
Witam,
Był temat o zniżkach ale sprawa nie jest jasna dla mnie...
Zacząłem rozglądać się za ubezpieczeniem OC + beperkt casco (nasze "minicasco"). Pierwsze auto w NL. Znalazłem dwie firmy wyglądające OK, z dobrą ceną: Allsecur (€47) i United Insurance (€36). Zniżki zadeklarowałem za 3 lata wstecz, tylko od jednego ubezpieczyciela.
I teraz: polise mogę sobie zamówić online, nikt nie weryfikuje danych. Rozumiem, że ubezpieczenie ważne jest od zaraz, po paru dniach dostaje pocztą. Jak wygląda sprawa wykazania bezszkodowości? Nie znajdą tego w swojej bazie danych, będą się dopominać o dosłanie? Zaakceptują oryg. polski z tłumaczeniem przysięgłym? A co jeśli nie będą chcieli zaakceptować? (Np. widziałem że Hema wyraźnie zaznacza, że tylko sprawdza w holenderskiej bazie).
Ew. które sprawdzone WA+beperkt polecacie? (nie mogą wymagać NL prawka)
pozdrawiam |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lut 01, 2011 3:28 pm
|
|
|
mnie ASR naliczal pelna skladke dopiero po doslaniu info o bezszkodowosci naliczyli znizki w tyl |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Wto Lut 01, 2011 5:02 pm
|
|
|
Mogą Cię prosić o potwierdzenie zniżek ( po NL oczywiście) i mogą również wnosić o zmianę prawa jazdy ( znajomy miał taką sytuację) |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
kgy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 01, 2011 7:03 pm
|
|
|
Dzięki za wyjaśnienia.
Miałbym jeszcze pytanie - ponieważ znalazłem dwie kolejne ciekawe oferty.
1. ANWB - około €40 za "mini casco" - czy dobrze kojarze że ANWB to takie a'la nasze PZU, troche państwowa firma która w razie czego uczciwie płaci? Natomiast nie widziałem w ofercie auto-ubezpieczeń "pech hulp" (assistance) - to się kupuje osobno? Nie znalazłem też nic na temat NW dla kierowcy (nie chce brać dla pasażerów bo sam jeżdze).
2. Inshared.nl - kolejna ubezpieczalnia z zadziwiająco niskimi cenami, ubezp. za kompakt / 3 lata bezszkodowe łącznie z "mini casco" to tylko €21/mies. Ale również brak pech-hulp chyba... Warto sie pakować w takie wynalazki? Wiadomo że przy OC nic mnie nie interesuje, ale przy szerszym - już owszem.
pozdrawiam |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Wto Lut 01, 2011 8:44 pm
|
|
|
ANWB to nie tyle polskie PZU ale raczej firma podobna do niemieckiego ADAC,głównie specjalizuje się w pomocy drogowej. Jeśli chodzi o asistance to wykupojesz je właśnie w ANWB.Ceny od ok 60 euro na rok,a opcja NL+Europa+miejsce zamieszkania to ok.125 euro na rok. Zresztą temat był kilka dni temu poruszany. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 12:06 am
|
|
|
jedrzej2225, anwb zajmuje sie tez standardowymi ubezpieczeniami. jak kiedys porownywalem oferty, to cenowo byli podobni do abn amro. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 12:27 pm
|
|
|
Ja od nich dostalem oferte byla troche gorsza od ASR |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 7:50 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | jedrzej2225, anwb zajmuje sie tez standardowymi ubezpieczeniami. jak kiedys porownywalem oferty, to cenowo byli podobni do abn amro. | Zaq wiem o tym,ale znany jest najbardziej z pomocy drogowej. zajmuje się takze turystyka,sprzedażą artykułów turystycznych, itd. |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 11:50 pm
|
|
|
Allsecur nie akceptuje polskich zniżek, ASR akceptuje. |